אין תמונה
הזמנה למסיבה עם מלכות הדראג

אמנם הוויגסטוק השנה הפך לריינסטוק, אבל זה לא אומר שמלכות הדראג מוותרות על האפשרות להופיע ולתרום למען המלחמה באיידס: ביום רביעי יעלו שש מלכות דראג על בימת המועדון בן אביגדור 17, בהפקה ראשונה מסוגה בליין המעורב 3Some של אילנה שירזי ושי כהן. חלק נכבד מהכנסות האירוע ייתרם לוועד למלחמה באיידס.

כמו כן, ניידת הבדיקות של ב.ל.ה דואגת, זרוע ההסברה של הוועד למלחמה באיידס בקהילה הגאה, תמתין לבליינים בחוץ, שיוכלו לבצע בדיקת איידס במקום. בתוך המסיבה יחלקו מתנדבים חומרי הסברה ואמצעי מניעה.

חמש מלכות הדראג שישתתפו באירוע, יהלומה בת פורת, סוזי בום, לולי פות, בלאדי מרי, ברברלה האלוויל ודייזי ביץ', יפצחו בנאמברים מיוחדים לכבוד האירוע, בעוד על עמדת הדי.ג'יי ינצחו נתי נתן ומארק בראון. השניים ישמיעו מוסיקת האוס, דאנס ולהיטים. במקביל, באולם הקטן ישמיע די.ג'יי אריה לב מוסיקה מזרחית.

"ה-3Some הוא ליין מעורב ויחיד מסוגו בנוף הבילויים הקהילתי, והוא מכוון לכל סוגי המגדרים", אומר שי כהן. "הליין פועל כבר שנה וחצי, ומארח אמנים מהשורה הראשונה. אירחנו עד כה את שירי מימון, הראל סקעת, מרגול, ניקה, אפיפוני ועוד רבים וטובים".

לאחרונה התקיימה במסגרת הליין הסולחה המפורסמת בין אבי ביטר לקהילת הלהט"ב, אחרי ההתבטאויות האומללות שהשמיע כלפי הזמר אדם והקהילה ב"היכל התהילה".

לדף האירוע בפייסבוק – לחצו כאן

לס איז מור: ליין מסיבות חדש ללסביות יחגוג בערב החג

אין תמונה
קרן דותן ומיטל תהומי, מפיקות הליין

לס.איז.מור (LeS is MORE), ליין מסיבות ללסביות על טהרה נשית, החל לפעול לאחרונה. מפיקות הליין קרן דותן (31) ומיטל תהומי (35) מספרות, כי המסיבה פונה בעיקר לנשים. "התכנים במסיבה ובכל המדיה והיחסי ציבור של המסיבות הינם בעלי אופי נשי-לסבי מובהק, אבל כמובן שאנחנו תמיד שמחות כשמגיע קהל מעורב שנהנה מהתכנים שלנו", הן אומרות.

תוהמי ודותן, המפיקות ביחד מסיבות ואירועים לנשים מזה 4 שנים, הקימו את הליין לאחרונה מתוך צורך ליצור חוויה חדשה ושונה בתוך הנישה של הקהילה הלסבית ולחשוף את הקהל שמגיע לתכנים חדשים, "ולנשים שהן יוצרות, אמניות, תקליטניות וגם נשות קריאייטיב", הן אומרות. במסיבה הראשונה נגנו עדי נוימן יחד עם גילי סער, ריי הראל, נועה ברודצקי וקרן דותן בעצמה.

הקליפ למסיבה הראשונה -

הליין יחגוג ביום רביעי במועדון הזיזי את המסיבה השנייה – בה יתארחו תמר אייזנמן וענת גלעד. "אנו גאות בכך שהצלחנו לבסס את המסיבות והתכנים כמעט אך ורק על עשייה נשית - החל מהתקליטניות, שותפות ההפקה, וכלה ברבות היוצרות באינטנסיביות מאחורי הקלעים- מפיקות הפרומואים, עורכות, הבאת רעיונות לתכנים, יצירת המדיה וכו'". הבנות מוסיפות כי הכל נעשה באווירה מאוד נינוחה ש"מתאימה לנשים", וזה בא לידי ביטוי גם בפרטים הכי קטנים בהפקה.

הקליפ למסיבה השנייה -

קרן מציינת שבימים אלה הן עובדות על ההפקות הבאות. "אנחנו יכולות לומר שתהיה עונה מפתיעה. אנחנו מנסות לאתר נשים ידועות מתחום המוזיקה ותחומים משיקים ולהפתיע איתן את כולכן".

תיאטרון הומו לסבי מציג "אהבה בשלושה חלקים" 

קבוצת תהל (תיאטרון הומו לסבי) המוכשרת, ממשיכה להעלות הצגות מצוינות ומרגשות לקהילה גאה. הלהקה החדשה החלה לפעול בפברואר האחרון מתוך יוזמה של שחקנים צעירים שלקחו אחריות על גורלם והחליטו לעשות תיאטרון.

תהל- תיאטרון הומו לסבי (צילום: לואיז גרין)
קבוצת תהל מתוך: סיפור אהבה בשלושה חלקים | צילום: לואיז גרין
עד כה העלתה הקבוצה 5 הפקות (והפקת אירוח) ללא סיוע כספי או תמיכה, אלא רק מתוך אהבת המשחק והרצון לבמה. בין המחזות הקודמים שעלו, אפשר לציין את "בעקבות הזמן האבוד", "לצאת נקי", "איפה אמא שלי", "הצגות הקיץ האחרון" ועוד.

