אליעד מלכי הוא הפתח-תקווה של הזמרים הישראליים. קל, ולפעמים אפילו מתבקש לצחוק עליו, עד שזה הפך לסוג של טרנד, ויש כאלו שאף מעמידים את עובדת קיומו בספק. מצד שני, נתוני הצפיות בקליפים של מלכי ביוטיוב מוכיחים חד משמעית – אליעד מלכי חי וקיים. (וכן, גם פתח תקווה).

טוב או רע? זמר או פרובוקציה? מאז הקליפ הראשון שלו מעורר מלכי רגשות מעורבים אצל כל מי שצופה בו. הסיבה לכך היא פשוטה: מלכי הוא לא זמר קונבנציונלי. השירים, המראה, הקול והקליפים, שונים מאד ממה שהורגלנו לראות בעולם המוזיקה בישראל. הקליפ האחרון של מלכי, 'רק רציתי לאהוב', שובר את כל השיאים. מלכי נוטש את החופים והביקיני לטובת סטיילינג קווירי וג'נדר בלנדר שלא משאיר אף אחד אדיש. גם הפעם סופג מלכי ביקורות מכל עבר, אך הפעם הביקורת אינה מופנית רק למילות השיר, סגנון השירה או הסטיילינג בקליפ, אלא נגד ה'הומואיות' של הקליפ שהופכת אותו כל כך קשה לעיכול.

'חחח מה זה?!? מדינה של גייז', 'תתבייש לך. מוציא החוצה בקליפ את כל הסטיות שלך בצורה כל כך זנותית ומגעילה', 'לזה הוא קורא אהבה? יש לו בבית אישה עם ילדות ואותו מעניין זיונים?', אלו הם רק חלק מהביקורות שהושמעו נגד הקליפ החדש ונגד מלכי, שהלכו והפכו לפחות ופחות מרומזות עם ביטויים כמו: 'דוחה ביותר', 'סטוצים ומסיבות אורגיה עם גברים? חולה נפש בחיי' ועד 'חבל שמנציחים את הגייז בצורה זנותית סוטה ונשית'.

אליעד מלכי (צילום: רוני מטס, שיער: פאשה ניקיטנקו סטילינג, ארט: אסף טסלר)
צילום: רוני מטס, שיער: פאשה ניקיטנקו סטילינג, ארט: אסף טסלר

"המטרה בקליפ הייתה ליצור עולם שאין בו הבדלי מין", מסביר מלכי ל-mako גאווה, "עולם שכשרואים אותך לא מחליטים מי אתה. עולם שאף אחד לא צריך להיאבק על המיניות שלו או על מה שהוא. אנשים מסתכלים עלינו ומכניסים אותנו למסגרות והגדרות, כשלמעשה אנחנו יכולים להימשך גם לגברים וגם לנשים ועדיין להרגיש טוב עם זה. שילבנו בקליפ גם טרנסים וגם גברים שאוהבים ללבוש בגדי נשים, כדי להדגיש את עניין האהבה ללא גבולות, ללא שנאה. אני מאמין באידיאל הזה מאוד וחושב שהגיע הזמן שאנשים ילכו צעד אחד קדימה עם החשיבה שלהם".

וודאי לקחת בחשבון שיהיו תגובות כאלו. לא יכולת להעביר את המסר בצורה שאולי פחות תפגע באנשים?
"לקחתי בחשבון שיהיו תגובות כאלה. ידעתי אז ואני יודע גם היום להתמודד עם טוקבקים. אני מאמין שהמסר לא פוגע באף אחד, השאלה היא איך אתה לוקח את זה. האם אתה לוקח את זה בצורה שאתה נפגע ממנה או שאתה מנסה לחשוב: 'מה הוא ניסה לעשות כאן?' הרי אין לי כוונה לפגוע באף אחד, אני גם לא רואה בקליפ כפגיעה, אנשים לוקחים את האמנות הזו לכיוון לא נכון".

בנוסף לנגיעות הומוארוטיות רבות, בקליפ החדש יש שימוש רב בסמלים דתיים, כולל גברים עם כיפה וציצית מתנשקים וגופו הערום של מלכי מלופף ברצועות המזכירות תפילין. לטענתו של מלכי, גם כאן המסר שלו הובן שלא כהלכה. "יש מספיק גייז דתיים וחשבנו שזה יכול להיות מעניין להראות שיש אהבה חד מינית גם בתוך הדת, אבל היא דבר אסור, לכאורה.בחרנו להציג את זה משום שאנחנו מאמינים שיש להוציא דברים כאלה החוצה".

לא מייצג את הקהילה הגאה

אם היה מדובר בקליפ של זמר זר, ייתכן מאד שגם אם לא היינו מתחברים למוזיקה, היינו מפרגנים על האומץ ועל הרצון ליצור נראות ולעורר שיח נטול הגדרות. אך כאשר מדובר ביוצר ישראלי, גם קהילת הגייז, שעל פי מלכי אמורה להיות זו שמזדהה עם המסר של הקליפ, לא חוסכת בביקורת עם ביטויים כמו: 'מבייש את קהילת הגייז ובכלל את עצמו', 'שם הקהילה נפגע מייצוג מזעזע שכזה'.

אתה מאוכזב שדווקא קהילה שצריכה להבין את המסר של אהבה חופשית מעבירה ביקורת על המסר שניסית להעביר? או על הדרך?
"אנשים תמיד מעדיפים להדחיק נושאים כאלה מתחת לשטיח, לטאטא הכל ולקוות לטוב. אני לא בן אדם כזה, אני מנסה לקדם כאן אידיאל שחשוב מאוד לכולם. אנשים תמיד יעבירו ביקורת, גם אם הם שייכים לאותו סקטור חברתי. אמנם אנחנו שותפים לאידיאל, אך אני לא בא לייצג כאן אף אחד מלבד האמונה שלי בדעה מסוימת. אי אפשר שכולם יסכימו עם מה שאני מוביל, אני מאמין שיש כאלה שאוהבים את הרעיון ומתחברים לזה. אני חי את מי שאני, את האמונות שלי ואת הדרך שבה אני מאמין".

אליעד מלכי (צילום: רוני מטס, שיער: פאשה ניקיטנקו סטילינג, ארט: אסף טסלר)
צילום: רוני מטס, שיער: פאשה ניקיטנקו סטילינג, ארט: אסף טסלר

הקליפ הזה זה סוג של יציאה מהארון?
"ממש לא. מדובר באמונה שלי בלבד. אני מאמין באהבה שמגיעה לכל בני אדם. השיר נכתב בעקבות הפיגוע במצעד בירושלים, כאב לי הלב לשמוע שמישהי שבאה להפגין את האהבה לאידיאלים שלה, הייתה צריכה להירצח, והקליפ עצמו הוא מעין התרסה לגבי האירוע".

"הכוונה הייתה ליצור המנון לאהבה שלא תלויה בדבר. הייתי שמח אם אנשים שצופים בקליפ יחשבו על הרעיון הזה. במקום לצאת עלי או על הצוות המדהים (שכולל קרוב ל-60 אנשי הפקה), יחשבו מה בעצם הוא ניסה להביא כאן, מה הוא רצה לשדר לנו? אם אנשים יאמינו באהבת אמת ויקדמו אמונות משותפות, הם יקבלו את אותה אהבה בחזרה".