יש הרבה שינויים דרמטיים בחיים של אמא אחרי לידה. חוץ מזה שברוב המקרים את מתאהבת עד כלות בבן אדם זעיר, את גם מנסה להבין איך שורדים עם מיעוט שעות שינה, איך יכול להיות שהחלפת כל כך הרבה חיתולים ביום אחד, ואיך מסתגלים למצב החדש הזה, שהחיים לאחריו לעולם לא יהיו אותו דבר. לא פלא, אם כך, שאימוני כושר הם לא תמיד במקום גבוה באג'נדה של אמהות טריות.

ההמלצה הרפואית הקלאסית היא לא לחזור לאימונים מיד אחרי הלידה אלא לחכות מספר שבועות לפני החזרה לפעילות. זה כמובן תלוי באישה ובלידה שעברה. בהנחה שהלידה הייתה ואגינלית ועברה ללא סיבוכים, וההריון היה בריא, בהנחה שמדובר במישהי שהתאמנה באופן סדיר גם במהלך ההריון ולפניו, חזרה לאימונים היא אפשרית ברגע שהאישה מרגישה שהיא בעניין, גם לפני תום משכב הלידה, כך על פי הקולג' האמריקאי לגניקולוגיה ומיילדות. נשים שעברו ניתוח קיסרי או שחוו סיבוכים, מומלץ שיתייעצו עם הרופא שלהן לפני שהן חוזרות לפעילות. "הגוף לא חוזר לעצמו לפחות שישה עד עשרה שבועות מהלידה", אומרת ד"ר מליסה גויסט, גניקולוגית מיילדותית מבית החולים האוניברסיטאי באוהיו למגזין SELF, "מה שאומר שכדאי באמת לקחת את זה בקלות".

אבל על אף שיש נשים שמרגישות מוכנות לחזור לשגרת אימונים, מתברר שהגוף לא תמיד מוכן לשתף עם זה פעולה. אחרי שקלואי קרדשיאן ילדה את התינוקת שלה, טרו, לפני כמה שבועות, היא חזרה להתאמן, אבל גילתה שזה לא כזה פשוט. המעריצים שלה קיבלו עדכון מפורט בסנאפצ'ט. מגזין פיפל דיווח שקרדשיאן סיפרה לעוקביה שהיא פשוט מותשת אחרי האימון. "זה מרגיש נהדר להזיע שוב ולהרגיש שאני מתפתחת ועושה משהו חשוב בשביל הגוף והנפש שלי", כתבה, אבל למרות זאת, הבהירה שזה מאוד קשה לה להיכנס מחדש לגרוב של האימונים. "מנטלית אני חזקה, אבל מבחינה פיזית זה פשוט לא אותו הדבר", אמרה. "הגוף שלי לא עושה את מה שהראש שלי אומר לי לעשות. אז היה לי ממש מאבק. אני צריכה לתת לעצמי זריקת מוטיבציה".

קרדשיאן כמובן לא לבד. להתאמן אחרי לידה זה משהו מאתגר כמעט לכל אישה, ואפשר אולי להוציא מכלל דיון כאלה שרצות מרתון עד חודש שמיני. אבל חוץ מהסיבות הברורות מאליהן, הקושי נובע מעוד סיבות. "יש פה הרבה מאוד פקטורים מעורבים", אומר ל-SELF ד"ר ג'ים פיברניק, מומחה לקינסולוגיה באוניברסיטת מישיגן, שעשה מחקר על האפקט של אימונים בהריון. "כמובן שסיבה גדולה היא העובדה שלא התאמנת מזה זמן, וזה מאוד קשה לחזור להתאמן אחרי הפסקה, מכל סיבה שהיא, בטח ובטח אחרי שילדת תינוק".

מרכז הכובד משתנה

הגוף ההריוני עובר הרבה מאוד שינויים. למשל, הגוף מפיק הורמון בשם רילקסין במהלך ההריון, שמרכך ומגמיש את הרצועות באגן. זה לוקח זמן להרבה דברים, גם להורמונים, לחזור למצב שהיו לפני ההריון. בנוסף, אם את מניקה, סביר להניח שהשדיים שלך גדלו והפכו הרבה יותר כבדים. זה גם שכיח שיש דליפות קלות משלפוחית השתן אחרי לידה, וזה בהחלט משהו שעלול לקרות באמצע האימון.

אמא צעירה מתעמלת עם תינוק (אילוסטרציה: By Dafna A.meron, shutterstock)
להתחיל לאט | אילוסטרציה: By Dafna A.meron, shutterstock

אבל זה לא הכל. מתברר שמרכז הכובד שלנו משתנה. הוא מתחיל בתנועה איטית במהלך ההריון, ככל שהבטן גדלה, ולאחר מכן משתנה שוב אחרי שהתינוק מפנה את המקום. זה עלול בהחלט להשפיע על האיזון ושיווי המשקל, מסביר ד"ר פיברניק. בנוסף, איבדת אחרי הלידה משקל מהותי. "זה יכול להיות שישה או שבעה קילו ביום אחד", הוא אומר, "זה שינוי גדול, והגוף שלך צריך להסתגל אליו". כשמשקללים את כל השינויים הפיזיים הגדולים האלה, זה לא מפתיע שהגוף מרגיש ממש לא אותו הדבר כשאת חוזרת להתאמן.

ההמלצה של המומחים היא לעשות תיאום ציפיות בינך לבין עצמך. להבין שאימון אינטנסיבי הוא לא ממש מציאותי. ויש גם סיכון מהותי שתפצעי את עצמך. כשתחזרי להתאמן, מומלץ להתחיל באיזי, עם פעילות מתונה של 20-30 דקות ביום, בדגש על חיזוק קבוצות שרירים כמו כתפיים או בטן. "פשוט תהיי נחמדה לעצמך, קחי את זה לאט ובהדרגה, ותביני שכנראה ייקח קצת זמן עד שתחזרי בדיוק לאיפה שהיית", אומרת ד"ר גויסט. ואם את אפילו לא יכולה לשאת את המחשבה של אימון בשלב זה – תזכרי שהרגע יצא ממך אדם קטן, וזה לגמרי בסדר לקחת פסק זמן ללא הגבלת זמן.