הרשת החברתית Threads (ת'רדס) עלתה לאוויר רק לפני שבוע, אבל איכשהו הצליחה בזמן קצר כל כך להכעיס, לסכסך וליצור כאוס בעולם הסלבס יותר מאשר כל אפליקציה אחרת לפניה. הכוכבים שמיהרו להצטרף לרשת החברתית הפעוטה עם השקתה התחילו במרדף אחרי הפופולריות, ויחד איתו רבים מהם הצליחו לצאת בפעילות מאוד-לא-ספורטיבית שמוכרת לכולנו כבר מימים עברו - השחרות.

אדיר מזרחי, נדיר אליהו, רומי אברג'ל, אוריאן ספיבק, עידן בורוליה, קובי מרימי, ג'ניפר קים, אייל חדד ויוחנן טווינה הם רק חלק מהשמות שנכנסו זה בזה בביפים אקראיים להחריד. חלקם היו אמיתיים וחלק מפוברקים בשביל אהדת הקהל, אבל הסכסכת המצטברת ברשת הובילה אותנו לסקור את הביפים הכי מצחיקים, מכעיסים, אקראיים ואייקוניים שיצא לנו לראות מהכוכבים הגאים האהובים עלינו.

אדיר מזרחי VS בן זיני VS נדיר אליהו

לא ציפינו שהמשפט "גם אתם לא מבדילים בין אדיר מזרחי לנדיר אליהו" יכול ליצור כל כך הרבה כאוס, אבל הוא עשה זאת ובגדול. בשרשור שהתפתח בשבת, יומיים אחרי השקת הרשת החברתית, כוכב הרשת בן זיני פרסם בפרופיל שלו פוסט בו הוא תוהה וספק משחיר על כך שהוא לא מצליח להבדיל בין כוכבי הרשת. לא לקח הרבה זמן עד שמזרחי הגיב בחזרה, מסר לזיני "את באמת רוצה לנסות אותי?" ואיים "אני קוברת אותך בחיים י'אומלל". אליהו מהצד שלו עקץ את זיני: "אתה לא מבדיל בין ילדות בגיל 16 לנשים בגיל 26", בהתייחס לרקורד של זיני בדייטינג עם נשים הצעירות ממנו בהרבה ביחס לגילו. 

בהמשך אליהו גם הגיב למזרחי על תגובתו ה"נעלבת" על ההשוואה, עם ציטוט מאחד הריבים של סימה מימון-בכר ואביבית בר זוהר מהעונה הרביעית של האח הגדול. "בחיים לא יהיה לך רבע ממה שיש לי, את מתפוצצת ממני מתוקה שלי", הוא כתב כחלק מהפוסט ויתכן שבכלל התכוון למזרחי. זהירות, שורטות פה. 

ג'ניפר קים VS אייל חדד

גם בזירת האופנה המקומית התעורר לו כסאח בין שתי אושיות ישראליות גאות, והכל התחיל כאשר מעצבת האופנה המוכשרת ג'ניפר קים פרסמה פוסט משחיר במיוחד. "כל עוד לא קפץ לי פה עדיין משהו בצבע מסטיק בזוקה שמתחיל ב'בנווות' אני עוד מחבבת את המקום", היא כתבה וכמובן התייחסה לאושיית האופנה אייל חדד, שתפס אש עם כניסתו לרשת וצבר כמה מאות לייקים (מספר שנחשב מדהים בזירה המקומית המצומצמת בינתיים של הרשת). 

חדד מיהר להגיב לקים ושרף: "מותגים מגיעים תמיד אחרי הפשוטים, תלמדי", אך העניין לא הסתכם בכך והתלקח במהרה בתגובות בין הצדדים. חדד השחיר בין היתר את קים על כך שהיא "מבינה בכדורים" (האם מדובר בהשחרה הנוגעת לסמים? הורמונים? כדורים פסיכיאטרים? כדורגל? מי יודע), וקים תקפה אותו בחזרה על, רמזה שהוא שונא נשים וכינתה את פועלו "הקטנה נשית" ואותו "בדיחה". 

אוריאן ספיבק VS עידן בורוליה

הביף המצחיק ביותר השבוע היה בין ענקי הרשת אוריאן ספיבק והמאפר עידן בורוליה. הכל התחיל אחרי שספיבק פרסמה פוסט בו שאלה "בא לי עוד עוקבים, עם מי צריך לריב פה?", בחצי רצינות וחצי בדיחה על אופי הפוסטים המשחיר באפליקציה. באופן מפתיע, בורוליה הגיב במהרה לספיבק "רק תגידי מתי", וכך התחיל סכסוך מומצא שהצליח לרדת מאוד נמוך מאוד מהר, ולהיות מבדר לכל אורך הדרך. 

במהלך המריבה, נזרקו השחרות קלות על כישורי האיפור של כל אחד מהם, עד שבורוליה השחיר את ספיבק על כך ש"הוציאו אותה מהנבחרת של פיקס כי לא היו פיג'מות אקסטרה לארג'". ספיבק השחירה בחזרה שהוא עורך תמונות באפליקציות דייטינג כמו גריינדר, ועל כך שהוא "פרצוף פיצה". בורוליה תקף בחזרה וכתב לספיבק הערות כמו "את עובדת על כולם שאת אישה", רמז על כך שהיא לוקחת אוזמפיק (כדורי הרזייה), וגם על כך שהיא מתחזקת עמוד אונליפאנס. 

