פעילי זכויות הקהילה הא-בינארית בשוויץ מברכים על הניצחון של נמו בתחרות האירוויזיון שהתקיימה בשבת האחרונה, ובעקבות ההישג הם קוראים לרשויות המדינה להכיר רשמית באנשים א-בינאריים.
כידוע, שוויץ קטפה את הניצחון עם השיר The Code ("הקוד") של נמו לאחר שזכתה במקום הראשון אצל שופטי התחרות, וזאת למרות שהקהל בבית הכתיר את קרואטיה במקום הראשון, ואת ישראל במקום השני. בסופו של דבר הייתה זו שוויץ, שמוקמה רק במקום החמישי אצל הקהל, שהניפה (ושברה) את הפסלון בערב שייזכר לנצח כאחד המבישים בתולדות התחרות.
למרות זאת, יכול להיות שהניצחון של נמו יוביל בעתיד לשינוי בשוויץ, שכן ההישג מגיע שנה וחצי לאחר שהממשלה במדינה דחתה הצעת חוק להכרה רשמית במגדר שלישי, או הכרה רשמית במגדר לא ספציפי במסמכים הרשמיים. הצעת החוק הזו נדחתה אז בטענה כי מגדר בינארי עדיין "מעוגן חזק" בחברה השוויצרית.
סיבל ארסלאן, חברה במועצה הלאומית של שוויץ מטעם מפלגת "הירוקים" אשר הגישה בשנת 2017 הצעת חוק להכרה באנשים א-בינאריים, חגגה את הניצחון של נמו. "אדם א-בינארי שלא קיים באופן רשמי בשוויץ זכה באירוויזיון 2024 עבור כולנו", כתבה חברת המועצה הלאומית בטוויטר (או X), והוסיפה כי הצעת החוק שהגישה "רלוונטית עכשיו יותר מאי פעם".
השיר "הקוד" של הזוכה משוויץ מתאר את המסע האישי של נמו לגילוי עצמי, וההצלחה של השיר ונמו נתפשת כעת בעיניי מפלגת "הירוקים" הליברלית כניצחון של אנשים א-בינאריים. סקר אינטרנטי שנערך בשנה שעברה גילה כי 6% מהמשיבים בשוויץ מזדהים בתור טרנסג'נדרים, א-בינאריים או במגדרים שונים מאשר "גברים" או "נשים" - השיעור הגבוה ביותר מבין 30 מדינות שונות שנבדקו. "הגיע הזמן ששוויץ תשבור את הייעוד המגדרי הבינארי שלה", דרשה לאחרונה קבוצת הצעירים של המפלגה הליברלית בטוויטר.
הזכייה של נמו בתחרות אמנם מעוררת תקווה בקרב הקהילה הא-בינארית ומחדשת את הקריאות להכרה במגדר שלישי בשוויץ, אך למרות זאת סקר ארצי שנערך בשנה שעברה מגלה כי אין לכך תמיכה רחבה בציבור. למעשה, 62% מהציבור בשוויץ מתנגד להכרה בביטוי "מגדר שלישי" במסמכים רשמיים, בעוד רק 35% מהציבור בעד.
עם זאת, סקרים שכאלה לאו דווקא משקפים את החלטות הפרלמנט. לאחרונה אישר הפרלמנט בשוודיה ברוב של 234 קולות חוק שיקל משמעותית על שינוי המגדר: במקום אבחנה של רופא, המבקשים יידרשו מעתה להתייעצות קצרה עם פסיכולוג ואישור מלשכת הבריאות. החוק החדש מפריד בין שינוי מגדרי במסמכים לניתוחי התאמה מגדרית, אשר יזדקקו להערכה דקדקנית יותר ויהיו אפשריים רק מגיל 18 ומעלה. סקר שנערך בשוודיה לאחר אישור החוק גילה: 59% מהאזרחים חשבו שמדובר בהצעה גרועה.