זה לא יהיה מוגזם לומר שאמהות טריות חוות כל מיני סוגים של לחצים. נכון שהתינוק החדש שנולד מביא איתו עולם שלם של אושר עבור רובינו, אבל נולדת איתו גם הרבה דאגה. בין אם אלה ענייני הנקה, בריאות, רגשי אשמה על לידה שלא הלכה כמצופה, הלחץ לחזור מהר לגזרה, הצורך לחזור מהר לעבודה, מיעוט שינה שמוסיף המון סטרס לכל סיטואציה, הלחץ לגרום לתינוק לישון (שלא לדבר על הסטרס היומיומי לשמור על התינוק שלך, ובכן, בחיים), הרבה פעמים תחושה שהעולם שהכרת איננו, ובמקומו יש אחד חדש ומעט מבהיל.  

והנה עוד גורם שמלחיץ אמהות רבות, כאילו חסר לנו. הלחץ לחזור לחיי מין עם בן או בת הזוג. הרבה פעמים זה קורה לפני שהיולדת מוכנה לכך, פיזית או נפשית. סקר חדש שנערך בארה"ב טוען בדיוק את זה – נשים רבות נכנסות למיטה אחרי לידה לפני שהן מוכנות. כמעט שליש מהאמהות בדור הנוכחי מדווחות שקיימו יחסי מין עם בן הזוג מוקדם מדי אחרי הלידה, ושהן לא באמת היו מוכנות לכך, כך על פי הסקר השנתי שנערך על ידי אתר Motherly. הסקר אונליין בירר אצל 6,457 נשים מתי הן היו מוכנות לקיים יחסי מין לאחר שהפכו לאמהות, ואם עשו זאת לפני שהיו בעניין.

"הממצאים האלה מדאיגים, מאוד", אומרת המיילדת דיאנה ספולדינג ל-Motherly."לקיים יחסים אחרי לידה מבלי שהיולדת מוכנה לכך זה מטריד. ראשית, אם היא ספגה איזו פגיעה ברצפת האגן, או פציעות בוואגינה או באזור כולו בגלל ההריון או הלידה, היא זקוקה לתשומת לב רפואית טובה לפני העיסוק בסקס, שעשוי לפצוע אותה יותר".

ספולדינג גם לא מרוצה מההשלכות האמוציונליות. "כאשר עושים סקס כשלא מוכנים לכך, ההשלכות הנפשיות הן בעלות משמעות. תחושה שלוחצים עלייך לקיים יחסים היא פשוט לא בסדר. מין אחרי לידה שהוא בריא וממלא הוא דבר נהדר, אבל אנחנו צריכים לעשות עבודה טובה בלשכנע אמהות שהרגשות והצרכים שלהן חשובים".

הרבה אנשי מקצוע בתחום הרפואה ממליצים להמתין לפחות שישה שבועות לפני שחוזרים לפעילות מינית אחרי לידה. הרבה מהאמהות מחכות יותר מזה. 40 אחוז מהנשאלות בסקר אמרו שהן לא מוכנות לקיים יחסים חצי שנה עד שנה אחרי הלידה. אבל זה כמובן משתנה מאישה לאישה. האתר האפינגטון פוסט שאל לאחרונה נשים בקנדה כמה זמן הן חיכו לעשות סקס והתשובות נעו משבועיים ועד שנתיים.

צריך גם לזכור שסקס אחרי לידה עשוי להרגיש אחרת. וזה בסדר לא להרגיש את אותן ניצוצות שהיו לפני.

מחקר קנדי שנערך לאחרונה מצא ש-90 אחוז מהזוגות עם תינוקות בין הגילים שלושה חודשים לשנה דיווחו על לפחות עשרה דברים שמטרידים אותם בקשר לקיום יחסים. מחקר אחר דיווח ש-33 אחוז מהנשים אומרות שהן מרגישות כאב בזמן קיום יחסים גם עד 18 חודשים מהלידה.

בעוד שזה חשוב לשמור על קשר ותקשורת עם הפרטנר אחרי הלידה, הוא לא בהכרח חייב להיות מיני. "כדאי לדבר עם בן הזוג על הצריכים שלך – וגם הוא צריך לשתף את שלו", אומרת ד"ר נטלי רוזן, פסיכולוגית מאוניברסיטת דלהוסי בהליפקס להאפינגטון פוסט קנדה. "הכי חשוב שתבינו את הפרספקטיבה של כל אחד מכם ותנסו לכוון לפשרה".