יוזמה גאה חדשה: "זוזי", ליין מסיבות גאה חדש שעתיד לנדוד בדרום הארץ, יתקיים לראשונה במצפה רמון ביום ראשון הקרוב (24.4), מיד לאחר חג הפסח, ויצבע את מרכז הר הנגב בצבעי הקשת. 

72 מועצות מקומיות בכל רחבי הארץ הצטרפו בשנה האחרונה ליוזמה של המשרד לשוויון חברתי, במסגרתה כל רשות מקומית צירפה אליה רכז להט"ב במטרה להרחיב את המענים והשירותים הייעודיים לקהילה הגאה. בעקבות היוזמה הזו, הוקם בדרום הארץ "פורום הגאווה", בו משתתפים אחת לחודש כל רכזי ורכזות הדרום, כולל רפרנט הלהט"ב של עיריית באר-שבע גיל אליאס, להתייעצות, עזרה הדדית והפקת אירועים ופרויקטים לטובת חברי וחברות קהילת הלהט"ב. 

המועצה המקומית של מצפה רמון אמנם סירבה לקחת את התקציב הממשלתי שהוצע לה ולהפקיד רכז להט"ב בתחומה, אבל בעקבות צורך קיים בעיירה בפעילויות גאות האירוע הפותח של 'זוזי' יתקיים בפעם הראשונה במצפה-רמון בשבוע הבא ויכלול הפנינג, הופעה ומסיבה בעלי אופי מקומי מצפאי.

אחד המפיקים של הליין החדש הוא מעצב האופנה יואב מאיר, שעובד בימים בין היתר גם כרכז הלהט"ב של מועצת בני שמעון. מאיר עבר לגור בבאר לפני כשנתיים וחצי בעקבות הלימודים של בן הזוג ובעלו הטרי, ארי, ומאז הוא עוסק לא מעט בעשייה גאה בדרום, כשאחת הפעולות הבולטות היא פרישת דגל הגאווה הכי גדול במזרח התיכון בכניסה לבאר שבע, במטרה לבטא את כוחה של הקהילה בפריפריה. 

"כשהגעתי לעיר ראיתי שיש קהילה גאה ובית גאה, אבל היו דברים לוקים בחסר והבנתי שצריך ואפשר לעשות", סיפר בשיחה עם mako. "הפתיחות במרחב הציבורי לא מורגשת כאן, אתה לא תראה הרבה דגלי גאווה תלויים על הבתים". 

מיד אחרי שעבר לעיר, מאיר השתלב בפעילויות הבית הגאה והקים יריד אופנה קווירי, שכל הכנסותיו תרומה לבית הגאה. כשהוא נתקל במודעה המבשרת כי מחפשים במשרד לשוויון חברתי רכזי להט"ב למועצה האזורית בני שמעון, הוא ידע שזה יהיה הצעד הבא שלו. "חברים בה 13 ישובים, קיבוצים ומושבים סביב באר שבע והתחלתי ליצור תוכן עבור הקהילה הגאה במועצה", אמר ונזכר בפעילות שהצליחה הרבה מעבר למצופה. "ביום הנראות הטרנסית הגיעה לקיבוץ שובל קיי לונג להרצאה של שעה, אבל היא נשארה הרבה אחרי שההרצאה הסתיימה כי אנשים לא הפסיקו לשאול שאלות ולהתעניין". 

העשייה לא נגמרת שם ובחודש הגאווה מתוכננים אירועי גאווה רבים בדרום הארץ, ביניהם מצעדי גאווה בבאר שבע (16.6) ומצפה רמון (1.7) ואירועים קהילתיים בנתיבות (3.6) ובבני שמעון (9.6). "אני מתכנן תערוכת גאווה של אמנים ויוצרים מקומיים, לאו דווקא להט"ב, במועצת בני שמעון", מספר מאיר. "המטרה היא להפיק אירוע תרבות כדי להנכיח גאווה במרחב הציבורי. במועצה יש 12 אלף תושבים המתפרשים על פני שטח ענק וזה אתגר להוציא אותם מהבית לאירועים שהתוכן שלהם הוא גאה, לכן יש שיתוף פעולה גם עם מועצות שכנות, כמו אשכול, שער הנגב, רמת הנגב, להבים, בכולן יש רכזי להט"ב". 

יש לך תוכניות לחזור למרכז בעתיד, או שהתאהבת בדרום? 
"במדבר ובשקט כאן יש קסם מיוחד. אנחנו מתים על הדירה שלנו כאן והמשפחה של ארי גרה בבאר שבע, אבל מי יודע מה יקרה בעתיד. כל עוד אנחנו פה אני רוצה להשפיע ולייצר מרחב שהוא גאה, בטוח ופתוח. אני מתנדב בחושן כבר 17 שנה, מאז שעברתי לדרום זה מרכז הפעילות שלי. אני מסתובב בתיכונים בכל הדרום ופוגש בני נוער שאולי לא רגילים להיפגש עם גבר בבגדים צבעוניים ולק". 

אתה נתקל בתגובות הומופוביות? 
"האמת שלא ספגתי הומופוביה מאז שעברתי לגור כאן. בהתחלה חששתי אפילו ללכת לפיצוציה עם לק, אבל גם כשאני יושב עם בן הזוג שלי במסעדות או בתי קפה ואנחנו מחזיקים אנחנו לא מרגישים שום הומופוביה".