"לא נשאל - אל תספר" (צילום: Sandy Huffaker, GettyImages IL)
יכולים להתחיל לחגוג | צילום: Sandy Huffaker, GettyImages IL
חגיגות בקרב הקהילה הגאה בארה"ב עם היוודע הלילה על שינוי מדיניות "לא נשאל – אל תספר", שהונהגה במשך 17 שנים, והוגדרה בשנת 1993 על ידי ביל קלינטון כ"פשרה ראויה".
שינוי המדיניות והשיפור במעמדם של חיילים צבא ארה"ב, מצטרף לשורת חקיקות לטובת הקהילה הגאה, כשבין הבולטות שבהן היתה אישור החוק להינשא במדינת ניו יורק לפני מספר חודשים.

"מהיום הומואים ולסביות יוכלו לזכות בכבוד ובהערכה"

עד היום, הומואים ולסביות יכלו לשרת בצבא ארה"ב בתנאי שלא סיפרו על נטיותיהם המיניות לפי מדיניות ה"לא נשאל - אל תספר", הידועה לשמצה.

"מהיום הומואים ולסביות יוכלו לשרת בצבא ארה"ב ולזכות בכבוד ובהערכה לו הם ראויים", אמר ג'ון מ. מקיו, מזכיר הצבא האמריקני. במסמך רשמי שיצא מטעם מפקדי צבא ארה"ב נכתב בין היתר: "במשך 236 שנה צבא ארה"ב היה כוח עצום לטובה בעולם. החיילים שלנו הם הכי טובים, אמיצים וערכיים בהיסטוריה - ואנחנו מוכנים לשינוי זה".

ג'וש סיפרייד, קצין בחיל האוויר האמריקאי ומייסד ארגון Outserve שקרא לחיילים לצאת מהארון, אמר: "אני באופן אישי חשבתי כי חשוב לצאת מהארון ולהיות מי שאני, במטרה להוכיח כי באמת מדובר בנונ- אישיו", אמר ג'וש סיפרייד, בראיון לפני מספר חודשים הוסיף, כי לחיילים רבים לא נוח לשרת בצבא עקב נטייתם המינית. "אני מקווה כי עצם יציאתי מהארון ויציאתם של רבים מהארון, תתרום לרבים אחרים להרגיש נוח באשר לזהותם המינית".

חייל ורוד (צילום: Gettyimages IL ועודד קרני)
חייל מפגאה גין במהלך השימוע בסנאט | צילום: Gettyimages IL ועודד קרני

קבוצות דתיות ושמרניות בארה"ב, הגיבו באכזבה גדולה נוכח השינוי ההיסטורי. טוני פרקינס, נשיא מועצת מחקר המשפחה, אמר כי "להשתמש בצבא על מנת לקדם אג'נדה חברתית ליבראלית, רק ייפגע ביכולתו של צבא ארה"ב לממש את ייעודו ולתפקד כראוי". אך גם אמירה זו לא פגעה בשמחה ובחגיגות הלילה ברחבי ארה"ב בקרב פעילי זכויות אדם וארגוני הקהילה הגאה.

>> גייז בצבא ארה"ב נתקלים בקשיים: ההחלטה חוזרת לבית המשפט

>> האם גייז יוכלו לצאת מהארון?

>> היכנסו לכתבות נוספות בערוץ הגאווה