קים קרדשיאן בשמלה לבנה
"נשים חושבות שיתפנו לדיאטה אחרי הלידה והכול יהיה בסדר"
זה קורה לכולן - שמנמנות, ממוצעות ואפילו נשים רזות, שמאבדות את הבלמים התזונתיים בהריון ואוכלות (לפחות) בשביל שניים. מחקר חדש ומקיף שנערך בארה"ב מגלה: מחצית מהנשים ההרות עולות הרבה יותר מכפי שהן אמורות לעלות במשקל בהריון, וליתר דיוק: רק 32% מהנשים הוסיפו למשקלן את מספר הקילוגרמים התואם את ההמלצות. 

את המחקר, שהקיף 44,000 נשים אמריקאיות, הובילה ד"ר אנדריאה שארמה, אפידמיולוגית מהמרכז הלאומי למניעת מחלות. "התוצאות שלנו מדאיגות מאוד, מכיוון שאנחנו יודעים על לא מעט בעיות בריאות ומחלות - הן של האם והן של העובר - שהן תוצאה ישירה של עלייה לא מבוקרת במשקל במהלך ההריון", אמרה ד"ר שארמה. "יש הרבה חוסר מודעות לנושא, נשים מרגישות שבתקופת ההריון ענייני תזונה ומשקל לא חשובים כמו בדרך כלל, וזו טעות חמורה".

במחקר, שיתפרסם בגיליון אפריל של כתב העת Obstetrics & Gynecology, סווגו הנשים לפי ה-BMI שלהן (מדד שמחושב לפי הגובה והמשקל) לפני שהרו. נשים שה-BMI שלהן נמוך מ-18.5 נחשבות למי שנמצאו בתת משקל, ערכים של בין 18.5-25 מכניסים את האישה לקטגוריה של משקל תקין וערך של בין 25-30 כבר נקרא עודף משקל. ערך של מעל 30 מזכה את האישה בתואר "שמנה", וערך גבוה מ-35 כבר מזכה בכרטיס למועדון המפוקפק "השמנת יתר חולנית". החוקרים גילו כי 47% מהנשים עלו יותר מהמומלץ להן (לפי משקלן לפני ההריון), והדגישו כי לפי התוצאות, נשים שהיו בעודף משקל לפני ההריון היו בסיכון גבוה פי שלושה לחרוג מהעלייה המומלצת. באופן מפתיע למדי, דווקא נשים שסבלו מיתר לחץ דם, והתעמלו באופן קבוע לפני ההריון, הראו עליות משמעותיות יותר במשקל, וכמוהן גם נשים שהפסיקו לעשן כשהרו. 

אין תמונה
אחת ששמרה על עצמה - באקסטרים. שרה סטייג', דוגמנית לנז'רי בחודש שמיני
"נשים לא תמיד מודעות להשלכות החמורות של עלייה מוגזמת במשקל בהריון, וחושבות שיתפנו לעשות דיאטה אחרי הלידה והכל יהיה בסדר", אמרה ד"ר שארמה. "אבל למעשה, עלייה מוגזמת במשקל בהריון מגבירה את הסיכון לפתח סוכרת הריון, רעלת הריון ולידה מוקדמת. נשים שעולות יותר מדי במשקל נמצאות בסיכון מוגבר להגיע לניתוח קיסרי, וכן מסכנות את העובר שלהן בהשמנת יתר לא רק ברחם - אלא להמשך חייו".

"התופעה הזו אכן מוכרת ממחקרים קודמים", אומרת טובה קראוזה, דיאטנית קלינית ומחברת הספר "המדריך השלם לתזונה בהריון". "יש הנחיות מאוד ברורות לעלייה נכונה במשקל במהלך ההריון, כדי לשמור על בריאות האם והעובר, ולנשים שמתקשות לשמור על מסגרת של אכילה נכונה במהלך ההריון מומלץ לפנוץ ליעוץ מקצועי, שיכוון אותן ויסייע להן לשמור על משקל תקין ועל הריון בריא". 

עוד ב-9 חודשים:

>> אחת שסבלה משיימינג בהריון: קים קרדשיאן
>> מה מרגיש גבר כשגניקולוג בוחן את אשתו?

>> איך מורידים את הבטן אחרי הלידה?