בסוף חודש אוגוסט האחרון נודע כי מועצת התאגיד בחרה בגולן יוכפז – עיתונאי, מגיש ועורך חדשות – לתפקיד מנכ"ל כאן, תאגיד השידור הישראלי. הבחירה ביוכפז נעשתה לאחר הדחתו של אלדד קובלנץ מהתפקיד, ובתום תהליך של כשלושה חודשים. הוא נבחר על ידי וועדה שחבריה היו גיל עומר, מיכל רפאלי כדורי ופרופסור מנחם בן ששון. כיום, עם כניסתו לתפקיד, העביר יוכפז מכתב לעובדי התאגיד ובו פירט את מטרות התאגיד, והסביר ומהם האתגרים שצריך יהיה לצלוח על מנת להשיגן.

יוכפז פתח את מכתבו בציון ההישגים של התאגיד. "אין בעולם התקשורת הישראלי מקום שהוא חשוב, מרתק, מאתגר ובעל פוטנציאל צמיחה משמעותי יותר מתאגיד השידור הישראלי", כתב, והוסיף כי בשבע השנים האחרונות עשה התאגיד התקדמות אדירה בכמה תחומים שונים: "תוכן דיגיטל מהחדשניים, היצירתיים, הפופולאריים והמדוברים בארץ; טלוויזיה שמצליחה לגעת בכישרון וברגישות בישראליות עם שורת פרסים בלתי נגמרת; חטיבת חדשות עצמאית ואמינה, שלא 'מסחרה עצמה לדעת' ומשפיעה יותר-ויותר על סדר היום; מדיה מתחזקת בערבית; רדיו שהפך למואזן ביותר במדינה, כשבמקביל לו – עולם תוכן שלם של הסכתים – פודקאסטים, ששינה את הרגלי האזנת הפנאי בישראל; ותוכן חינוכי מובחר, שכבר הצליח להיכנס ללב של מיליוני ילדים ובני נוער". 

בהמשך המכתב התייחס יוכפז לרקע התרבותי וההיסטורי של תאגיד השידור הישראלי, והבהיר כי התאגיד של ימינו קשור לאותה היסטוריה ומחויב למשימות שאליהן הייתה מחויבת הרשות הוותיקה. "התאגיד נושא בכובד האחריות והמחויבות להוציא תחת ידיו שידור ציבורי מודרני בעל תוכן איכותי, עם ערך מוסף תרבותי וחברתי, המייצג את כל הציבור הישראלי על גווניו והשקפותיו, חף מהשפעות ומלחצים", כך כתב יוכפז. 

אלדד קובלנץ (צילום: איה אפרים, הטלוויזיה החינוכית)
אלדד קובלנץ | צילום: איה אפרים, הטלוויזיה החינוכית

יוכפז גם התייחס במכתבו, כאמור, לאתגרים שבפניהם עומד תאגיד השידור הישראלי, ולמטרות שהוא מציב לעצמו ולעובדיו להמשך הדרך המשותפת. "תאגיד השידור הישראלי שקם בסערה גדולה משלים עתה את תקופת ההקמה והביסוס הראשוני שלו, ועומד מול שורת אתגרים ארגוניים, תוכניים וטכנולוגיים, שלא אפיינו את שנות הקמתו", כתב יוכפז והמשיך בפירוט האתגרים השונים.

"עלינו לחזק את אתוס התאגיד", כתב יוכפז, "לא רק כארגון תוכן מצטיין ומשפיע, נטול פניות וחדשני, אלא גם כארגון מופת, המכבד ומעצים את העובדות והעובדים שלו". יוכפז גם הדגיש את הצורך בחיזוק הקשרים הקיימים בין הזרועות השונות של התאגיד, אותו כינה "גוף המדיה הגדול בישראל", והתייחס לפעילותה של חטיבת החדשות: "נמשיך להעצים את חטיבת החדשות ואנשיה, כארגון עצמאי, חופשי ופורץ דרך". 

במכתבו התייחס יוכפז גם לתוכן המקורי של התאגיד, כשהוא מבהיר את החשיבות האדירה שבלקיחת סיכונים בעת יצירתו. כפי שכתב, "התאגיד ימשיך להתמקד בהפקת תוכן כלל ישראלי איכותי, מקורי, מעורר-שיח ומעודד מחשבה. הוא צריך ויכול לקבל עליו את הסיכונים היצירתיים שהשידור המסחרי נמנע מהם".

גולן יוכפז (צילום: סיון פרג')
גולן יוכפז | צילום: סיון פרג'

עוד כתב יוכפז כי הוא מתכוון להמשיך ולהרחיב את המגוון האנושי שמייצג עובדי התאגיד. לדבריו, "נרחיב את הגיוון בתאגיד, שימשיך לייצג את ישראל על כל פניה – הן בקולות ובדעות שיופיעו על המסך, בדיגיטל וברדיו והן בגיוון נושאי-התפקידים מאחורי הקלעים. התאגיד יפעל להכשרה ולקליטה של עובדים המיוצגים בחסר בשידוריו". 

יוכפז גם הודה לאלדד קובלנץ, מנכ"ל התאגיד היוצא. "רבים מההישגים שפורטו לעיל הובלו על ידו והם פועל יוצא של חזונו וכשרונו", כתב יוכפז. הוא הודה גם לטל פרייפלד, ממלאת מקום המנכ"ל שניהלה את התאגיד בחודשים האחרונים, ולגיל עומר, יו"ר מועצת התאגיד. לסיכום, כתב יוכפז כי מטרתו היא "להעמיד את תאגיד השידור הישראלי בשורה אחת בין תאגידי השידור הציבורי המשמעותיים בעולם", וכי הוא משוכנע ש"עם היכולת, הכישרון והעבודה המשותפת של כולנו, זה לגמרי אפשרי".