באחד מאתרי הטבע היפים ביותר מחוץ לתל אביב המזוהים עם הקהילה הגאה ממשיך אלמוני להשחית רכבים במשך חודשים ולהסב לאנשים נזקים של אלפי שקלים. שלוש תלונות הוגשו עד כה למשטרת ישראל, אך טרם נתפס ולו חשוד אחד, שנדמה כי מתנכל למבקרים בשמורת הטבע. 

אחרי שפרסמנו לפני כשבועיים איך אלמוני נוהג כבר מספר חודשים לנקב צמיגים, לנפץ שמשות ולשרוט רכבים של המבקרים בשמורה, שבה שוכן גם חוף פופולרי בקרב להט"ב, לפחות שני דיווחים על מקרים נוספים של השחתה הגיעו לידי mako ותלונה אחת כבר הוגשה.

רן (שם בדוי), הגיע אל החוף לפני משמרת ערב, ואחרי שהצליח לעקוף את מחסומי הבנייה המקשים על המטיילים בשמורה, העמיד את רכבו בכניסה כפי שתמיד עשה, עבר דרך שער הברזל שרק במזל לא היה חסום גם הפעם וירד אל החוף. הוא לא שיער לעצמו כיצד היום שלו יתהפך כשחזר וגילה שמישהו ניקב את הצמיגים שעל רכבו בכוונה, וגורם להם נזק המחייב את החלפת כל גלגלי הרכב. 

מלבד הנזק הכספי הכבד וחוסר האונים, נאלץ רן להמתין שעות לגרר וכך הפסיד גם יום עבודה. לאחר שחזר הביתה ושיתף את אשר עבר עליו גילה שהסיפור שלו אינו יחיד במינו. רכבים רבים הושחתו בתקופה האחרונה באותה הצורה. רן גם גילה ששתי תלונות כבר הוגשו למשטרה, אך ההתנכלות למבקרים בשמורה נמשכת באין מפריע. 

צמיגים מפונצ'רים ושמשות מנופצות (צילום: באדיבות המצלם)
צמיגים מפונצ'רים ושמשות מנופצות | צילום: באדיבות המצלם

"אני מרגיש מחולל. זאת פעם ראשונה שאני חווה דבר כזה וגם דיווחתי למרכז הדיווח על שם ניר כץ", סיפר רן בשיחה עם mako. "שני גלגלים נוקבו וזה הסתכם בעלויות של יותר מאלף שקל, וכבר התחיל להחשיך ואין פנצ'ריות באזור בכלל. מי שבא והציל אותי, וגם בעלי רכבים אחרים שגם נפלו קורבן באותו היום, אלה מתנדבי ארגון ידידים, ויש לזה בעיניי משמעות שדווקא אנשים דתיים שמתנדבים בארגון הם אלו שעבדו שם שעה בחושך והצילו אותנו". 

גם משה (שם בדוי) נאלץ להחליף את כל גלגלי המכונית שלו כי העז לבקר בחוף ביום רביעי בשבוע שעבר ולהחנות את רכבו בכניסה לשמורה, סמוך לכלי רכב רבים אחרים. המקרים מיום רביעי האחרון מצטרפים אל האירועים שתועדו במאי וביוני, ולא ברור אילו פעולות נעשו עד כה לתפיסת האחראים למעשים. אדיר, שהגיש תלונות כבר יותר מחודש אך טרם קיבל פנייה או עדכון מהמשטרה, ביקש מכל מי שחווה עד כה מקרה דומה לגשת ולהגיש תלונה במשטרה: "חשוב מאוד להגיש את התלונות ולא לוותר". 

ממשטרת ישראל נמסר: "ככלל, כל תלונה המתקבלת במשטרה המעלה חשד לקיומה של עבירה, נבדקת ונחקרת ביחס לראיות הקיימות. אולם אם אין אלה מאפשרות את המשך ההליך, הרי שהתיק נסגר. אם יתקבלו במשטרה ראיות או מידע חדש שיוכל להביא להתפתחות בחקירה, ייפתח התיק מחדש".