גינס שיאי עולם הכיר אתמול (שני) בשופטת הכדורגל הבריטית לוסי קלארק כשופטת הטרנסג'נדרית הראשונה מחוץ לארון בכל העולם. בקטע וידאו שחוגג את ההישג האישי של קלארק, אמרה שופטת הכדורגל שהיא חייבת את חייה לכדורגל ושיתפה שחשבה לשים קץ לחייה כשהייתה צעירה. "כדורגל זה כמו הכנסייה שלי: יש אנשים שהיו רואים כנסייה ומתפעלים ממנה, אני יכולה לראות אצטדיון ולהתפעל ממנו", אמרה קלארק. "אם לא היה לי כדורגל לא הייתי כאן היום. הכדורגל הציל את חיי".

בשנת 2017, קלארק (51) חטפה מספר התקפי לב בתקופה בה היא הייתה משוכנעת שארגון הכדורגל לא יקבל את זהותה המגדרית. היא כבר הייתה מוכנה לוותר על כדורגל לחלוטין, אבל התשוקה שלה לספורט גברה על הכל. "כדורגל תמיד היה חלק אדיר מהחיים שלי, אז החלטתי לבדוק אם ארגון הכדורגל יקבל אותי". בשנה שעברה חשפה קלארק שהיא שקלה פעם נוספת לעזוב את עולם הספורט משום שהיא כמעט ולא קיבלה משחקים לשפוט בהם.

קלארק פנתה להתאחדות לכדורגל ויצאה מהארון כאישה טרנסג'נדרית בשנת 2018, אבל למרות כל החששות שלה היא מספרת שהארגון עשתה כמיטב יכולתו לתמוך בה. כבר באותה שנה יצאה קלאר מהארון, וכך הפכה לשופטת הכדורגל הטרנסג'נדרית הראשונה בעולם. "הרגשתי כמו רמאית כי ציירתי לעצמי חיים שלא היו שלי, וכשיצאתי מהארון הרגשתי תחושת הקלה עצומה", סיפרה קלארק. " אני אישה טרנסג'נדרית ושופטת כדורגל, אז יש לי את העור הכי עבה שאפשר לדמיין. אני קשוחה. אני מסוגלת לספוג כמה כדורים בשביל הקהילה".

בעבר סיפרה קלארק שמי שנתנה לה השראה לצאת מהארון הייתה אושיית האגרוף הבריטית קלי מלוני, שיצאה אף היא מהארון כאישה טרנסג'נדרית בשנת 2018, ארבע שנים לאחר שהחלה את הליך ההתאמה המגדרית שלה. 

הפעילות החברתית של קלארק למען הקהילה הטרנסג'נדרית לא התחילה והסתיימה ביציאה שלה מהארון. היא וזוגתה הקימו את קבוצות הכדורגל הראשונות בבריטניה לטרנס* והן מנהלות ביחד תחנת רדיו המוקדשת לקהילה הטרנסג'נדרית, אותה הקימו חצי שנה לפני היציאה מהארון של קלארק. יותר מכך, הודות להצלחת התחנה הקימה קלארק קו סיוע לקהילת הטרנס. "זה היה מרתק ולפעמים שובר לב לשמוע את לוסי מספרת על החוויה שלה", אמר העורך הראשי של גינס שיאי עולם, קרייג גלנדיי. "הסיפור שלה הוא סיפור של עבודה קשה, נחישות והצלחה בשינוי פרדיגמה. זה משהו שבהחלט צריך להכיר בו ולחגוג אותו". 

כידוע, שלוש שנים לאחר מכן, ב-2021, שופטת הכדורגל הישראלית ספיר ברמן יצאה גם היא מהארון כטרנסג'נדרית ובכך הפכה לשופטת הכדורגל השנייה בעולם שעושה זאת. "כיף גדול! זה צעד חשוב לספורט העולמי ולכדורגל בפרט", אמרה ברמן הבוקר ל-mako על ההישג של קלארק. "הארון הוא מקום חשוך וקשה להיות בו. בכל פעם שמישהי יוצאת מהארון וחיה את חייה המדויקים לה - כך העולם הופך להיות עולם טוב ומגוון יותר. נראות להט"בית בכלל ונראות טרנסית בפרט מראה לעולם שאפשר לחיות חיים מאושרים ונותנת השראה לא רק לחברי הקהילה הגאה, אלא לעולם כולו".