אמנם בקרב המצביעים מהבית רק מדינה אחת העניקה 12 נקודות לשוויץ, אבל בזמן הקראת תוצאות השופטים שמה של המדינה המנצחת באירוויזיון 2024 הוכרז פעם אחר פעם. הדבר הוביל לניצחון הראשון של שוויץ מאז 1988 עם הזמרת סלין דיון, וללא מעט זמן מסך לנמו, הזמר.ת הא-בינארי.ת שייצגה את המדינה עם השיר The Code והפכ.ה לזוכה הא-בינארי.ת הראשונה בתחרות. 

גם במהלך טקס הפתיחה של התחרות ולאורך כל הערב בגרין רום, הניפ.ה נמו לצד דגל שוויץ דגל נוסף - דגל הגאווה של הקהילה הא-בינארית. המחווה של נמו לקהילה התרחשה לכאורה משום שמעריץ שנשא את הדגל הוצא מהאולם, כך על פי דיווחים לא מאומתים, לצד דיווחים נוספים על מעריצים אחרים שהדגל הוחרם מהם על ידי מאבטחים בכניסה לאולם שבו התקיימה התחרות במאלמו, שוודיה. 

במהלך מסיבת העיתונאים שהתקיימה לאחר התחרות מתח.ה נמו ביקורת על הנהלת האירוויזיון, משום שהיא אוסרת על הכנסת דגלים לאולם פרט לדגלי המדינות המשתתפות. "זה לא יאומן. נאלצתי להבריח את הדגל שלי פנימה, כי הנהלת האירוויזיון אמרה שאסור, ואני מקווה שאנשים אחרים עשו את זה גם. זה בבירור מוסר כפול", אמר.ה נמו על האיסור, והוסיפ.ה: "שברתי את הקוד ושברתי את הגביע, את הגביע אולי אפשר לתקן, ואולי האירוויזיון גם צריך קצת תיקון". 

כמחאה על החוק וכמחווה לקהילה הא-בינארית אליה נמו משתייכ.ת, נמו הציג.ה בגאווה במצעד הדגלים שפתח את הגמר וגם לאורך כל הקראת ניקוד השופטים. כך, בכל פעם שזכתה שוויץ ב-12 נקודות מהשופטים, חזו הצופים מכל רחבי העולם בדגל הקהילה הא-בינארית, שנח על הברכיים של נמו לאורך כל הערב. 

מה דגל הקהילה הא-בינארית מייצג? 

אנשים א-בינאריים, למי שלא יודע, הם אנשים שזהותם המגדרית אינה "גבר" או "אישה", אלא זהות מגדרית המורכבת משניהם ביחד, איפשהו באמצע, או שונה ונפרדת לחלוטין משתיהן. כיוון שזהות מגדרית א-בינארית לא תואמת למגדר שיוחס בלידה (זכר או נקבה), אנשים א-בינאריים נחשבים לרוב כחלק מהקהילה הטרנסג'נדרית. 

דגל הקהילה הא-בינארית מורכב מפסים אופקיים בצבעים צהוב, לבן, סגול ושחור, והוא נוצר על ידי האמן קיי רואן בשנת 2014. הפס הצהוב מייצג אנשים שמזדהים מחוץ לבינאריות מגדרית של זכר או נקבה, הפס הלבן מייצג אנשים מרובי-מגדרים, הפס הסגול מייצג אנשים אשר מזדהים כשילוב של גבר ואישה, והפס השחור מייצג אנשים שמרגישים שאין להם מגדר. 

נמו, שיצא.ה מהארון בראיון לכלי תקשורת שוויצרי בנובמבר האחרון, דיבר.ה על החשיבות של ייצוג הקהילה הא-בינארית בשוויץ. "אנשים מתחילים להבין יותר והזכות לייצג את הקהילה באירוויזיון היא מדהימה", נמו אמר.ה לסוכנות הידיעות AP. "אני כל כך שמח.ה שאני לא היחיד.ה השנה, זה אפילו יותר טוב כי זה אומר שזה נחוץ". 

השיר איתו הופיע.ה נמו בתחרות, The Code, מדבר על המאבק הפנימי של האמנ.ית ותהליך ההשלמה עם הזהות המגדרית. "לדעת שאנשים כמוני אוהבים שיר שבו אני אני ללא תנאים, ואני יכול.ה לספר על המסע לגילוי עצמי וזה נוגע בהם - זה באמת יפה".