כולנו כבר יודעות שהיריון ולידה משנים את הגוף מקצה לקצה. לא בכל המקרים הוא חוזר לחלוטין למסלולו הטבעי: לפעמים דברים גדולים מתקלקלים, ולעיתים אלה שינויים קטנים ומשונים שבעיקר גורמים לנו להרים גבה ולתהות מה לעזאזל הגוף שלנו רוצה.

באתר Buzzfeed הרימו את הכפפה וביררו עם רופאת נשים ומיילדת אילו דברים עלולים לקרות לגוף שלנו - ולמה למען השם הם קורים. הרופאה, ד"ר מרי ג'יין מינקין מהפקולטה לרפואה באוניברסיטת ייל, נתנה את כל התשובות לגבי התופעות הפחות ידועות ומדוברות מדוברות שעוברות על הגוף אחרי הלידה.

הפרדות בטנית

המרחב שבין שרירי הקיבה הימניים והשמאליים עשוי להתרחב בעקבות תופעה קסומה שנקראת הפרדות בטנית (Diastasis recti). מדובר במצב שכיח שיכול לקרות אחרי לידה, מאחר שהשרירים שעוברים לאורך מרכז הבטן והטבור נדחקים הצדה במהלך ההיריון. "זה יכול ליצור ממש פער בין שני השרירים, ולמרות שהמצב שכיח, במקרים קשים יש ניתוח שיכול לתקן אותו", מסבירה ד"ר מינקין.

View this post on Instagram

A post shared by Inemesit Graham (@inemesitg) on

ורידים בולטים

תופעה שכיחה במיוחד אחרי הלידה היא ורידים בולטים, בעיקר באזור השפתיים החיצוניות. "ורידים בולטים הם כמו טחורים. הם יותר בעייתיים במהלך ההיריון בגלל זרימת הדם המוגברת. הם מקבלים גם נוכחות בולטת למדי ברגליים", היא אומרת.

View this post on Instagram

A post shared by Rian Mcbeth (@simple_life_of_rii) on

חור בין הרקטום לוואגינה

מצב יחסית נדיר אבל אפשרי נקרא פיסטולה רקטווגינלית (rectovaginal fistula) – חור בין הרקטום לוואגינה. אאוץ'. "זה יכול להתפתח במידה שיש קרע בחיץ או כאשר יש קריעה ברקטום. הרבה פעמים נדרש טיפול רפואי כדי לתקן את המצב".

View this post on Instagram

A post shared by Mothers with 4th Degree Tears (@motherswith4thdegreetears) on

שומן בכל מני אזורים

את יכולה לצבור שומן באזורים שונים מאשר לפני ההיריון. לדוגמה, אם היית רגילה "לעלות במשקל" באזור האגן, את עלולה לצבור אותו בבטן במקום. "מצבורי השומן בגוף עלולים להשתנות אחרי הלידה, זה משהו שקורה גם ככל שמתגברים", אומרת ד"ר מינקין.

View this post on Instagram

A post shared by Danielle (@operation_fitmama) on

הזעה בלתי נשלטת

את עלולה להזיע באופן מאסיבי למדי. "כאשר את מניקה, רמות האסטרוגן יורדות. ההורמונים מההנקה מדכאים את הפעילות השחלתית, כך שאת למעשה בסוג של מנאפוזה", מסבירה מינקין.

View this post on Instagram

A post shared by Becky Vieira | Witty Otter (@wittyotter) on

שדיים קטנים יותר

השדיים שלך כנראה יקטנו - וזה קורה בעיקר אחרי הנקה. "השדיים גדלים בהנקה אבל אחר כך מצטמקים למדי. אנחנו יודעים שזה קורה, אבל לא יודעים מה הפיזיולוגיה מאחורי זה ולמה זה קורה. לפעמים גם נראה אסימטריה במצב הזה", אומרת ד"ר מינקין.

View this post on Instagram

A post shared by Fitness Food Mom Life (@simplyindulging) on

כפות רגליים גדולות יותר

לעומת זאת, כפות הרגליים שלך יהפכו גדולות יותר במהלך ההיריון ויישארו גדולות. ללא ספק מדובר בתופעה הזויה, וד"ר מינקין מסבירה שהרגליים יכולות לגדול בחצי מידה עד מידה - ואפילו לעשות את זה מדי היריון! זה יכול להיות קשור יותר לקשת כף הרגל שגדלה, ופחות לרקמה עצמה: הקשת של הרגל הופכת שטוחה יותר, והרגל גדלה בהתאמה.

View this post on Instagram

A post shared by Emily (@e.m.i.l.y.1.9.9.2) on

בריחת שתן

טפטופי שתן במהלך ואחרי ההיריון הם דבר די שגרתי ותכוף. לפי מינקין, שלפוחית השתן יורדת במהלך ההיריון בשל משקל התינוק, מה שגורם לשרירים לאבד טונוס. "רקמות החיבור שמחזיקות את השלפוחית נמתחות", אומרת מינקין, "ולכן אני ממש ממליצה על תרגילי קיגל – כולן צריכות לעשות אותן במהלך ההיריון, אחרי הלידה ואפילו בגיל 85!".

שינויים בשיער

השיער שלך יכול לשנות צבע או טקסטורה ולהפוך לדליל יותר. "אם את מאבדת הרבה שיער, אני מציעה לא להיכנס לפניקה, כי זה קורה להמון נשים. רצוי לבדוק את תפקוד בלוטת התריס מיד. אם אין איתה בעיה, אולי שווה לשקול הפניה לרופא עור. מה שצריך לזכור הוא שבהיריון יש רמה מסיבית של אסטרוגן, ולכן כשהוא נגמר, זה כר פורה להרבה שינויים", אומרת מינקין.

עור ופטמות כהים יותר

העור שלך והפטמות עלולים להפוך כהים יותר בהיריון ואפילו להישאר ככה אחרי הלידה. במקביל, העור שלך יכול להפוך הרבה יותר רגיש לשמש. "אם מישהי אף פעם לא חטפה כוויות שמש לפני ההיריון, היא יכולה בקלות לזכות בעור רגיש ונשרף בקלות אחרי", אומרת מינקין.