ג'יי קיי רולינג תמיד הייתה הסופרת שהביאה לנו את עולמו של הארי פוטר, אחת הסופרות המצליחות ביותר מאז ומעולם ואפילו פילנתרופית אהובה שתרמה רבות לקהילה. אלא שבשנים האחרונות היא עולה לכותרות בעיקר כאחת הנשים הטרנספוביות והקולניות ביותר בשיח הבינלאומי, שמתעקשת לעיתים קרובות מדי לצייץ ל-14 מיליון העוקבים שלה בטוויטר את עמדותיה נגד יחס שוויוני לנשים טרנסיות. 

אחרי עשרות כותרות בנושא, רולינג מנסה להבהיר את העמדות והמחשבות שלה בנושא בפודקאסט חדש שיעלה לאוויר בעוד יומיים (21.2) ושמו מתאים מאוד לאישה שאחראית לעולם שכולו קסמים וכישופים: "משפטי המכשפות של ג'יי קיי רולינג". הוא לא פורסם אבל כבר מושך תשומת לב רבה, זאת לאחר שפורסם טריילר אודיופוני הוא נשמעת הסופרת אומרת בין היתר "מעולם לא ניסיתי לצער אף אחד. זו הייתה אי-הבנה עמוקה במיוחד". 

בקטע ששוחרר כקדימון לפודקאסט רולינג לא נשמעת אומרת מה היא כן ניסתה לעשות ומדוע חשבה שהאמירות שלה לאורך השנים לא יאכזבו אף אחד. עוד היא נשמעת אומרת "עניין אותי בשנים האחרונות לראות איך ברשתות החברתיות אנשים אומרים לי - 'הרסת את המורשת שלך, היית יכולה להיות אהובה לנצח, אבל בחרת לומר כך וכך".

על פי הפרסומים, הפודקאסט החדש של רולינג אמור להציג את עמדותיה של רולינג על הקהילה הטרנסג'נדרית, כשלצידה המנחה-השותפה שלה מייגן פלפס-רופר, גם היא, כמו רולינג, אישה סיסג'נדרית. פלפס-רופר אמנם ידועה ופופולרית הרבה פחות מרולינג, אבל ראוי להכיר בהקשר זה את הדמות: פלפס-רופר הייתה חלק מכנסיית ווסטבורו הבפטיסטית, קבוצה נוצרית, אנטישמית, להט"בופובית ואיסלאמופובית. סבא שלה הוא פרד פלפס, מייסד הכנסייה, שהיה מנהיג מחאות מחוץ ללוויות של להט"ב שהלכו לעולמם והאשים את "הפמיניסטיות, הלסביות וההומואים" בפיגועי 11 בספטמבר. מייגן עצמה בחרה לעזוב את את הכנסייה אחרי שנרתעה ממעשיה ומחאותיה, וכעת מביעה חרטה על חלקה באקטיביזם הפוגעני של כנסיית ווסטבורו.

"ג'יי קיי רולינג היא אולי הסופרת המצליחה ביותר בתולדות ההוצאה לאור, כשיוצא מן הכלל הוא ככל הנראה אלוהים", כתבה פלפס-רופר לקראת צאת הפודקאסט המדובר. "'הארי פוטר' היה סוג של תנ"ך עבור בני הדור שלי", כתבה והוסיפה שהיא יודעת איך מרגישה "המושא של שנאה אינטנסיבית", ולכן היא האדם המתאים ביותר לראיין את רולינג.