מחאת הלהט"ב בשנת 2018 הנכיחה מספר סוגיות בעייתיות של חוסר שוויון שלא מטופלות על ידי הממשלה וגרמה לכך שלא מעט חברות מסחריות הצהירו מיוזמתן על מתן זכויות לעובדות ולעובדים הלהט"בים בחברה. המחאה שהתעוררה בעקבות אפליית להט"ב במסגרת חוק הפונדקאות, כללה פעולות מחאה מגוונות שנערכו במספר רב של מוקדים בישראל. חברת פלייטיקה הייתה אז אחת מהראשונות שהודיעה על מתן מענק פונדקאות עבור זוגות סטרייטים ולהט"בים.

"בשנה שלאחר המחאה לקחנו את אותן עמדות, פעילויות וערכים לכיוון יותר מסודר של פיתוח אג'נדה חזקה של גיוון והכללה, בהובלת ההנהלה, ה-HR והעובדים והעובדות שזה בער בהם", אומרת עדי דוידי, ארט דיירקטור בחברת פלייטיקה בראיון. "עצם מתן הפלטפורמה, התקציב והמשאבים השונים לפעילות התא הגאה ולהנגשת מידע, תכנים ופעילויות לכלל עובדי/ות החברה, יצר ומייצר עד היום מסר מאוד מובהק של שוויון מוחלט שמתבטא בהכול כולל הכול, גם בהיבט של מקום סביב השולחן, גם בעמדות בכירות ותפקידי מפתח". 

 איך פלייטיקה מוודאת באופן מעשי שהיא מגוונת ומכילה? 

"אפשר להגיד שאנחנו בתוך תהליך של התכווננות לשם יותר ויותר בשנים האחרונות. לפני מספר שנים אם היית שואל אותי כמה להט"בים (מוצהרים לפחות) עובדים.ות בחברה ומזדהים.ות ככאלו הייתי מונה את כולם על יד אחת. היום יש לנו קבוצה של כ-60 להט"בים וזה לא במקרה. דגל גאווה במשרדי ה-HR שמתנוסס בחזית המשרד - איפה שאנחנו עורכים ראיונות - מהווה מסר חד משמעי עבור מועמדים ומועמדות ולא רק מהקהילה הגאה, אלא מכל קשת, רצף ואוכלוסייה.

"יש אמירה שאנחנו פתוחים לקבל את כל הצבעים השונים באוכלוסייה, רק שיהיו מצויינים.ות, מקצועיים.ות ועם דנ"א של הצ'יטה הפלייטיקנית. אנחנו מנסים יותר ויותר לעשות שיתופי פעולה עם סוכנויות גיוס ועמותות שנותנות הזדמנויות לאוכלוסיות שונות (זה יכול להיות קבוצות מיעוט או אוכלוסיות שעד כה פחות פגשנו בארגון), וכמובן שאנחנו מעודדים מנהלות ומנהלים לגלות לכך קשב ופתיחות".

"לתמוך בקהילה"

התא הגאה של החברה נקרא גייטיקה והוא שותף מלא לכל הפעילויות הארגוניות בחברה. "אנחנו שומרים על חיבור בקהילה באמצעות מפגשים תכופים ותקופתיים, בקבוצות טימס או וואטסאפ, כאשר בראש ובראשונה המטרה היא לתמוך בחברי הקהילה בקרב הארגון – החל מהתמודדויות וקשיים יומיומיים ועד עזרה וליווי של עובדים ועובדות חדשים בארגון מקרב הקהילה. אנחנו גם מארחים אצלנו במשרדים הרצאות לחברי התא הגאה שלנו בנושאים מגוונים כמו הורות משותפת, מודעות על טיפולי המרה לצד שת"פים עם ארגונים כמו הצופים או עיריית הרצליה לטובת שיח פתוח על יציאה מהארון והאתגרים שבדרך.

מהם היעדים הלאה?

השאיפה שלנו היא להרחיב את ה- ERG (תא גאה) של LGBTika לגלובל. השנה עשינו לזה קיק אוף עם פתיחתו של חודש הגאווה, מתוך מטרה לעורר עובדים ועובדות ברחבי העולם להצטרף לקהילה שלנו ולקדם דברים גם בסייטים המקומיים. מבחינת פלייטיקה עצמה, כמובן שהשאיפה היא שכל פעילות למען הקהילה תקבל ביטוי ותקשור פנים ארגוני גלובלי, כך שכל עובד ועובדת חברי הקהילה ידעו שיש להם קול ותמיכה בארגון".