בימים אלה מציגה הקבוצה במרכז הגאה בגן מאיר את המחזה "סיפור אהבה בשלושה פרקים", זוכה פרס הטוני לשנת 1983, מאת הרווי פיירשטין.

המחזה מספר את סיפורו של ארנולד - הומו, יהודי, אמריקני, המופיע כדראג קווין ובודק את גבולות החיבה והסבל של הקרובים אליו. במחזה שלושה פרקים נפרדים: "סופר מאצ'ו", "פוגה בחדר הילדים" ו"זכות קדימה לאלמנות וילדים", שבחיבורם יחדיו יוצרים סיפור מרתק בסגנונו, העוקב אחר חייו של ארנולד דרך שנים של כאב לב, משברים, צחוק, אירוניה ויחסים משפחתיים על כל גוניהם.

המחזה תורגם על ידי רבקה משולח. במאי המחזה הוא אלון אופיר. המחזה בהשתתפות – אביהוד תדהר, אושרי כהן, אלון אופיר, גיל וייס, דינה דורון, סיוון קרצ'נר

ההצגות בחול המועד בין ה 16- 20 באוקטובר מדי ערב בשעה 20:30. טלפון להזמנת כרטיסים – 03-5252896

לפני שלייזה מינלי מגיעה, קבלו את "הקברט הפשוט מופלא"

טל אנגל (צילום: אסף שגיא)
טל אנגל, מנהל הפרויקט "הקברט הפשוט נפלא" | צילום: אסף שגיא

קצת לפני שלייזה מינלי מגיעה לארץ, יש לכם אפשרות ליהנות מערב שלם של מוזיקה, משחק נהדר וריקודים במועדון הסבליים, המציג את מחזה עם מיטב השירים ממחזות הזמר, באנגלית סביב שולחנות עגולים, כשכיבוד זורם לשולחנות על פי הזמנת הקהל.

"הקברט הפשוט מופלא" עלה לראשונה לבמה בקיץ 2009 כפרויקט אישי של טל אנגל שביחד עם קבוצת שחקנים צעירה, חלקם בוגרי בתי ספר למשחק, מצאו מכנה משותף באהבתם לתיאטרון המוזיקאלי. עם הזמן המופע תפס תאוצה והשתדרג. ההופעות הפכו נועזות יותר והכוריאוגרפיות מורכבות יותר ויותר שחקנים ורקדנים ביקשו לקחת בו חלק.

אנגל (29)  יליד ישראל, עבר בגיל 5 להתגורר בלונדון עם הוריו, שם נחשף לתרבות מחזות הזמר המפותחת של הווסט אנד והתאהב בה. לפני כשלוש שנים, עם חזרתו לישראל, החליט להעלות מופע מקורי שישלב בין קטעי מחזות זמר מוכרים יותר ופחות.

טל מנחה את הערב ואחראי לקטעי הקישור בהם הקהל לוקח חלק פעיל, משתתף, ונהנה מקטעי הומור. "האהבה שלי לעולם מחזות הזמר ובכלל לתיאטרון המוזיקאלי היא הדבר הגדול ביותר שאני לוקח איתי מחיי בלונדון ואותו אני רוצה להעניק לקהל הישראלי. לאפשר לו להרגיש, גם אם רק לערב אחד, כאילו הוא נמצא בברודווי או בווסט אנד, בלי לצאת מגבולות המדינה".

המופע כולו באנגלית, כולל קטעי הקישור, בשילוב כ- 30 רקדנים, זמרים ושחקנים ותזמורת חיה.
ההופעות יתקיימו בתאריכים שונים החל מה22 באוקטובר במועדעון הסבליים, סלמה 53, תל אביב.

"טרנספורמציה": תערוכת האומנות השנתית של אגודת הלהט"ב תיפתח בסוף השבוע הבא

אין תמונה
"טרנספורמציה": תערוכת האומנות השנתית של אגודת הלהט"ב

עשרות אמנים ואומניות משתפים פעולה עם אגודת הלהט"ב, במסגרת תערוכת האומנות השנתית "בצבעים אמיתיים", שתתקיים ביום שישי, 28 באוקטובר בשעה 12:00 בגלריה במתחם התחנה החדש בתל אביב.

התערוכה אשר עומדת השנה תחת הכותרת "טרנספורמציה", ולפי מארגני התערוכה "תעסוק בייצוגי גוף, מבט עליו הוא נזיל, מזמין פרשנות". הגוף החי מומר בחומר המוצרן מחדש. המיניות של הדימויים נעה בין גבריות מוחצנת לנשיות שברירית, או גבריות מעודנת מול נשיות מחוספסת, כאשר התפקידים המגדריים המסורתיים נפרצים וישנה תחושה בה כל אחד יכול להיות ולהגדיר עצמו כפי שרוצה. 
התערוכה מבקשת לאגד למבט אחד פלורליזם מגדרי נזיל, אשר יכול למצוא את מקומו דרך סך כל הייצוגים הנחשפים בתערוכה.

נתנו מפרי עבודתם על מנת לתמוך באגודה, בינהם דייויד ריב, איתן טל, סיצי גלעד, יוסף קריספל, הדס רשף, עליזה אולמרט, יעקב מישורי, שי איגנצ, אורי גרשוני, מיכל נאמן, חנוך פיבן, זיו קורן, ערן שקין, מרגו גראן, יעל יודקוביק ורבים אחרים.

>> היכנסו ותיהנו מכתבות נוספות בערוץ הגאווה

>> לקבוצה של mako   גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?