מי אמר שצילומי הריון זה הטרנד? היום דווקא צילומי פוסט-הריון צוברים תאוצה; קבלו תופעה חדשה - אתרים ברשת מציעים לגולשות להעלות את תמונותיהן מתקופה זו, ואלה נענות בשמחה ומשתפות נשים אחרות בשלל צלקות, סימני מתיחה וציצים ברצפה.

צורה לך באמת

ידיים של אישה על בטן הריונית (צילום: Pixland, Istock)
לא מעניין: בטן הריונית | צילום: Pixland, Istock
אין תמונה
מעניין: מה שנשאר מהבטן ההריונית (מתוך האתר "צורה של אמא")

האתר "צורה של אמא" מזמין נשים להעלות תמונות שכאלה בליווי סיפור אישי. מקימת האתר מספרת כי הגתה את הרעיון כשישבה במסעדה, ונחשפה לעור עודף שעיטר את בטנה של אחת מהסועדות שחולצתה הורמה במקרה. המראה הזכיר לה את הבטן שלה ועורר בה את המחשבה שהגוף הנשי לאחר ההריון הוא אחד הנושאים שהחברה מעדיפה שלא לדון בהם. היא מספרת שהחלום שלה הוא שהאתר יפתח פתח לכל הנשים, בכל המידות, הגילאים והצורות, לשתף ולשבור את קשר השתיקה.

התמונות והסיפורים מחולקים לקטגוריות שונות: בטן, חזה, ניתוחים קיסריים, אובדן הריון, אי פוריות, הריונות מרובי עוברים ועוד. האתר משופע בסיפורים אישיים של גולשות שמתמודדות עם נושאים כמו דימוי גוף בעייתי או פרידה מבני זוג, לצד תמונות שוויץ של הבטן היפה רגע לפני הלידה. רבים מהסיפורים והתמונות זכו לתגובות אוהדות, תומכות או מזדהות של גולשות אחרות באתר.

רוצה גם? הקליקי.

תעלי תמונה, מה אכפת לך?

גם האתר "בייבי סנטר" העלה לרשת גלריה של בטנים לאחר לידה, ועכשיו הוא מציע לגולשות להעלות תמונה של החזה לאחר ההריון. מטרת המהלך היא לענות על שאלות נפוצות ומטרידות: האם החזה שלהן נראה כמו של נשים אחרות? איך נראה חזה של אשה מניקה לעומת חזה של אשה שאינה מניקה? ועוד. כן, גם את מוזמנת להוסיף תמונה.

האתר "גלריית ההריון" מכיל גלריה מפורטת של שלבי ההריון השונים, שבוע אחר שבוע. באתר יש קטגוריות נוספות של תמונות, כמו צילומים אומנותיים, צילומים הומוריסטיים וצילומים של הריונות מרובי עוברים. תמונות יתקבלו בדוא"ל של האתר.

באתר "צלקות ניתוח קיסרי" נשים מעלות תמונות של צלקות שנותרו אחרי ניתוח קיסרי. מקימת האתר מציעה לנשים לספר מה הן מרגישות כשהן מסתכלות על הצלקת או כשהן נוגעות בה. תוכלו להשתתף בקישור הזה.

האם העלאה של תמונות לרשת מסיעת בהתמודדות עם הגוף ההריוני והגוף שלאחר הלידה? סיון טמיר-משגב, דולה ומלווה של נשים לאחר לידה, רואה בתופעה פתח חיובי להתמודדות של נשים עם גופן: "כשאני מגיעה לבקר נשים לאחר לידה, הן הרבה פעמים בשוק מאיך שהגוף שלהן נראה. לפעמים, בייעוץ הנקה שאורך שעתיים, מחצית מהזמן מוקדשת לדיון בסוגיית המראה של הגוף. צריך לזכור שנשים יולדות לא רואות זו את זו סמוך למועד הלידה, אלא רק לאחר מספר שבועות או חודשים. הן אולי שמעו על השינויים שהגוף שלהן עתיד לעבור, אך לא תיארו לעצמן שהבטן תהיה כל כך נפולה או שסימני המתיחה יישארו כל כך בולטים.

"העובדה שהן לא נחשפו מעולם למראה של גוף של אשה לאחר לידה משאירה אותן בסוג של הלם וחרדה. אני חושבת שהעובדה שנשים יוכלו להיחשף לתמונות של נשים לאחר לידה ולשתף בתמונות שלהן, עשויה להעניק להן סוג של שחרור. יכול להיות שאתרים כאלה יתנו להן תמונה מציאותית. ברגע שהן יבינו שהגוף שלהן לא כל כך שונה משל אחרות, זה אולי יעזור להן לקבל את עצמן. כמו בכל דבר בחיים, ברגע שאת רואה שאת לא לבד, קל לך יותר לקבל את עצמך".

>>חזה שופע, יכולות תיאטרליות ועוד כוחות על של נשים בהריון