כחלק מסיבוב ההופעות הבא של אד שירן, שגם עשוי להיות האחרון שלו, עתיד הזמר הבריטי להופיע ב-24 בפברואר גם באצטדיון הלאומי "בוקיט ג'ליל" בבירת מלזיה, קואלה לומפור, אך כעת עולים קולות הקוראים להחרים את האמן בשל תמיכתו הווקאלית בקהילת הלהט"ב. 

המפלגה האסלאמית של מלזיה קראה לממשלה בתחילת החודש לאסור על אמנים התומכים בקהילה הגאה להופיע במדינה ולהחרים את הופעתו של שירן, משום שהוא הניף דגל גאווה במהלך הופעה באוסטרליה בשנה שעברה. 

"אני קורא לממשלה לנקוט עמדה נחרצת על ידי ביטול המופע של אמן מערבי, בזמן שהמוסלמים נמצאים לקראת הרמדאן", אמר ראש המפלגה האסלאמית דאטוק אחמד יחיא. "עצוב יותר שהמופע לא רק יזהם את קדושת חודש הרמדאן שמתקרב, אלא שלאמן הזה יש רקע של אידיאולוגיה להט"בית שנדחתה בתוקף על ידי מלזיה". 

העיסוק של פוליטיקאים מוסלמים במלזיה בהופעות של אמנים מערביים במדינה החלו לאחר ההופעה השנויה במחלוקת של הלהקה הברית "The 1975"', בה סולן הלהקה מאטי הילי נישק על הבמה את חברו ללהקה, רוס מקדונלד, כאקט מחאתי נגד מצב זכויות הלהט"ב במדינה: יחסי מין חד-מיניים נמצאים מחוץ לחוק וגוררים עונש של עד 20 שנות מאסר, וחברי וחברות הקהילה הגאה מתמודדים באופן קבוע עם אפליה ואלימות, ואינם מקבלים הגנה משפטית מפני פשעי שנאה.

הנשיקה ההיא של הילי עוררה סערה גדולה במדינה והובילה לעצירת המופע ולסגירת הפסטיבל כולו על ידי הממשלה. נגד הילי נמתחה ביקורת חריפה לא רק מגורמים בממשלה אלא גם מכיוון חברי וחברות הקהילה הגאה במדינה, שאמרו כי הפסטיבל היה מרחב מוגן עבורם, אך פעולותיו של הילי הפכו את מצבם למורכב עוד יותר. גם מארגני הפסטיבל שבוטל, Good Vibes, ספגו מכה קשה בעקבות התקרית והגישו תביעת פיצויים נגד הלהקה בסך 2.7 מיליון דולר.

גם אז התבטא ראש המפלגה האסלאמית דאטוק אחמד יחיא נגד ההופעה ואמר שהיא "מעליבה את עמדת המדינה על דחיית האידיאולוגיה". "האם אנחנו לא לומדים מטעויות העבר? האם אנחנו נעשים יותר ויותר חסרי רגישות, במיוחד כשההופעה מתוכננת לקראת חודש הרמדאן? המפלגה האסלאמית קוראת לממשלה לעולם לא לאפשר הופעה של אף אמן מערבי פרו-להט"ב ולכבד את תחילת החודש הקדוש".