הזמרת מדונה ממשיכה בימים אלה את סיבוב ההופעות החגיגי שלה, The Celebration Tour, ברחבי אירופה, כשמאחוריה הופעות עוצרות נשימה וצבעוניות במיוחד בברלין ואמסטרדם. רגע לפני שהיא ממשיכה לשתי הופעות נוספות בלונדון, המעריצים משבחים את הזמרת על אחד החלקים המרשימים והמרגשים יותר במופע, בו היא חולקת כבוד לאנשים שאיבדו את חייהם למחלת האיידס, בזמן שהיא שרה את הבלדה Live To Tell ("תחיה כדי לספר").

בסיום החלק הראשון של המופע, עם תחילת השיר, מתחילות להופיע תמונות רבות של אנשים שאיבדו את חייהם למחלה, שאת חלקם מדונה (65) הכירה באופן אישי, כמו האמן קית' הרינג והזמר האגדי פרדי מרקורי. הקטע הספציפי בהופעה זכה להד כבר בתחילת מסע ההופעות, אבל במהלך המופע בשישי האחרון באמסטרדם, ה-1.12, יום האיידס הבינלאומי, מדונה ניצלה את ההזדמנות לשתף בסיפור אישי על מרטין בוריון, השותף לדירה שלה לשעבר, שהלך לעולמו ב-1986 בגיל 23 בלבד. 

"היום הוא יום האיידס הבינלאומי, אתם יודעים את זה?", היא שאלה את הקהל ונזכרה איך הגיעה לראשונהה לניו יורק, בימים שלפני התפרצות המגפה שגבתה את חייהם של רבים. "זה חשוב למישהו? זה אולי נראה כאילו זה כל כך רחוק שזה לא אומר כלום, אבל תנו לי לספר לכם משהו - אין תרופה לאיידס, אנשים עדיין מתים מאיידס. כשהגעתי לניו יורק התמזל מזלי לפגוש הרבה אמנים, מוזיקאים, ציירים, זמרים, רקדנים מדהימים והרשימה עוד ארוכה. ואז יום אחד אנשים התחילו לחלות ואף אחד לא הצליח להבין מה קורה. אנשים התחילו לרדת במשקל, נפלו כמו זבובים. בחדשות קראו לזה 'סרטן של הומואים', כי זה היה בעיקר בקהילה הגאה". 

מתוך סיבוב ההופעות של מדונה, The Celebration Tour (צילום:  Kevin Mazur/WireImage for Live Nation, GettyImages)
מדונה, כשמאחוריה תמונותיהם של אנשים שאיבדו את חייהם למחלת האיידס | צילום: Kevin Mazur/WireImage for Live Nation, GettyImages

הזמרת המשיכה והזכירה לקהל כמה קשה זה היה בזמנו להיות בעל נטייה מינית שונה. "הייתה בושה גדולה, כי בתחילת שנות ה-80 זה לא היה מגניב להיות הומו, זה לא היה מקובל. ידעתם את זה, או שאתם פשוט לוקחים את זה עכשיו כמובן מאליו?", היא שאלה. "אז, להיות מסוגל להגיד 'אני הומו' היה דבר אמיץ מאוד, ולהיות הומו היה נחשב לחטא מגעיל. אנשים מתו בכל מקום, אני לא מגזימה. כל יום הייתי מתעוררת ושומעת סיפור חדש, חבר חדש, הייתי מבקרת מישהו, יושבת ליד המיטה שלהם כשהם מתים. מאות מהם". 

מדונה סיפרה איך הקהילה הרפואית לא עשתה דבר בתחילת המשבר. "אף אחד לא רצה לעשות משהו בנידון כי הם אמרו 'הם מתרוממים, מגיע להם למות'. זו הייתה תקופה הרסנית ומפחידה, ואני אישית איבדתי כל כך הרבה חברים אהובים", היא אמרה. "זה היה כאילו דור שלם נמחק. צפיתי בחבר הכי טוב שלי, מרטין, מת". 

בוריון, כך שיתפה מדונה, הוא האדם הראשון אשר מופיע על המסכים במהלך הנאמבר המדובר. "החזקתי לו את היד, הוא סבל כל כך, בקושי הצליח לנשום", נזכרה מלכת הפופ. "הוא רצה שאשחק את מריה קאלאס, ואני עשיתי זאת. אמרתי 'בבקשה, מרטין, עזוב', וצפיתי ברוח שלו עוזבת את גופו. והיו כל כך הרבה אחרים שמתו אחר כך. אני לא אומרת את זה כי אני רוצה שתרחמו עלי, אני רוצה שתדעו כמה מזל יש לכם שאתם בחיים עכשיו". 

מדונה דיברה בגלוי על נגיף ה-HIV ואיידס מאז התפרסמה לראשונה בשנות ה-80. באחד האלבומים המצליחים ביותר שלה, Like A Prayer, שיצא בשנת 1989, היא אף פרסמה עלון ובו מידע רב על הנגיף והמחלה, מה שחשף מיליוני צעירים שרק התחילו לחקור את המיניות שלהם לנושא. 

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Elton John‎‏ (@‏‎eltonjohn‎‏)‎‏

אלטון ג'ון, שלא היה מבין מעריציה הגדולים של מדונה שנים רבות, היה בין האמנים והמפורסמים ששיבחו את הזמרת על הדרך שבה חלקה כבוד לאנשים שאיבדו את חייהם למחלה. "אני נפעם עמוקות מהמחווה של מדונה בסיבוב ההופעות שלה, אשר נותן כבוד ל-40 מיליון האנשים שאיבדנו בגלל איידס", כתב הזמר בעמוד האינסטגרם שלו על המופע המדובר. "תודה לך, מדונה, על התמיכה והחמלה שלך, על העלאת המודעות החשובה למשימה המתמשכת למגר את האיידס. עם 39 מיליון אנשים החיים היום עם HIV, קרוב ל-10 מיליון מהם לא זוכים לטיפול מציל חיים, עלינו להמשיך ולהשתמש בבמה שלנו כדי להבטיח שלכולם תהיה הזדמנות לחיות חיים מלאים ובריאים".