השבוע קיבלתי פניה מאמא טרייה. היא עייפה, רעבה, עצבנית, אין לה זמן לעצמה, יש לה שישה קילוגרמים מיותרים, בטן נטולת שרירים, וביטחון עצמי בקרשים. היא ביקשה להצטרף לקבוצת הכושר שלי בתקווה שאעזור לה לשנות את חייה. למחרת התקשרה לבטל. שמעתי על הקול שלה שהיא לא חושבת שזה מגיע לה. כששאלתי אותה למה, היא טענה שזה יגזול ממנה שעות שינה ואז היא תהיה עוד יותר עייפה, ואולי עדיף שהיא תתחיל בעוד חודשיים כשהילדים יסיימו את החופש הגדול, אולי בעצם אחרי החגים.

אני חייבת להודות שכעסתי. אימהות יקרות שלא דואגות לעצמן מכעיסות אותי! אם אתן שלמות עם אורח החיים הכעסני שאתן נמצאות בו, אז זכותכן. אבל אם אתן סובלות מחוסר סיפוק עצמי, בטן נוזלת שנתיים אחרי הלידה וביטחון עצמי ששואף לאפס – אתן בבעיה. אין לכן זכות להסתובב בפנים חמוצות ובבטן רפוסה בתירוץ שאתן אחרי לידה. אתן אמורות לפרוח, קיבלתן מתנה עצומה שנכנסה לחייכם – רק תעשו טובה, ותדאגו לעצמכן.

את הבן הראשון שלי ילדתי בגיל 26, ושנתיים אחר כך, כבר מצאתי את עצמי שוב בהיריון, אבל מה ששמר על ההרגשה הטובה שלי, והקל על ההיריונות הוא הספורט והזמן לעצמי. כחודש וחצי אחרי הלידה התחלתי לשקם ולחזק את שרירי רפת האגן ובהדרגה חזרתי לרוץ ולהתאמן. כשילדתי בפעם השנייה, בגיל 29, חששתי שאאבד את הזמן לעצמי עם שני קטנטנים בבית. אבל עשיתי החלטה שזה פשוט לא יקרה. דאגתי להתעורר בשש בבוקר בכל יום עם שעון מעורר גם אם השעון המעורר הקטן שלי לא התעורר בבוקר, הנקתי ויצאתי לרוץ 10 קילומטרים לניקוי הראש והנשמה. כל מה שרציתי זה קצת זמן לעצמי בין ההנקות, החיתולים והפליטות. מצאתי את המפלט הזה בפארק ועל ההליכון מוקדם בבוקר, רגע לפני הלבד עם תינוק קטן אהוב וצרחן שרק רוצה לגזול את חירותך לטובתו. התינוק שלי היום כבר בן 3, וההרגל הזה הולך איתי וממלא אותי באנרגיה בכל יום מחדש.

לוותר לעצמכן אחרי הלידה זה מגוחך

אימהות זה דבר שוחק, אני מכירה את זה מקרוב. יש ילדים שלא ישנים בלילה, יש אימהות שלוקח להן יותר זמן לחזור לשגרה,  יש כאלו שסובלות מדיכאון אחרי לידה, ויש כאלו שפשוט זקוקות למנוחה, זה לגיטימי. מרדף אחר בטן שטוחה לאחר לידה הוא מגוחך בעיניי, אבל אם התאמנתן 5 פעמים בשבוע לפני ההיריון, ואתן מוותרות לעצמכן אחרי - זה מגוחך עוד יותר.

A photo posted by Sharon Yanovski Kaplan (@sharon_yanovski) on

'אין לי זמן' הוא תירוץ ששייך לכולן, לא צריך להיות אימא בשביל לאמץ אותו, אבל איכשהו כשאנחנו הופכות לאימהות, התירוץ מקבל עוד נפח שלא בצדק. אין ספק שתינוק מתוק ממלא את רוב הלו"ז שלנו, אבל מי שתדע לנהל את הזמן שלה נכון תוכל גם לנוח, וגם למלא את עצמה במה שהיא אוהבת ולגרום לה להרגיש טוב עם עצמה. 

