אפליקציית ההיכרויות לקהילה הגאה גריינדר הכריזה לאחרונה על שאיפה להתרחק מ"תרבות הסטוצים", ולהתרכז יותר בפיצ'רים כמו AI Wingmen, המכוונים ל"דייטינג לטווח הארוך, טיולים ונטוורקינג בעולם המקצועי". אלא שבניגוד לשאיפות האסטרטגיות, הם עובדים על פיצ'ר חדש כבר תקופה שמסתמן בתוך ההפך הגמור: לפי דיווחים, האפליקציה מנסה ליצור בני זוג באמצעות AI Boyfriend, פיצ'ר שיוכל לנהל שיחות מיניות בוטות עם משתמשים.

הפיצ'ר החדש יאפשר "להמליץ על מסעדות כדי לצאת לדייט, או לבחור מוזיקה בהתבסס על פרופיל משתמש, שהם (המשתמשים) אולי ימצאו 'אפרודיזיאק' (מעורר תאווה), אם וכשהם ייפגשו למשקה".

גריינדר ידועה לשמצה, בין אם בכל הנוגע לגזענות וסטיגמות בתוך קהילה הגאה, שמנופוביה ועוד נושאים רבים שמשתמשים רבים נאבקים בהם במסגרתה. עובדים בגריינדר, כך לפי דיווחים, סיפרו כי היה קיים קושי לבנות את בן הזוג ב-AI מכיוון שכמו המון מבוססי דאטה, הוא התגלה כ"די גזעני", ונטה להערות בעייתיות, ספציפית על יהודים ומוסלמים.

לכן, זה לא יפתיע אם הבוט, ששואב דאטה משיחות באפליקציה ומפרופילים קיימים, גם יאמץ לעצמו כמה סטיגמות והערות גזעניות – מצב מסוכן. טכנולוגיה לפיה אנשים עלולים לייצר תלות בשיח עם בוטים, עד לרמה שלא יהיה להם צורך לתקשר עם אנשים, או במקרה הרלוונטי – לצאת איתם לדייטים או לקיים איתם יחסי מין (הפיצ'ר ישפיע מהותית גם על תעשיית עובדי המין, ויפחית בעבורם הזדמנויות הכנסה, כמו למשתכרים משירותי מין טלפוניים. קליינטים יוכלו לבצע את זממם בחינם).

זה עשוי להישמע מופרך, אבל מחקר מ-2019 שבחן את ההשלכות של "רובוטי מין אנושיים" כבר העלה את הסברה שבעתיד לא ניתן יהיה להבחין בין תוצרי בינה מלאכותית "אנושיים", לבני אדם. הוא מצא כי "אתגרים אמיתיים מאוד בדרך, כולל התפוררות פוטנציאלית בקיום יחסי מין בין אדם לאדם, החפצת נשים, והמודל של מערכות יחסים מיניות עם פרטנרים ללא צרכים אמוציונאליים או מיניים". כרגע לא נאמר דבר על מתי גריינדר מתכננת להשיק את ה-AI Boyfriend, אבל מה שבטוח זה אנחנו מודאגים.