רוב העוקבים והמעריצים של לישי סלמאן מכירים אותה בעיקר בזכות ההומור שלה והתוכן המצחיק שהיא אוהבת לפרסם ברשתות החברתיות, ומי שלא מכיר אותה משם אולי יזהה אותה מהסצנה המפורסמת ב"צומת מילר", בה היא מגלמת מפקדת צבא קשוחה ("אני לא יודעת מה רואים בסרטון לא רואים בסרטון - אני יצאתי ב-5"). 

אבל עכשיו, השחקנית, הזמרת וכוכבת הרשת לישי סלמאן שמה לרגע את הצחוק בצד וחושפת חלק אחר שלה בסינגל "מגיע לי יותר", בו היא עוסקת בזוגיות מתעללת בה הייתה כלואה בעבר. "הקשר עצמו היה מלא באלימות מילולית ופיזית", לישי מספרת בכאב בשיחה עם mako. "היא השתלטה על כל חלק בחיים שלי. היא החליטה לי לאן לצאת, עם מי ומה ללבוש. הייתה אומרת לי למי לענות או לא לענות לטלפון, ברמה שגם אם הייתי עונה לאחד ההורים שלי היא הייתה נכנסת לכל פרט, מחפשת כל הזמן הוכחות לאהבה שלי, מבקשת שאני אחסום אנשים כדי שאני אוכיח לה שאני אוהבת אותה". 

השיא הגיע כשבת הזוג המתעללת הוציאה את לישי מהארון בפני משפחתה, כך היא מספרת. "בת הזוג הזאת החליטה על דעת עצמה לשלוח לאמא שלי הודעה עם תמונה שלנו והכיתוב 'אני בת הזוג של הבת שלך, היא לסבית'", נזכרת לישי. "אחרי זה ואחרי עוד כמה אירועים שקרו הבנתי שאם אני לא בורחת אני מסיימת את מערכת היחסים הזאת בארון. פשוט ברחתי משם כל עוד נפשי בי". 

לכל אדם מגיעה זכות הבחירה על מתי ואיך לצאת מהארון, ואם הזכות הזו נלקחת ממנו ההשלכות עלולות להיות איומות. לישי (30), שהייתה במערכת היחסים המדוברת יותר משנה, איבדה את הזכות על החופש, המרחב והגוף שלה, והיא מספרת שזה היה הדבר הכי קשה שקרה לה בחיים, והוא הגיע דווקא מזו שאמורה "להיות שם בשבילה". 

בתחילה, המשפחה של לישי לא קיבלה את נטייתה המינית שלה. "עברתי תהליך לא פשוט עם ההורים שלי. בהתחלה זה היה לא גדול עבורם, הם לא אישרו את זה", היא נזכרת ומתארת תקופה בה חשה בדידות גדולה - עם בת זוג מתעללת שעשתה לה את הדבר הכי נורא שאפשר לתאר, ומשפחה שלא תמכה בה ובמי שהיא באמת. 

לישי הייתה אבודה וחיפשה לאן להימלט. היא עזבה את ישראל, ברחה לניו יורק והקשר עם המשפחה הלך ודעך. היא גרה שם במשך שנה וחצי ומספרת שבתקופה ההיא שקעה בדיכאון. "לא הייתי בקשר עם המשפחה, לא הלכתי לפסיכולוג ובעיקר טיפלתי בעצמי", היא משתפת. "רק אחרי שאיבדתי את עצמי בקצה השני של העולם הבנתי מי אני באמת. הרשתי לעצמי להיות מי שאני, התחלתי לפרסם סרטונים מצחיקים ברשת ומשם הדברים פשוט התחילו להתגלגל". 

מתוך "מגיע לי יותר"  (צילום: אור אביגד, יחסי ציבור)
מתוך "מגיע לי יותר" | צילום: אור אביגד, יחסי ציבור

לאט ובזהירות, לישי התחילה לצבור קהל עוקבות ועוקבים בזכות התוכן המצחיק שהיא העלתה לרשת. אבל בניגוד לדמות הקלילה, המצחיקה ומלאת הביטחון העצמי שהיא יצרה ברשתות, היא מספרת שבפנים היא הרגישה מרוסקת. "זייפתי כלפי חוץ שמחה ועוצמה, בתקווה שבהמשך באמת אהיה כזאת", היא אומרת. "עליתי לשידורים חיים ועשיתי צחוקים ופרסמתי תמונות בבגד ים, אבל בפנים הייתי במקום נמוך נפשית. הרגשתי מכוערת, לא שווה. הייתי בן אדם חי-מת. דווקא דרך הדמויות שיצרתי הרגשתי שאני יכולה לעשות דברים שלא הייתי עושה בתור 'לישי'". 

