היזם ואיש העסקים האמריקאי-יהודי מייקל לוקאס רגיל להיות נתון למתקפה מתמשכת ולקבל הודעות נאצה ואיחולי מוות, אבל אפילו הוא לא דמיין לשנייה אחת שהוא יקבל שנאה כה עזה מצדם של ישראלים רק בגלל שפרסם בסטורי באינסטגרם תמונה עם חברו הטוב, הזמר דוד ד'אור, לצד יו"ר הכנסת וחבר מפלגת הליכוד אמיר אוחנה. 

"מתקיפים אותי בגלל שאני הומו שמרן, מקללים אותי בגלל שאני נגד הגירת מוסלמים ומעליבים אותי בגלל שאני מביע תמיכה בישראל ובגלל שאני תורם לחיילים. אני רגיל לזה וזה לא מפריע לי", הוא מספר בשיחה בלעדית עם mako. "אבל לקבל הודעות מגעילות מהומואים ישראלים שמאחלים לי להישרף באש הגיהינום - זה כבר ממש פוגע בי". 

ללוקאס בן ה-51 יש סיבה טובה להיפגע. ב-25 השנים האחרונות, מאז המריאה הקריירה שלו, הוא מקפיד לעמוד לימין ישראל. בכל פעם שהעימות מסלים הוא משאיר את העסקים ודירת היוקרה בניו יורק מאחור ועולה לטיסה ארצה, ומקפיד להביע את תמיכתו במדינה ברשתות ובמאמרים, זאת לצד עשייה נוספת לטובת ישראל. "שנאה כזאת פוגעת בי, כי אכפת לי מהמדינה הזאת מאוד", הוא אומר. "מאמריקאים אני מקבל שנאה וטענות של פינקוושינג, אבל לקבל שנאה כזאת מישראלים זה פוגע". 

והגייז הישראלים היו מאוד יצירתיים עם העקיצות שלהם. "מה לעזאזל כתבתי בפורנהאב?", כתב אחד הגולשים בטוויטר (או X) בהתייחס לתמונה של אוחנה ולוקאס, שבבעלותו בין היתר גם חברת לוקאס אנטרטיינמנט, החברה הגדולה ביותר בניו יורק לסרטים פורנוגרפיים. "זו לא קטגוריה שארצה לראות", "מצעד המגעילות 2023" ו"העולם על שאפל" היו חלק מהדחקות שהריצו הצייצנים הישראלים על חשבונם של לוקאס ואוחנה. 

מייקל לוקאס (צילום: MichaelLucas.com)
מייקל לוקאס | צילום: MichaelLucas.com

"דוד הוא חבר ותיק והלכתי איתו לאירוע 'אומה אחת - שיר אחד' שהתקיים בבנייני האומה בירושלים", סיפר לוקאס על הרגע שבו צולמה התמונה. "אומנים ישראלים הופיעו לפני משפחות שכולות, משפחות החטופים ומשפחות חיילי צה"ל למען אחדות עם ישראל. זה היה אירוע מאוד מרגש, ומאחורי הקלעים הייתה לי הזדמנות להצטלם עם אמיר. עכשיו אני מקבל המון הודעות רעות מאנשים ששואלים איך אני יכול להצטלם איתו". 

אתה מודע לזה שאוחנה הוא לא מהאנשים האהובים על הקהילה הגאה בישראל? 
"אני מכיר את התופעה מקרוב. בן הזוג שלי, שהוא עיתונאי שמרן בולט, חי בימים אלה בארצות הברית וכותב לעיתים קרובות על תמיכתו במפלגה הרפובליקנית. למרות שהוא מחוץ לארון המון גייז כועסים עליו כי הוא לא מקדם אג'נדות ליברליות, כי הוא תומך בישראל ובגלל שהוא מתנגד להגירה מוסלמית לארצות הברית ואירופה. הוא שנוא בגלל הרטוריקה שלו, אבל פה בישראל הוא הולך ברחוב ומתקבל כמו גיבור". 

אתה יכול להבין מדוע חלקים בקהילה הגאה בישראל מתנגדים לאוחנה? 
"אני לא בקיא בפוליטיקה הישראלית, אבל אני יודע שהקהילה הגאה הליברלית בישראל הייתה רוצה שהוא יעשה יותר עבורה, שיתגייס ויקדם דברים כמו נישואים גאים. אבל זאת לא העבודה שלו, הוא יו"ר הכנסת, לא יו"ר הקהילה הגאה. אם הוא היה בארון, מדבר נגד להט"ב ומקדם חקיקה אנטי-להט"בית, אז הייתי מבין את השנאה, אבל הוא מחוץ לארון, גאה בזהות שלו והבטיח שלא ייתן לשום חקיקה אנטי-להט"בית לעבור. איך הדבר הזה רע עבור הקהילה הגאה? האם זה היה יותר טוב עבור להט"ב בישראל שהוא לא היה יושב על הכיסא הזה? אני יודע שהוא עזר לדחוף את החקיקה האחרונה, את התיקון לחוק התגמולים לבני משפחות החטופים והנעדרים, שמכיר בזוגיות גאה בצה"ל. איך הדבר הזה רע לחקיקה?". 

