A post shared by Entertainment Weekly (@entertainmentweekly) on

מאז פרק הסיום ב-2005 לא התאחדו על במה אחת חברי הקאסט של "הכי גאים שיש" (Queer As Folk), סדרת הדרמה שהשאירה חותם גאה בתחילת המילניום. חברי הקאסט המקורי ישבו לראיון חגיגי למגזין התרבות Entertainment weekly כדי לדבר על הסדרה ועל קהל המעריצים שלה, שממשיך להראות נאמנות במשך למעלה מעשור. "זו הזדמנות להתייחס להרבה סוגיות שלא עלו בטלוויזיה האמריקאית באותו זמן", מסביר מפיק הסדרה רון כהן על המפגש המחודש.

"לא ראינו השתקפות אמיתית שלנו בטלוויזיה לעיתים קרובות, וזה היה חשוב לנו מאוד", כהן מוסיף, "אז לא יכלו להתחתן. בצבא עוד נהגו במדיניות 'אל תשאל אל תספר'. ב-14 מדינות עדיין היו כתובים בספרים חוקים נגד סדומאות. האווירה הייתה עוינת".

"הסבירו לנו בכנסים מיוחדים שנקבל הודעות שנאה ואיומים", הוא ממשיך, "חשבנו שתגובת הנגד תגיע מאנשים דתיים בימין הקיצוני, אבל לא שמענו מהם אף מילה. עיקר הביקורת שקיבלה התכנית הייתה מגייז וארגונים גאים, אבל הם לא אמרו פעם אחת ששיקרנו. כפי שנהגנו לומר: אם אתה לא אוהב את ההשתקפות, אל תאשים את המראה".

>> כל התמונות ממצעד הגאווה הגדול ביותר בתולדות המדינה

>> 5 עשורים של גאווה - 50 קליפים להט"בים בלתי נשכחים

>> "גיליתי את הנטייה המינית שלי לפני קום המדינה"

ולמרות הזמן הרב שעבר מאז פרק הסיום שסגר חמש שנות שידור, הדמויות ממשיכות לחיות בלבם של אנשים מרחבי העולם, כך מספרים חברי הקאסט. סקוט לאוול, שגילם את טד, מעיד: "אנחנו עורכים כנסי מעריצים בכל העולם, וזה לא דבר רגיל לסדרת דרמה רומנטית". פיטר פייג' שגילם את אמט בסדרה מוסיף: "תודה לאל שהבגדים וסגנון השיער השתנו מאז, אבל הסיפור הרגשי חי לנצח".

A post shared by Entertainment Weekly (@entertainmentweekly) on