אוסקר לויה (צילום: Oleg Nikishin, getty images)
אוסקר לויה נקלע לסיטואציה | צילום: Oleg Nikishin, getty images

למרות שלכאורה מדובר בסטרייט, הדיווה ה"גברית" פיליפ קירקורוב ייצג את רוסיה בתחרות האירוויזיון בשנת 1995, וסיפק הופעה קווירית היסטרית ובלתי נשכחת. השיר הדרמטי סיים רק במקום ה-17, אבל מבחינתנו הוא לגמרי זכה בתואר חביבת הקהל.

לאירוויזיון 2010 שלחה בולגריה את הזמר מירו עם השיר "את מלאך". השיר אמנם כשל להעפיל לשלב הגמר, וסיים רק במקום ה-15 בשלב חצי הגמר, אבל את ההופעה הסופר-גייזית של מירו והרקדנים שלו, חובבי התחרות הגאים לא ישכחו לעולם. מירו, את מלאך!

עוד הופעה קווירית שלא נשכח מאירוויזיון 2010 שנערך באוסלו, הייתה של הזמר הסרבי הבלונדיני והנשית כמו תכשיט, מילאן סטנקוביץ'. עם השיר "זהו הבלקן" סטנקוביץ' הגיע בגמר התחרות רק למקום ה-13, אבל אם זהו הבלקן, אנחנו מוכרחים להיות שם.

כשאנחנו מביטים בהופעה של גלן וולה, נציג מלטה באירוויזיון 2011, אנחנו נזכרים בפעם הראשונה שיצאנו לקלאב. ההתרגשות המוגזמת, הגבות המוגזמות וכמובן ההשטרכות המוגזמות לרקדנים שלצידו. במילה אחת: מוגזמת.

כשגרמניה שלחה את הזמר האמריקאי אוסקר לויה לאירוויזיון בשנת 2009, זה היה נראה כמו עוד מופע אירוויזיוני גנרי - אבל אז כוכבת הבורלסק דיטה פון טיז פתחה לו את החולצה, ואוסקר התחיל להרים כאחרונת האוחצ'ות במסיבה אחרי שעופרה עלתה.

ב-2008 העפילה איסלנד לראשונה לגמר התחרות מאז 2004, כשצמד "אירובאנד" הופיע עם השיר "אלו הם חיי", שסיים בגמר התחרות רק במקום ה-14. את הצלע הגברית בצמד, פרידריק עומר, תמיד נזכור כאדון בעל הגבות הכי מסודרות שנראו על במת האירוויזיון בכל הזמנים.

הצמד ג'דוארד הם זוג תאומים זהים בני 28 מאירלנד שנקראים ג'ון ואדוארד גריימס, וידועים בעיקר בזכות בלוריתם הבלונדינית המוגזמת. כשייצגו את אירלנד באירוויזיון 2011, השיר "ליפסטיק" הביא אותם למקום השמיני בגמר ושנה לאחר מכן, באירוויזיון 2012 ייצגו את אירלנד שוב עם השיר "Waterline" שהגיע למקום ה-19 בגמר. פעם שלישית גלידה כמו שאומרות.

בשנת 2008 הזמרים אלנור חוסיינוב וסמיר ג'וואדזאדה ייצגו את אזרבייג'ן לראשונה באירוויזיון תחת השם "אלנור וסמיר". הם אפילו העפילו לגמר וסיימו במקום ה-8. השניים סיפקו הופעה קווירית מהגיהנום ומגן עדן בו זמנית.

"הסוג המדאיג" הוא שיר שנכתב על ידי אולה סאלו וייצג את שוודיה באירוויזיון 2007. הוא הגיע לגמר, אבל נאלץ להסתפק רק במקום ה-18. אולה והמחווה הקווירית שלו לימי הגלאם-רוק של הסבנטיז בהחלט השאירו אותנו עם טעם של עוד.

דימה בילאן ייצג את רוסיה פעמיים באירוויזיון: פעם אחת בשנת 2006 וזכה במקום השני, ופעם נוספת בשנת 2008 עם השיר "Believe", שזכה במקום הראשון. אין ספק שהבחירה לוותר על גופיית הקלאבים הלבנה ולהרים עם חולצה פתוחה בפעם השנייה עזרה לדימה להתרומם. בכל המובנים.

באירוויזיון 2009 שוב כשלה הונגריה להעפיל לשלב הגמר, כשהזמר זולי אדוק הופיע במוסקבה עם השיר "רקדי איתי" (או אולי "רקוד איתי"), איתו הגיע למקום ה-15 בלבד בשלב חצי הגמר. עשור אחרי, ועדיין לא התאוששנו מפישוק הרגליים שהוא דפק על הבמה. ההגדרה המילונית לפאוור בוטום.

ריאן דולן האירי אולי הגיע למקום האחרון בגמר האירוויזיון של שנת 2013, אבל לפחות במצעד הרגעים הגאים שלנו הוא זוכה לפרגון שמגיע לו על ההרמה המושקעת. כמו כן, אהבנו את מכנסי העור. מאוד.

הזוכה הגדולה באירוויזיון 2014 שנערך בדנמרק הייתה מלכת דראג מזוקנת מאוסטריה בשם קונצ'יטה וורסט. התחרות הוכיחה פעם נוספת שאין גבול לקוויריות, וקונצ'יטה פורצת הדרך הפכה לסמל ונחשבת לאייקון הגאה הכי משמעותי שיצא אי פעם מאוסטריה.

טוּג'י, נציג נורבגיה באירווזיון 2012, אמנם לא יצא מהארון רשמית מעולם, אבל זה לא הפריע לו לספק את אחת ההופעות היותר גייזיות שנראו בתחרות. היינו מאשימים את הכוריאוגרף, אבל זה הרבה מעבר לריקוד. צפו ותבינו לבד.

באירוויזיון 2004 שלחה בוסניה והרצגובינה זמר בשם דין עם שיר פופ גנרי בשם "In the disco". השיר אפילו הגיע למקום ה-9 בגמר, אבל דין וגופיית הבטן הוורדרדה שלו זכו במקום הראשון בתואר הנאמבר הכי פוראח הומואי שנראה בתחרות אי פעם.

 

בשתי מילים: דנה אינטרנשיונל. במילה אחת: דיווה!