היה אפשר להתבלבל שמדובר בריב אמיתי, שכן חלק מההשחרות היו קשות מנשוא, אבל לבסוף התברר ש"הכאסח" המדובר היה מפוברק לאורך כל הדרך. בפוסט האחרון מאותו השרשור חשף בורוליה חשף שמדובר בהמצאה מוחלטת, וגילה שהוא וספיבק ניהלו קבוצת וואטסאפ בה תכננו הכל. "אין חדה כמו אוריאן", הרים בורוליה לספיבק וציין בצחוק שהם ימשיכו את הריב למחרת בגלל ש"היא נחסמה". 

הספורט הגאה: השחרות

המילה "השחרה" היא ללא ספק הכוכבת העולה בשבוע הראשון של הרשת החברתית החדשה מבית מטא, ולו היה מנגנון חיפוש בה כנראה שהיו עולים מאות תוצאות חיפוש. וכאמור, המילה "השחרה" מחוברת באופן ישיר לז'רגון הגאה, שכן זו מילה שצמחה מתוך הקהילה (גם בעברית, וגם באנגלית במקבילה שלה – Shade).

הרבה לפני שהמילה "השחרה" הוטמעה בציבור היו חברי הקהילה משתמשים בטכניקה הזו כדי לתקשר, לריב, לצחוק ולפעמים סתם בשביל הספורט. בתרבות הנשפים נהגו המשתתפים "להטיל שייד" אחד על השניה כחלק מאופי האירועים (כפי שרואים בסרטים כמו "פריז בוערת" והדוקומנטרי משנת 1968 "המלכה"), ועד רפרנסים מהעולם המודרני כמו אתגר שלם שמוקדש לתרבות ההשחרות בתוכנית הריאליטי "המרוץ לדראג של רופול", או אפילו אזכורים בשירים קווירים, כמו שיר הגאווה של טיילור סוויפט You Need to Calm Down.

הטבע המשחיר נמצא בעורקיה של הקהילה הגאה, אולי כמנגנון הגנה, ועם השנים למדנו יותר ויותר להפעיל את השריר הזה לכל צורך - בין אם זה כאשר אנחנו נמצאים תחת מתקפה, ולפעמים גם סתם בשביל הכיף שבהשחרה. וכמו שהמילה מקושרת לקהילה הגאה, כך הציפו את הרשת כאסחים מתוקשרים של הסלבס וכוכבי הרשת הגאים המוכרים בישראל. 

קובי מרימי השחיר את עדן פינס לאחר שזו כתבה בעמודה "עד כמה אתם עייפים מ1 עד קובי מרימי", וכמובן מרימי הגיב "מישהו יכול להסביר לי מי זאת עדן פינס?". גם יוחנן טווינה הטיל צל קל על נועה קירל לאחר שזו פרסמה פוסט בו היא שואלת את העוקבים אם הם "רוצים לראות אותה ברשת החברתית החדשה", על משקל השורה המפורסמת מהשיר "יוניקורן". יוחנן השיב לה בפשטות וארסיות "לא". גם רומי אברג'ל לא פחדה לשחרר קיטור ברשת החברתית, ופתחה (באופן מצונזר) על המפורסמים ה"סטרייטים" שהתחילו איתה בעבר והיום "משחקים אותה איזה ערסים".

זו תהיה משימה לא פשוטה לכסות את ערימות הריבים שהתעוררו בשבוע האחרון בת'רדס, אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שרבים מהם הגיעו דווקא מכוכבים המשתייכים לקהילה הגאה, כאילו מדובר בספורט כלשהו. 

מנכ"ל אינסטגרם, אדם מוסרי, ציין באחת האמירות שלו שהרשת החברתית החדשה נועדה "להתרחק מחדשות ופוליטיקה", ורמז כי תוכן שכזה "מזמין שליליות ומסכן את יושרתה של האפליקציה". הדברים נאמרים כשברקע מהדהד האופי הפוליטי, האלים והתוקפני שאימצה טוויטר עם השנים, אך למרות שנדמה כי ת'רדס מעוניינת להתרחק משליליות ורבים, היא עושה סימנים לפיהם היא נופלת לאותה הנישה האלימה.

יכול מאוד להיות שדווקא המשתמשים הלהט"ב באפליקציה הם אלו שבוחרים להיות יותר אלימים עקב ההיכרות שלהם עם אופי התגובות ברשתות החברתיות. זה לא סוד שכמעט בכל פוסט שנוגע לקהילה בכל רשת חברתית נוצר ריב בין הקהל השמרני לבין הלהט"ב, שרק נמצאים כל הזמן במגננה בכל רשת. יכול להיות שהם התרגלו למגננה, ולכן גם לא מפחדים לתת לאנשים פיסה מדעתם כאשר הם מגיעים לסיטואציה. וכשמדובר בכוכבי רשת שגם ככה לא מפחדים להעלות את כל מה שעובר להם בראש הרסן כבר משוחרר לגמרי, כאילו הם דנה אינטרנשיונל ומראיינת שואלת אותם "מה את עושה כאן?". 

יכול להיות שכולנו רק בוחנים את הגבולות, עד כמה נמוך עוד אפשר לרדת ומתי יבוא האח הגדול ויוריד עלינו את השאלטר. בין אם זו הייתה רק אפיזודה חולפת של פריקת עול בתקופה דרמטית, ובין אם השיח הטוויטר-י העוין מתחיל לצבור עוד יותר פופולאריות בחסות הרשת החברתית החדשה מבית מטא. זה היה רק השבוע הראשון, ואין ספק שכולנו צריכים קצת הפסקה מהדרמות. אז למרות כל הצחוק והקרקס, כנראה שכולנו תהינו (ונמשיך לתהות), איפה הגבול עובר?