הקווירים נעלבו: האנימטור הישראלי יאיר בר-נתן יצר בשיתוף עמותת ההסברה הישראלית Israellycool, בראשותו של דיוויד לנג, סרטון אנימציה קצרצר שהכה גלים ברשתות, זכה תוך ימים ספורים בלבד למיליוני צפיות והצליח להכעיס מאוד פעילי להט"ב פרו-פלסטינים רבים. 

בקטע האנימציה הוויראלי שהוציא משלוותם את הפעילים נראה פעיל קווירי מקים פרויקט למימון המונים כדי להגיע לעזה כדי "לעזור לעזתים המסכנים". מאחורי הפעיל המאויר תלויים בנוחות דגל הגאווה הפרוגרסיבי ודגל פלסטין, ומעל המחשב עומדות תמונות של סמל האנרכיה ודאעש. תוך חודש ימים מצליח הקוויר לגייס מיליון דולר, איתם הוא טס בהתרגשות רבה לעזה, ובמטוס קורא את "הקוראן לעין הקווירית". 

בעזה הפעיל הקווירי פוגש את, איך לא, מנהיג חמאס יחיא סינוואר. "איך אתה מרגיש אחרי שהגעת לעזה?", שואל סינוואר, עליו אפוד "עיתונות". "אני מרגיש על גג העולם", עונה לו הפעיל, קצת לפני שהוא מושלך מגג בניין עליו מוטבע הלוגו של אונר"א. 

האנימציה הסאטירית זכתה עד כה ליותר מ-4.2 מיליון צפיות בטוויטר (או X), אך נדמה כי החשיפה של הקטע נבלמה ביממה אחרונה משמעותית בעקבות דיווחים מרובים של גולשים פגועים. רבים מהגולשים לעגו לכישוריו של האנימטור הישראלי, אותו כינה לנג בפוסט מוכשר, וגולשים אחרים, רבים מהם חברי הקהילה הגאה, טענו כי מדובר בסרטון "הומופובי, גזעני ואיסלאמופובי" ואף השוו אותו לתעמולה נאצית. 

"ה-7 באוקטובר הזניק אותי כמו כל שאר העם למלחמה", סיפר האנימטור הישראלי בר-נתן בשיחה עם mako. "הזדעזעתי מהתמיכה של העולם הקווירי בחמאס, זה הרגיש כמו בגידה. ציפיתי שיהיו בעדנו ובעד הערכים שלנו, בעד כל מה שישראל השיגה כמדינה מערבית חופשית. התחלתי ליצור אנימציות הסברה, והתחברתי עם דיוויד, שמנהל אתר הסברה פרו-ישראל, והתחלנו ליצור אנימציות ממוקדות יותר". 

בר-נתן, במקור מנוף הגליל, עסק רוב חייו בציור ולמד עיצוב משחקי מחשב במכללת "תלתן" בחיפה. הסרטון הוויראלי היה רק הסרטון השני עליו עבד עם לנג, והשניים לא ציפו בשום צורה לתפוצה הרחבה. "דיוויד אחראי על התסריט, אני יצרתי את האנימציה, וחבר של דיוויד, שבחר להישאר אנונימי, עשה את הדיבוב", מספר בר-נתן על תהליך היצירה וההפתעה מההצלחה. "זאת אנימציה קלילה וטיפשית לחלוטין. לא ציפינו ליותר מ-50 אלף צפיות. האנימציה ללא ספק טעונה בתחושות שלי שנגררו מאז אוקטובר, ושילוב הכוחות הזה יצר דבר מה שהתפוצץ למימדים שהם על גדר הסאטירה". 

לדבריו של בר-נתן, הרעיון מאחורי הסרטון היה להציב את השאלה הפשוטה שנמצא בראשם של רבים בימים אלה. "מה היה קורה לו אחד מתומכי פלסטין היה מממן לעצמו טיסה לעזה?", שואל בר-נתן. "שמנו לב שכמות התגובות לסרטון מגיעה בעיקר מהקהילה הגאה בעולם, בעיקר הקווירים והטרנסים. הם לא אוהבים שמציגים אותם באור 'שלילי'. מבחינתם הדמות נראית מכוערת וזה גורם להם להיראות רע. הם גם לא אוהבים את הפרטים הקטנים ששמתי בסרטון ומופיעים כרמזים למה הם באמת תומכים בו כשהם מצדדים בחמאס. מבחינתם זה מעליב. שמנו מראה מול הפנים שלהם והם לא אוהבים את איך שזה נראה". 

אתה לא חלק מהקהילה הגאה, קל לטעון שאתה מונע מהומופוביה. 
"התרגלתי לעולם ליברלי במקומות שבהם למדתי וחלק מהאופי של הארץ שלנו זה שיש פה מגוון, מקום לכולם. השתתפתי בהפגנות למען זכויות להט"ב, זכויות אדם וגם זכויות בעלי חיים, ובתור אדם שהחזיק בהשקפת עולם יחסית ליברלית, אני חש תחושה עמוקה של בגידה. 'קווירים למען פלסטין' העלה בי זעזוע ושבר את כל מה שידעתי על השמאל". 

מבין כל העלבונות, הייתה תגובה אחת שהצליחה לחדור מבעד לעור? 
"יוטיובר שהערכתי מאוד בעבר, Hbomberguy, הגיב ואמר שבישראל לגייז אין שוויון בנישואין, בניסיון להציג את ישראל בתור 'מדינה שלא מקבלת את הקהילה הגאה באמת'. הערכתי את הדעה שלו בעבר, אבל העובדה שהוא פשוט זורם עם הפרו-פלסטיניות השפיעה עלי יותר".