רק אחרי שהפכה לכוכבת רשת עם מאות אלפי צופים שעוקבים אחרי כל צעד שלה, לישי התחילה להבין שאין למספרים הגדולים משמעות אם היא לא מצליחה לעסוק גם בנושאים משמעותיים יותר. "הייתי עסוקה מדי בלנסות להשיג יותר צפיות ועוקבים", היא מודה, "אבל אז הפסקתי לרוץ קדימה. התחלתי להתעסק יותר בשאלות שבאמת חשובות ולנסות למצוא תשובות".

מבחינתה של לישי, להוציא את האמת שלה החוצה היה השלב הראשון בתהליך. לפני כחודשיים, סביב אירועי הגאווה, היא שחררה את הסינגל "בראש אני בסדר", ועסקה לראשונה בקליפ לשיר בנטייה המינית שלה. אחר כך היא הרגישה שהיא חייבת לשחרר את מה שהיא מתארת כ"סיפור חייה", שהוא הזוגיות הרעילה בה הייתה תקופה ארוכה. "זה סיפור ששינה את חיי והרגשתי שאני צריכה לאוורר אותו לא רק בשביל עצמי, אלא גם בשביל הקהל שלי".  

מתוך הקליפ "מגיע לי יותר" (צילום: אור אביגד, יחסי ציבור)
מתוך הקליפ "מגיע לי יותר" | צילום: אור אביגד, יחסי ציבור

בקליפ לשיר "מגיע לי יותר", לישי מציגה את התהליך הארוך שעברה מהימים בהם הייתה קשורה בשלשלאות ובתוך חליפה משוגעים, עד למצב בו היא שמה את הכתר על הראש שתמיד הגיע לה. "הקליפ מציג את מערכת היחסים המתעללת שבה הייתי, ואיך רק אחרי שהצלחתי להיחלץ ממנה הצלחתי להגיע לזוגיות טובה ומאושרת", היא מספרת. "זאת באמת התחושה שיש כשאת נמצאת בזוגיות אלימה. את מרגישה הכי נעולה וריקה, אבל מה שאת לא יודעת זה שיש שם כתר שרק מחכה לך". 

לישי מספרת שמאז יצא הקליפ היא קיבלה מספר הודעות מנשים שנמצאות במערכת יחסים מתעללת, והיא מבקשת לנצל את הבמה כדי לקרוא לכל בן או בת אדם שמרגישים כלואים בסיטואציה דומה לחפש עזרה. "קיבלתי הודעה מבחורה שכתבה שהקליפ הזה הציל את החיים שלה, שהוא גרם לה לבטל אירוסים מבן זוג מתעלל", היא מספרת בהתרגשות. "כל אישה שמרגישה שהיא נמצאת במקום כזה או אחר וצופה בקליפ ובא לה לפרוק - אני יותר מאשמח לשמוע ממנה ולקבל ממנה הודעה". 

מהמקום הנמוך שבו לישי הייתה לפני מספר שנים, היא מאושרת שהצליחה למצוא את הביטחון העצמי והחוזקה אותם נהגה לזייף, ולהיות אור עבור אחרות. "במוזיקה שלי אני מרגישה שזאת לישי, אני מרגישה בנוח להיחשף", היא מסבירה. "האמת יפה כמו שהיא, וגם זה שבחרתי להביא אישה אלימה לקליפ שלי ולא גבר, זאת האמת שלי וזה הכי יפה בעיניי". 

לישי במצעד הגאווה 2022, תל אביב (צילום: סהר לוי, יחסי ציבור)
לישי במצעד הגאווה 2022, תל אביב | צילום: סהר לוי, יחסי ציבור

בימים בהם יש מי שאוהב לזרוק קלישאות כמו "המהפכה הגאה הסתיימה" או להתלונן על ייצוג להט"בי מוגזם במדיה, כדאי לזכור שדווקא ייצוג נשי קווירי לא מקבל את הבמה הראויה שלו, מה שהופך אקטים אמיצים כמו של לישי הכרחיים וחשובים. ייתכן שזה הייצוג הגאה שאנחנו צריכים יותר מכל - נראות אמיתית ומציאותית, ולא פיקציות אידיאליות על מערכות יחסים גאות כמו בסרט "לאב סיימון", או סדרות נטפליקס קיטשיות שנוהגת להציג אהבה גאה כאחת שיצאה מספרי אגדות רק לשם "הייצוג". אין ספק שנראות גאה היא קריטית, אבל כדאי גם להציג אותה כפי שהיא באמת, בלי התייפיפות - כי בסופו של דבר, אף אחד לא חף מפגמים וטעויות.