כשאת עושה את זה ולוקחת את הזמן הזה לעצמך, את בעצם אומרת לעצמך שאת שווה, שזה שאת אימא זה לא אומר שאת נמחקת. יש לך זמן לתכנן את החלומות שלך, המטרות שלך, לסדר את המחשבות שלך וכן, גם הגוף שלך חזק יותר, בריא וחטוב. בטן שטוחה אחרי לידה זה לא משהו שאנחנו צריכות לרדוף אחריו אבל זה לא בעיה לגרום לזה לקרות אם זה חשוב לך. בטן שטוחה לא תגיע אם תוותרי על עצמך.

How said that workout have to be in the gym? הכי כיף אימון בים #��

A photo posted by Sharon Yanovski Kaplan (@sharon_yanovski) on

אחרי שהבנתי שלא כל הנשים מסוגלות להביא את עצמן להתאמן לבד, להתעורר ולגרור את עצמן מהבית, פיתחתי את אתגר 30, שמיועד בין היתר לאימהות שאין להן זמן, כוח ומוטיבציה לעשות ספורט, לדאוג לתזונה שלהן ולחיות חיים בריאים וחטובים כמו שמגיע להן. מדובר בקבוצה קטנה, חזקה ותומכת של נשים בכל מיני מצבים בחייהן, שרק צריכות שישנו להם את ההרגלים, ילמדו אותם להתאמן לבד, יחדירו להן מוטיבציה להתאמן וכל זה ב-30 יום. כן, כולנו מפחדים להתחייב למכוני כושר ותכניות ארוכות טווח. לפעמים בחודש אחד אינטנסיבי אפשר להשיג יותר מאשר בפעם בשבוע למשך שנה. אנחנו נפגשות מדי בוקר בשעה 7 בבוקר לפני העבודה, החיתולים, הטלפונים והלחצים של החיים ומרגישות מלכות העולם. מגיע לכל אחת להרגיש ככה ולא משנה איפה היא גרה ומה מצבה הכלכלי או הזוגי.

A photo posted by Sharon Yanovski Kaplan (@sharon_yanovski) on

8 טיפים לחזרה לגזרה אחרי הלידה.

  1. מחליטים – בלי החלטה אין תוצאה. החלטתן שאתן רוצות לחזור לגזרה? תחליטו ותודיעו לכל מי שגר בבית. הגיעו להחלטה משותפת שתהיה לכך עזרה מצד כולם.
  2. זמן קבוע – בלי זמן קבוע, קשה להתמיד. אם אתן נשים של בוקר, התאמנו תמיד בבוקר באותה השעה. אם קשה לכן בבוקר תתאמנו בערב, אבל העיקר שתתאמנו.
  3. תתמידו – פעם בשבוע לא מספיקה. הפכו את הספורט לחלק בלתי נפרד מחייכם.
  4. הכניסו ללו"ז – קומו מוקדם יותר עם צריך, רשמו ביומן, רק הכניסו את הכושר ללו"ז אחת ולתמיד, זמן בו אין דבר אחר מלבדכן
  5. הירשמו – לא לכל אחת זה מתאים, אבל אם אתן יודעות שאתן לא יודעות או מסוגלות להתאמן לבד, הירשמו לקבוצה, חדר כושר או כל סוג פעילות שגורמת לכם להנאה ומוטיבציה. חשוב שתהנו מהפעילות שבחרתן.
  6. יעד – הציבו יעד לתוצאה רצויה, אותו אין סיכוי לעבור. זה יהפוך אתכן לחדורות מטרה.
  7. חברה – מומלץ לגרור אתכן חברה טובה, תחרותיות משתלמת עבור הקוביות בבטן.
  8. היו שלמות עם עצמכן – השקיעו בעצמכן, מגיע לכן. לא חשוב איך אתם נראות, חשוב איך שאתן מרגישות ואם אתן לא מרגישות טוב עם עצמכן – הגיע הזמן לעשות שינו

*ליצירת קשר: שרון ינובסקי קפלן היא מאמנת כושר ועורכת אופנה ולייפסטייל בנענע10
לעמוד האינסטגרם של שרון

>> קוביות לצד סימני מתיחה: גוף אחרי לידה