עשרות שחקנים, מפיקים ושלל מושכים בחוטים ופועלים מאחורי הקלעים בהוליווד יצאו בשבוע האחרון בקריאה, ואמרו שלא יסכימו לקחת בהפקות שיצולמו במדינות שיעבירו חקיקה אנטי להט"בית. החרם ההוליוודי יכול לגרום לנזק של מיליארדי דולרים למדינות הנ"ל. בין הכוכבים החתומים: זוכות האוסקר ג'וליאן מור, אן האת'ווי ומריסה טומיי, התסריטאי ארון סורקין ומפיקי העל ריאן מרפי (Glee, אימה אמריקאית), טיילר פרי והארווי ויינסטין.

המדינות מעוררות המחלוקת הן ג'ורג'יה וצפון קרוליינה, שבימים אלה מתמודדות עם שתי הצעות שונות, שמבקשות, בגדול, את הרשות להפלות אוכלוסיות להט"ביות בשם חופש הדת. המציאות, כמובן, מורכב יותר. אחרי הפיכתם של הנישואים הגאים בארצות הברית לחוקיים ברמה הפדרלית, המדינות השמרניות יותר מתמודדות עם הניסיון של פרלמנטרים רפובליקנים להחזיר, במובן מסוים, את הגלגל לאחור. אם יעברו, ההצעות, שמכונות בתקשורת "חופש הדת", יאפשרו, למשל, לפקידי עירייה לסרב להשיא זוגות חד-מיניים בשם פגיעה באמונה שלהם ובצו מצפונם. פרשנות מקלה יותר של החוק תאפשר גם לאולמות אירועים לסרב לארח אירועים גאים, למאפיות מקומיות לסרב למכור להם עוגות חתונה וכו'.

מתלבשות אן האתווי
מאיימת - אן האת'ווי

הוליווד, בהיותה לא פעם סמן של ליברליות, הזדרזה לצאת נגד ההצעות. שני קמפיינים מתרחשים בימים אלה, וקוראים למושלי ג'ורג'יה וצפון קרוליינה לדחות את ההצעות, אחרת יסרבו לעבוד בהן. עבור צפון קרוליינה, שצולמו בה, בין השאר, "הומלנד" וסאגת "משחקי הרעב", מדובר בהפסד כלכלי ניכר, אך לג'ורג'יה זו לא פחות ממכת מחץ. המדינה היא תעשיית ההסרטה השלישית בגודלה בארצות הברית, אחרי קליפורניה וניו יורק, ובשנה החולפת צולמו בה כ-250 הפקות קולנוע וטלוויזיה, שהניבו רווחים משוערים של 1.7 מיליארד דולר, אותם היא צפויה לאבד אם ענקיות הקולנוע דיסני וטיים וורנר, שחתומות שתיהן על העצומה, יממשו את איומיהן. האיום זכה גם למשמעות עסקית נרחבת יותר, כיוון שתאגידים נוספים, דוגמת אפל ויוניליבר גינו את הצעת החוק, ואיימו שיסגרו מטות מקומיים במדינות הנ"ל. אטלנטה, בירת ג'ורג'יה, מועמדת לארח את אירוע הסופרבול בעוד שלוש שנים, אולם גם הנהלת ה-NFL אמרה שמועמדות זו תבוטל אם ההצעה תעבור. ואתם יודעים שכשליגת הפוטבול הלאומית מאיימת עליכם, מצבכם בכי רע.