עמוד המעריצים בטוויטר המוקדש לסרט, בצירוף עם הבאז האינטרנטי שצובר תאוצה בפלטפורמות חברתיות אחרות, מציב את "באהבה, סיימון" כהצלחה חסרת תקדים של סיפור נעורים גאה. חלק מהמעריצים שינו את השם המוצג בטוויטר, והוסיפו לו את הקידומת "באהבה". הטרנד תפס גם את במאי הסרט גרג ברלנטי, ואת בקי אלברטלי, כותבת היצירה המקורית "סיימון נגד האג'נדה של המין האנושי".

ניק, בן 19 המזדהה כהומו, מעיד שראה את הסרט שמונה פעמים. "זה מכעיס אותי שחושבים שלהיות הומו זה אומר להיות שונה", הוא מסביר, "הסרט הוא צעד קטן בדרך לשבור את החומות, בדרך להפוך את זה לעניין יומיומי במקום נושא רגיש".

מעריץ אחר מספר שהסרט עזר לו להתגבר על סיפור היציאה מהארון שלו. "כשיצאתי מהארון כולם פנו נגדי ואמרו לי שאני שונה ושאני מפלצת, אבל לראות את סיימון יוצא מהארון ועדיין מקבל אותו יחס מהסביבה היה מדהים", הוא מעיד, "אני מקווה ש'באהבה, סיימון' יעודד ילדים לדעת שהם לא לבד ושלהיות להט"ב זה דבר יותר ויותר מקובל בחברה".

הסרט החדש מזמין את הצופים להכיר את סיימון מקרוב, ולהזדהות אולי עם האהבה שלו להתכתבויות ולקפה קר. "אני בדיוק כמוכם", אומר ברגעי הפתיחה של הסרט סיימון, אותו מגלם הכוכב העולה ניק רובינסון. הכוונה להסביר שהוא בדיוק כמו כולם למרות היותו הומו. אבל חוץ מנטייתו המינית, סיימון הוא גם עשיר, לבן, סיסג'נדר, רזה וגברי. תכונות שמציבות אותו בעמדה פריבילגית ביותר אצל סטרייטים ולהט"בים כאחד.

"מדובר באגדת ילדים", מסביר/ה רבקה, אישיות א-בינארית משיקגו, "בחיים האמיתיים להט"בים מנושלים, מותקפים מינית ואפילו נרצחים רק בגלל שהם מי שהם. אני יודע/ת שהסרט נועד לתת לאנשים תקווה, אבל הנרטיב של קצפת ותותים פשוט לא מספיק". גם אם נניח בצד את הטענות לחוסר ייצוג של קווירים אחרים בסרט, יש הסבורים שרגעים מסוימים אף פונים כנגד הקהילה.

ג'ייקוב טוביה כתב בטור דעה ב"ניו יורק טיימס" על הגבריות השברירית של סיימון, וכיצד הוא מנסה לשמר את הגבריות שלו על חשבון דמויות קוויריות. סיימון מתנכר לאית'ן, תלמיד בית הספר שלו והומו עם לא מעט נוצות. בקטע אחר בסרט, סיימון מתעורר מחלום בהקיץ בו הוא מדמיין את עצמו כסטודנט חובב דיוות, ואומר "טוב, אני לא כל כך גיי". צופים קווירים אחרים, ביניהם כאלה שלא עברו כסטרייטים בצעירותם, להיות נושא הבדיחה יכול להיות עלבון.

ייתכן וההערה פוגענית, אך זו לא סיבה להחרים את הסרט. "באהבה, סיימון" מעניק תקווה לנוער קווירי בכל העולם. אפשר להסיק על הצימאון של המיינסטרים לעוד נרטיבים להט"בים לפי רווחי הסרט, שכיסו מזמן את התקציב המקורי של 17 מיליון דולר. הסרט מוקרן ב-2,400 בתי קולנוע שונים בארה"ב לבדה, ובכך כבש יותר מסכים מ"קרא לי בשמך" ו"אור ירח" גם יחד.

>> "הומואים הם הורים פחות טובים מבחינת המדינה"

>> עשה ואל תעשה: המדריך השלם לפסיבי המתחיל

יחד עם זאת, חשוב לזכור שהסרט לא מייצג את כל הקהילה הלהט"בית, ולעודד בכל דרך יצירה קווירית המייצגת דיוות נועזות, הומואיות קשות, בוצ'ות מיליטנטיות וא.נשים על הספקטרום הטרנסג'נדרי והקווירי. הסרט יופץ מסחרית בישראל בחודש הבא ויוקרן כבר ביום שישי הקרוב (1.6) בשעה 16:00 בסינמטק תל אביב במסגרת פסטיבל הקולנוע הגאה. כפי שאתם יכולים להבין מדובר בצפיית חובה.