הסוכנות הפדרלית הרוסית לפיקוח בתחום התקשורת, רוסקומנדזור (RKN), פתחה בחקירה נגד האפליקציה הפופולרית ללימוד שפות "דולינגו" בחשד שהיא מפיצה תעמולה המקדמת להט"ב, כך דווח בכלי התקשורת הרוסית. 

החקירה נפתחת לאחר שבחודש נובמבר האחרון פסק בית המשפט העליון במדינה כי "תנועת הלהט"ב הבינלאומית" היא תנועה "קיצונית" ואסר את פעילותה במדינה. מאז אותה פסיקה הרשויות פצחו במסע רדיפה נגד הקהילה הגאה שלא נפסק והידיעות לא מפסיקות להגיע: המשטרה הרוסית פשטה על מועדונים וברים גאים, פלטפורמות סטרימינג סיווגו סדרות אנימציה לילדים בתור תכנים למבוגרים בלבד בגלל צבעי הקשת, אזרחים שהציגו ברשת דגל גאווה נקנסו ונאסרו, ערוץ מוזיקה נקנס בגלל נשיקה בין שתי נשים, עיתונאי רוסי גאה מוכר הותקף באלימות במרכז מוסקבה, זמרים נשלחו למאסר באשמת "הפצת תעמולה להט"בית", כוכבות רשת נקנסו בגלל נשיקה לסבית ועדויות נוספות על אשפוזים בכפייה בטיפולי המרה פורסמו התקשורת העולמית. 

עכשיו המטרה החדשה של הרגולטורים ברוסיה היא האפליקציה הפופולרית, בה משתמשים יותר מ-60 מיליון אנשים בכל רחבי העולם ולומדים למעלה מ-40 שפות. החקירה נפתחה לאחר שהארגון הלהט"בופובי הרוסי המתיימר להיות ארגון "זכויות אדם", Radetel, הגיש תלונה לסוכנות הפדרלית בטענה שהאפליקציה מפיצה "תעמולה להט"בית". דוברות רוסקומנדזור אישרה את הפנייה והודיעה כי החלה לחזור האם מדובר ב"הפצת מידע לקידום להט"ב". 

ארגון Radetel, שבעמוד הטלגרם שלו נכתב כי מטרתו היא "להגן על המוסר הציבורי, התרבות והערכים המסורתיים", טוען כי אין לאפשר לילדים להשתמש באפליקציה משום שבמספר תרגילים קיימת התייחסות לקהילה הלהט"ב. בפוסט שותפו צילומי מסך מתוך האפליקציה המציגים שני תרגילים בשפה האנגלית שבאחד מוזכרת המילה "לסבית" ובשני מוזכרת המילה "הומו". לטענת הארגון, במהלך השיעורים ילדים צריכים לומר בקול משפטים כמו "בן ופיטר אוהבים זה את זה. הם הומוסקסואלים", ו"קלרה פגשה את זוגתה מריה בבר לסביות". 

באתר הבית של האפליקציה, מאשרת "דולינגו" כי היא משלבת בשיעורים שלה דמויות וסיפורים מהקהילה הגאה. פרט לשלוש דמויות להט"ביות בהן התלמידים נתקלים במהלך השיעורים, האפליקציה כוללת גם "תיאורים יומיומיים של חיים להט"בים, במטרה להראות אנשים קווירים שחיים את חייהם בצורה רגילה לחלוטין". 

באתר מובא גם הסבר מעמיק על הבחירה להציג להט"ב באפליקציה. "דולינגו מאמינה עמוקות בגיוון ובייצוג, לכן זה מובן מאליו לכלול דמויות בכל גיל, רקע אתני ונטיות מיניות שונות", נכתב באתר. "הסיבה השנייה היא התלמידים שלנו. משהו ייחודי הוא הקהל העצום והמגוון: לומדי שפות בכל הגילאים מכל רחבי העולם. כן, זה הרבה אנשים, ועם בסיס כה רחב של תלמידים יש לנו אחריות להתייחס לחוויות של כל מיני אנשים, כולל להט"ב".