מייקל לוקאס (צילום: MichaelLucas.com)
מייקל לוקאס | צילום: MichaelLucas.com

אחת הטענות היא שהוא יושב בממשלה עם גורמים אנטי-להט"ביים קיצוניים. 
"אני מבין שהם שונאים את הממשלה הזאת ואת המפלגה של נתניהו, ואני גם מודע לדברים ההומופוביים שאמרו אנשים בקואליציה, אבל אי אפשר לדבר עליו בצורה הזאת. אומרים שהוא רע לתנועה הגאה, אבל זה לא נכון לדעתי. זה טוב שיש אדם כמו אוחנה, מזרחי מחוץ לארון בעמדה כזאת. אנשים שמצביעים לליכוד הם שמרנים יותר, כנראה עם יותר דעות קדומות, וזה טוב שהם רואים גבר הומו שנלחם עבור האמונות שלהם ומשחק תפקיד חיובי עבורם. זה חשוב ומשמעותי, מעבר לפן הפוליטי, זה יקל על הילדים שלהם לצאת מהארון, הם יהיו סובלניים יותר להומואים". 

אז מבחינתך, אוחנה טוב ליהודים וטוב ללהט"ב. 
"אני מבין את התשוקה של להט"ב שהוא יאבק עבורם, אבל זה לא אומר שזה רע אם הוא לא עושה את זה. אני בטוח שהנוכחות שלו חשובה וטובה, ומקדמת את השמרנים בישראל לקבל הומואים. הם רואים שאנחנו מגוונים, שחלק מאיתנו מאוד ליברלים וחלק שמרנים יותר. זה טוב עבור הקהילה הגאה, זה טוב עבור החברה הישראלית". 

"צילמתי כדי לחשוף את הצביעות של הצלב האדום" 

ברגעים שבהם מייקל לא רב עם גורמים אנטי-ישראליים ברשת או מצטלם עם בכירי ממשל, הוא משתדל כמה שהוא רק יכול לתרום למאמץ הישראלי, גם בעמודי הסושיאל שלו, שם עוקבים אחריו מאות אלפי אנשים. חלק מהפרסומים הצליחו להכעיס רבים, כמו פרסום של תרומת מגפיים טקטיות לחיילים או תמונה של טיל שהוטל על עזה וכלל הקדשה אישית מלוקאס עצמו. 

"קניתי כמה מגפיים לחיילים ותרמתי אותם לגולני דרך חברה שאני מכיר מהילדות", הוא מספר. "קיבלתי וידאו של החיילים מודים לי על התרומה והיה ממש נחמד לקבל הכרה כזאת. אני אמשיך לעשות את זה כי אני אוהב לעשות את זה. אני מרגיש שאני עושה משהו חיובי עבור המדינה שלי, שאני תורם למדינה שהיא בית בשבילי".  

המגפיים שתרם מייקל לוקאס לחיילי צה"ל (צילום: michaellucasnyc@)
המגפיים שתרם מייקל לוקאס לחיילי צה"ל | צילום: michaellucasnyc@

דרך נוספת שבה תרם לוקאס לישראל היא הדלפת הסרטונים מפגישת נציגי הצלב האדום לנציגי משפחות החטופים, שהסעירו את ישראל במהלך סוף השבוע האחרון. כזכור, בסרטונים ובהקלטות מאותו האירוע, ניתן היה לשמוע את המשפחות מתחננות למידע על יקיריהן, ומתרעמות לפני נשיאת הארגון, מיריאנה ספולאריץ', על התנהלות מרוככת מול ארגון הטרור חמאס.

"אני שוהה במלון שבו התקיימה הפגישה בין משפחות החטופים לצלב האדום", מספר מייקל על היום שבו צילם את הסרטונים שהודלפו. "חבר עיתונאי סיפר לי על הפגישה, גיליתי באיזה חדר הם נפגשים ופשוט נכנסתי פנימה. אף אחד לא הבין שאני לא שייך לשם, פשוט נכנסתי בביטחון, העמדתי פנים שאני חלק מהמפגש, וברגע שהם התחילו את הפגישה הוצאתי את הטלפון וצילמתי". 

אסור היה לצלם בפגישה הזאת. איך הצלחת בכל זאת לצלם? 
"הצלב האדום לא הפסיקו להסתכל עלי בכעס, ובשלב כלשהו הנשיאה אמרה משהו לאישה שישבה לידה, ואז מישהי באה אלי ואמרה לי שאני לא יכול לצלם, שאני לא נמצא ברשימה שלה. התעלמתי, ואז ניגשה מישהי אחרת ולחשה לי להפסיק לצלם. הם המשיכו ללחוש ואני עניתי שאני כבר מצלם ואמשיך לצלם, אז שלא יצרו דרמה. כשאמרתי דרמה קצת הרמתי את הקול, והם כמובן לא רצו להפריע לפגישה או ליצור דרמה, אז הם פשוט עזבו אותי במנוחה". 

כצופה מהצד, מה חשבת על התנהלות הצלב האדום? 
"היה חשוב לפרסם את הצילומים האלה כדי לחשוף את הצביעות של הצלב האדום. הם למעשה לא עושים כלום. הנשיאה אומרת שהם עומדים בקשר עם חמאס כל הזמן, ואם הם יגנו אותם בפומבי התקשורת ביניהם תיפסק. רציתי לצעוק להם שהאסטרטגיה שלהם לא עובדת, ששום חטוף לא שוחרר בזכותם. רציתי לצעוק שהם צריכים להכריז בפומבי כל יום שחמאס לא מאפשר להם להעביר תרופות לחטופים, שהם חייבים להפעיל לחץ על חמאס. אולי בדרך הזאת הם היו יכולים לסייע, לדבר באופן פומבי. אולי הם לא עושים את זה כדי לשמור על האנשים שלהם, אולי אם הם ידרשו או יגידו משהו בפומבי עבור החטופים הם ישימו את האנשים שלהם בסכנה ולכן הם לא מתעמתים עם חמאס".