אז הבנו שאסור לנו סושי, ואפשר לשכוח מאלכוהול, שלא לדבר על אנטיביוטיקה וכדור שינה לאותן לילות לבנים, אבל היי, יש לנו גם בשורות טובות. אם את ממש רוצה להגיע חלקה ונקייה ללידה, את לגמרי יכולה לעבור הסרת שיער בלייזר. נכון ששימחנו אותך? אבל מה לגבי טיפולי צלוליט, הזרקות למילוי קמטים והדבקת ציפורניים? ד"ר מוניקה אלמןמנהלת רשת מרפאות אסתטיקה, עזרה לנו לרכז את רשימת הדברים שרצוי להימנע מהם וגם כמה הפתעות משמחות.

הזרקות

הקמטוטים מסביב לעיניים מציקים לך? שימשיכו להציק עד אחרי הלידה. לפחות. בעיקרון אין איסור על הזרקת חומצה הילרואנית למילוי קמטים במהלך תקופת ההריון, אך מאחר והגוף עובר שינויים רבים בתקופה זו ביניהם שינויים מטאבוליים, פיגמטרים, כמו גם עלייה במשקל ובצקות באזורים שונים עקב הרחבה של כלי דם, לא מומלץ להזריק את החומצה במהלך ההיריון. כחודשיים לאחר הילדה ניתן לחזור לשגרת ההזרקות. ולגבי בוטוקס, למרות שהחומר לא נבדק בקרב נשים בהריון ישנה המלצה לא להזריק במהלך תקופת ההיריון.

בר רפאלי טיפול ערפד (צילום: twitter)
תחסכי מעצמך את התענוג. בהריון וגם מחוצה לו | צילום: twitter

צלוליט

על מנת להימנע מצלוליט בזמן תקופת ההריון מומלץ, ובכן, לעבוד קשה. מחדשות לך, הא? חשוב להקפיד על פעילות ספורטיבית סדירה: שחייה, יוגה, הליכות ועוד. כמו כן ניתן בהחלט לשלב בהריון גם טיפולי מסאז' לימפטי עמוק ומיצוק בגלי רדיו באזורי הפנים, הרגליים והגב. אבל אל תעזו להתקרב לבטן. בנוגע לטיפולי הצרת היקפים: מומלץ להמתין כחודשיים או שלושה לאחר הלידה ורק אז לחזור או להתחיל בטיפולים.

הסרת שיער

ניתן לבצע את כל טיפולי הסרת שיער במהלך ההריון ובכל מקום בגוף (כן, כן, גם בטן ומפשעה). אין שום מניעה לטיפול, מה שכן – תיתכן רגישות לחום, אך הטיפול בלייזר אינו מלווה בקרינה ולכן אין שום מניעה.

טיפולי דם

מוריד כתמי זיעה (צילום: thinkstock)
אחרי הלידה זה עלול להחמיר. אבל היי, עד אז כבר תוכלי לעבור טיפול למען זה | צילום: thinkstock

זוכרים את טיפול הדם המיתולוגי של קים קרדשיאן ובר רפאלי? ובכן, הן ודאי לא הראשונות וגם לא האחרונות. אבל היי, הן לא היו בהריון בזמן הטיפול, אבל לפי ד"ר אלמן זה לא ממש חשוב. "עד לפני כ-50 שנה ומעלה היו נוטלים דם במקרים של מחלות דלקתיות והיו מזריקים את הדם בחזרה לעור או מורחים אותו כטיפול. בשני העשורים האחרונים הרפואה המודרנית לא דוגלת בנטילת מוצרי דם והחזרתם בטיפול או מריחה כשיטה טיפולית. בהריון ומחוצה לו, מ-3 סיבות עיקריות:

1. יש צורך לקחת דם בתנאי מעבדה מבוקרים,  וההליך דורש יד מקצועית ומנוסה ותנאים אופטימליים.
2. בנטילת מוצרי דם והזרקתם/מריחתם על העור ישנו סיכון בהדבקה של מחלה המקננת בגוף ללא ידיעה של הרופא המטפל.
3. לא הוכחה יעילות הטיפול בדם בטיפולים אסתטיים.

בקיצור, תפסחי על הטיפול הזה באלגנטיות של הריונית.

טיפולי הזעת יתר

אישה נאה קמטים (צילום: thinkstock)
הקמטים מציקים? חכי עם המילויים לאחרי שהילד ייצא | צילום: thinkstock

טיפולי הזעת יתר על ידי הזרקת בוטוקס אינם מומלצים בהריון, בתקופה זו מערכת ויסות הגוף משתנה לעתים עקב שינוי בפרופיל ההורמונלי לכן לא מומלצים טיפולים אלה במהלך ההיריון. יש מקרים שאחרי הלידה נצפית הזעת יתר רבה מהרגיל - לכן המתיני כחודש לאחר הלידה, אז ניתן יהיה להזריק בוטוקס לטיפול זה.

בושם


כן, ברור שמותר להזליף בושם אבל הימנעי מלהזליף על הצוואר, העור בהריון יותר רגיש ולכן ישנה נטייה להרחבה של כלי דם דבר המכין את הקרקע לפיגמנטציות בצוואר ובפנים. את הבושם מומלץ להזליף על פרקי הידיים והשיער בכדי להימנע מהתופעה.

הדבקת ציפורניים

במהלך ההיריון יש להימנע מהדבקה של ציפורניים עקב נטיית יתר לזיהומים של בסיס הציפורניים בידיים וברגליים בתקופה זו. ומה לגבי לק ג'ל הטרנדי והמדובר כל כך? ובכן, אם נהגת למשוח לק ג'ל לפני ההריון - את יכולה להמשיך במנהג הצבעוני אבל קחי בחשבון שיכולה להיות תגובה דלקתית ו/או פטרייתית כי יש עלייה בזיהומים פטרייתיים עקב ההורמונים. ואם עוד לא הבנת, אז זה פחות מומלץ. 

צביעת שיער

אין מניעה מצביעת שיער בהריון ואפשר גם גוונים. עם זאת, בכל הנוגע להחלקות - הייתי ממליצה לחכות לאחר הלידה.

אשה בהריון באמבטיה- טיפוח בהריון (צילום: istockphoto)
רק בזהירות עם הטמפרטורה, כן? | צילום: istockphoto

טבילה באמבט חם/ג'קוזי

במהלך ההיריון אין מניעה לטבול באמבט ובלבד שהטמפרטורה של המים תהיה עד 38 מעלות מקסימום, שכן טמפרטורה גבוהה מזה עלולה לגרום לשינויי לחץ דם ולעילפון. הימנעו ממים חמים מדי. בנוגע לג'קוזי, מומלץ שלא להתקרב שכן יש נטייה לזיהומים פטרייתיים וחיידקיים במהלך השליש האחרון של ההיריון.

טיפול באקנה

טיפול באקנה במהלך ההיריון מאוד חשוב משום שמדובר בתופעה הורמונאלית שאם לא תטופל בזמן עלולה להשאיר צלקות וסימנים.

>> הבריחה מהרחם: התינוק שמת לצאת מהרחם