18 ביולי הוא יום משמח עבור מוכרי העוגות, הבלונים והמתנות בפקסטון שבאנגליה; משפחת הפר שמתגוררת במקום חוגגת ביום זה יום הולדת לארבעת ילדיה, בצירוף מקרים נדיר במיוחד.
בשלוש השנים האחרונות חגגה המשפחה בתאריך זה רק יום הולדת כפול אחד – לטריסטאן ובלייק, תאומים בני ארבע.
אבל לפני חודש וחצי קיבלו האחים מתנת יום הולדת לא שגרתית: שני אחים קטנים. מעתה, בכל 18 ביולי יתקיימו ארבע מסיבות יום הולדת של שני זוגות תאומים – שבאופן בלתי נתפס, נולדו לאותה אמא.

הריון תאומים (צילום: dailymail.co.uk)
"תאריך הלידה המשוער היה 13באוגוסט". קים וילדיה | צילום: dailymail.co.uk

"לא מתכננים עוד ילדים"

קים הפר, רק בת 29, היא כבר אמא לארבעה. זוג התאומים הראשון היה לא זהה ולפי הסטטיסטיקה, סיכוייה ללדת זוג תאומים נוסף אכן לא היה נמוך, ועומד על 1 ל- 16. אבל הסיכוי שהתאומים ייוולדו בדיוק בתאריך של אחיהם הגדולים, הוא כבר אפסי.

"תאריך הלידה המשוער היה 13 באוגוסט", הסביר פרדי, האב של הרביעייה החמודה. "אבל קים לא הרגישה טוב ובבית החולים ראו שיש לה לחץ דם מאוד גבוה, אז הרופאים החליטו ליילד אותה מיידית. זה קרה בדיוק ביום ההולדת של הבנים הגדולים שלנו".
לוגאן, הבן השלישי במשפחת הפר, נולד במשקל 2.5 ק"ג, ואחיו דבון עקף אותו בסיבוב עם 2.850 ק"ג.
"הבית שלנו קצת הפוך ורועש, אבל אנחנו מאושרים מאוד", אמרה קים. "הבנים הגדולים שמחו מאוד שיש להם אחים חדשים והם רוצים מאוד לשחק איתם כבר".
לדברי קים, הם לא מתכננים עוד ילדים, לא בקרוב ולא בכלל. "נראה לי ששני סטים של תאומים בארבע שנים זה די והותר", היא אומרת. "הם נהדרים, אבל זה בהחלט מספיק לנו".

בעולם כולו ידועים רק עוד שישה מקרים של תאומים שנולדו באותו תאריך לאותם הורים. קית' ריד, מזכ"ל הארגון העולמי לתאומים ושלישיות, אמר ש"מדובר בצירוף מקרים מדהים ומאוד נדיר".

"50 אחוז מהריונות תאומים מסתיימים בלידה מוקדמת"

עם כל השמחה, חשוב לזכור שהריונות תאומים הם לא פשוטים. "כל עובר נוסף לעובר היחיד ברחם מקצר את ההריון בשלושה עד ארבעה שבועות", מזכיר פרופ' משנה קליני זהר נחום, מהמרכז הרפואי העמק מקבוצת הכללית. "למעשה, מבחינה סטטיסטית, 50 אחוז מהריונות התאומים מסתיימים בלידה מוקדמת, לפני שהתאומים בשלים לחלוטין".

לידה מוקדמת היא אולי הסיבוך הנפוץ ביותר, אבל חשוב לדעת שכל סיבוך אפשרי מופיע יותר אצל נשים בהריון מרובה עוברים: הפלות, דימומים, היפרדות שליה, שליית פתח, סוכרת הריון ורעלת. מעבר לכך, על פי רוב תאומים נולדים בניתוח קיסרי (הן בשל צורך רפואי ממשי והן בשל חששות של האם), שכרוך בסיבוכים אפשריים נוספים (כמו סיבוכי הרדמה, הידבקויות באגן, פגיעה בשלפוחית השתן, דימום, צורך בניתוח קיסרי נוסף בעתיד ועלייה בסיכון למוות תוך רחמי של העובר בהריונות הבאים.

>> בואו לדבר על זה בפייסבוק