מבלים שהגיעו להשתתף ולחגוג את אירועי חודש הגאווה בתל אביב באחת המסיבות המרכזיות נדהמו לגלות שבקבוק מים מינרליים קטן נמכר ב-25 שקלים. בשיחות שערכנו היום (שני) סיפרו ל-N12 בליינים מהארץ ומחו"ל על עוגמת הנפש: "התביישתי שלאחר שנתיים של קורונה זה היחס שמקבלים".

האריסון, תייר שהגיע מברלין בין השאר למסיבה של הליין הגאה "פוראבר תל אביב" שנערכה ביום שישי בלילה בגני התערוכה, ציין כי המחיר שנדרש ממנו עבור בקבוק מים במסיבה היה שערורייתי. "בכנות, לא שקלתי יותר מידי את הנושא כאשר רכשתי את השתייה, מאחר שהייתי חייב לשתות מים במהלך המסיבה, וידעתי שתל אביב היא עיר יקרה, אבל המחיר שנאלצתי לשלם היה ממש מוגזם. בברלין לשם השוואה, אני משלם על בקבוק מים כ-2.5 יורו בלבד (שהם פחות מ-9 שקלים)".

הפוראבר באומן 17 (צילום: בן גל )
מסיבה של ליין הפוראבר במועדון האומן 17, ארכיון | צילום: בן גל

לאורך סוף השבוע נערכו בתל אביב לא מעט מסיבות ואירועים המוניים ברמות שונות של מחירים. לשם השוואה, סיפר ל-N12 אחד המבלים כי במסיבה של עופר ניסים שנערכה ביום שבת בפארק הירקון מחירו של בקבוק מים קטן היה 15 שקלים. "זה גם מאוד יקר, במיוחד לאור העובדה שזה התווסף לכרטיס הכניסה שעלה 300 שקלים, אבל זה הרבה פחות מ-25 לבקבוק שהם פשוט חזירות", סיפר הבליין.

"הגעתי למסיבה עם 2 חברים תיירים ממדריד. כשחבריי ביקשו לקנות 2 בקבוקי מים, נאמר להם על ידי הברמנים (באנגלית רעועה) לצאת ממתחם המסיבה ולשלם על כרטיס לבקבוק מים", סיפר תומר, ישראלי שהגיע למסיבה עם חברים מחו"ל. "לאחר מכן, הם נדרשו להגיע למתחם נפרד בצד השני של המועדון כדי לקבל את בקבוק המים המיוחל. כל זאת, בעלות צנועה של 50 שקלים ל-2 בקבוקים, שמתווספת לעלות כניסה של 320 שקלים. הסברתי במבוכה לחבריי מהו הישראלי המכוער, והתביישתי שלאחר שנתיים של קורונה, זה היחס שהם נאלצים לקבל".

"כאשר אתה מגיע לאירוע מן הסוג הזה, מונעים ממך מסיבה שכלל אינה ברורה להכניס למתחם שתיה כלשהי, כולל בקבוק מים סגור. למעשה, אתה הופך להיות קהל שבוי של מארגני האירוע", הסביר עורך דין שהשתתף במסיבה ושוחח עם N12. "היה מצופה שמארגני האירוע יציבו במקום מתקני שתיה או לכל הפחות יאפשרו לנוכחים לרכוש מים במחיר סביר, ולא ינצלו את המצב על מנת להפקיע מחירים ולנצל את הצרכנים אשר ממילא משלמים מחירים מופרזים עבור האירוע עצמו"

עורך הדין הוסיף: "יש לציין כי חוק הגנת הצרכן אוסר על עוסק לנצל את השפעתו, ולמנוע מצרכן להביא עמו מזון או שתיה מאותו סוג הנמכר במקום, למעט אם המשטרה הורתה על מניעה כזו מטעמי בטחון הציבור. לפיכך, בהיעדר הוראה מפורשת של המשטרה, נראה כי בעלי האירוע לא רק בחרו להפקיע מחירים, אלא ייתכן שאף נהגו בניגוד לחוק. התנהלות כזו פוגעת בצרכנים, ובתדמיתה של תל אביב באירוע עם נוכחות גדולה של תיירים אשר ממילא נאלצים לשלם מחירים גבוהים עבור שהותם בעיר".

פנינו לליין הפוראבר לקבלת תגובה וזו טרם התקבלה.