ממשלת איטליה החלה לשלול רטרואקטיבית מהורים להט"ב את הקשר החוקי שלהם לילדיהם על ידי הסרתם מתעודות הלידה, זאת בהמשך למדיניות האנטי-להט"בית שמנהיגה הממשלה החדשה. כזכור, ממשלת הימין במדינה בראשות ג'ורג'ה מלוני הודיעה במרץ האחרון כי סוכנויות המדינה לא צריכות לרשום יותר זוגות חד מיניים כהוריהם של ילדיהם .

מיקלה ליידי ובת זוגה ויולה היו מבין זוגות הלסביות הראשונות שנפגעו כתוצאה מהמהלך, לאחר ששמה של מיקלה הוסר מתעודת הלידה של בתה ג'וליה. "בכיתי במשך עשרה ימים אחרי שקיבלתי את המכתב שמודיע לי כי שמי יוסר מתעודה הלידה של בתי", סיפרה בעצב לדיילי מייל. "זה היה כאילו אני לא קיימת". 

בנות הזוג אמרו שהן אינן יודעות מדוע הן סומנו כאחד הזוגות הראשונים שמעמדם המשפטי נפגע, שכן ברוב הערים המדיניות החדשה התמקדה בתינוקות חדשים שנולדו. הן הוסיפו והדגישו שהקהילה סביבן, החברים והמשפחה תמיד תמכו בהן. "אני חושדת שהממשלה חוששת שמשפחות שנראות אחרת, כמו שלנו, יכולות להיות מאושרות כמו משפחה מסורתית ואפילו יותר", אמרה מיקלה. "על הנייר אומרים שלילדה שלי יש אמא אחת, אבל אנחנו יודעות שיש לה שתיים. אנחנו נעשה הכל כדי להוכיח שאנחנו משפחה טובה". ויולה הוסיפה: "אף אחד מהממשלה או הפרקליטות לא הגיע לראות שאנחנו משפחה מאושרת עם תינוקת מאושרת". 

איחוד אזרחי בין זוגות מאותו המין אמנם חוקי באיטליה מאז 2016, אבל לזוגות חד-מיניים אין את הזכות לאמץ, זאת בשל התנגדותה של הכנסייה הקתולית במדינה. פונדקאות נותרה מחוץ לחוק באיטליה וישנן מגבלות המונעות אימוץ ילדים על ידי הורה אחד. טיפולי פוריות שונות, כמו הפריה חוץ גופית, זמינות באיטליה אך ורק עבור זוגות הטרוסקסואלים. במקרה של מיקלה וזוגתה, ויולה נכנסה להריון בעזרת הזרעה מלאכותית, טיפול שהיו יכולות לבצע רק בספרד. 

עד מרץ האחרון היו מספר ערים באיטליה שאיפשרו רישום זוגות חד-מיניים בתור "הורים, זאת בניגוד ל"אמא" ו"אבא" במעמד רישום תעודת הלידה. למרות זאת, משרד הפנים הודיעה על הפסקה הנוהל, והורה לכל העיריות שלא לרשום זוגות חד-מיניים. ראש הממשלה מלוני, מנהיגת מפלגת הימין הקיצוני "אחים של איטליה", הפכה את הרטוריקה נגד להט"ב לאבן יסוד במסע הבחירות שלה לתפקיד. היא מתנגדת לאפשר לזוגות גאים לאמץ או להינשא, ואומרת כי האיחוד האזרחי הוא "טוב מספיק עבורם". 

על פי החוק האיטלקי בימים אלה, ההורה שאינו מוכר באופן חוקי עלול לאבד את המשמורת על הילד, זאת במידה ומערכת היחסים מסתיימת או שההורה שכן מוכר באופן חוקי ימות. מצב זה מאיים על ונסה פינסו וכריסטינה זמבון, זוג לסביות שמגדלות ביחד בת משותפת. את הבת ילדה ונסה לאחר שעברה הפריה חוץ גופית בספרד בעזרת ביצית של כריסטינה, אך למרות זאת כריסטינה היא האמא שעוד עלולה לאבד את זכויותיה. ונסה חולה בסרטן וכעת היא חוששת שאם תלך לעולמה, כריסטינה תאבד את המשמורת על בתן. 

הוראות החוק האיטלקי מעמידות ילדים של זוגות חד-מיניים בסכנה במגוון דרכים. "בסופו של דבר לילדים תהיה גישה מוגבלת לשירותים או הטבות כמו שירותי בריאות, ירושה או מזונות", הסביר ל-BBC אנג'לו שילאצ'י, פרופסור למשפטים באוניברסיטת סאפיינזה ברומא. "היום רק הורה אחד מוכר על פי חוק והשני הוא רוח רפאים. בחיים האמיתיים הורים וילדים משחקים ביחד, מבשלים, עושים ספורט ויוצאים לחופשה. אבל על הנייר הם הנפרד והמדינה לא רואה אותם. זה פרדוקס". 

בעיר פדובה, בה מתגוררת ונסה וכריסטינה לדוגמה, קיבלו 27 משפחות להט"ב מכתבים בהם אזהרה כי אחד מהם עלול לאבד את זכויות ההורות ולהיות מוסרים מתעודות הלידה של ילדיהם. חלקם החליטו לעזוב את איטליה סופית, אבל ראש עיריית פדובה, סרג'יו ג'רדני, החליט לחתור נגד הוראות הממשלה והחליט כי ימשיך להנפיק תעודות לידה המכירות במשפחות חד-מיניות. "הטלפון שלי מלא בתמונות של משפחות מאושרות עם ניצוץ בעיניים", הוא אמר. "אני מאוד גאה במה שאני עושה".