מיה, נולדה בבית החולים בו יולדת קייט מידלטון (צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי)
עדי והנסיכה מיה בבית החולים, קצת אחרי הלידה. בהחלט נראות מרוצות | צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי
קייט מידלטון נכנסה היום לבית החולים סנט מארי במערב לונדון כשמאות עיתונאים וצלמים מחכים לה מחוץ לבית החולים. אבל גם נשים "רגילות" ללא קשר לבית המלוכה יולדות בבית החולים הזה, כך גם עדי כהן, בת ה-28 ישראלית המתגוררת בלונדון מזה ארבע שנים, שילדה בפברואר האחרון את בתה מיה. להן חיכה רק צלם אחד, בעלה של עדי. אגב, מנהלת עמוד הפייסבוק של מאמילנד, שמאגד אמהות ישראליות בבריטניה, סיפרה לנו שעדי היא גם ממש לא היחידה שילדה שם, כך שיש עוד כמה וכמה ילדים ישראלים מלכותיים.  

"אני גרה בקרבת שני בתי חולים, אחד הוא הרויאל פרי והשני הוא הסנט מארי ומאוד המליצו לי עליו, אפילו לא ידעתי שקייט מידלטון מתכוונת ללדת שם, רק בשבועות האחרונים הבנתי שזה בית החולים של בית המלוכה, אבל אני לא מופתעת", מספרת כהן בשיחה עם mako.

"החוויה בבית החולים היתה מצויינת, זאת הלידה הראשונה שלי והיה לי מאוד נעים. הלידה עצמה היתה בחדר קטן, אור מעומעם, שקט ונורא נחמד. רק אני, בעלי והמיילדת. בגלל שלא לקחתי בדיקות ושירותים פרטיים, הכול היה בחינם במסגרת השירותים הרפואיים בביטוח הבריאות".

בניגוד לקייט ששכרה את אגף לינדו תמורת סכום משוער של כ-8,000 פאונד ליום, אחרי הלידה עדי עלתה לחדרי האשפוז הסטנדרטים, שם בילתה עוד יומיים עם אימהות נוספות. "אחרי שהעלו אותי למעלה זה כבר פחות חוויתי, אבל למרות שיכולתי להשתחרר העדפתי להישאר שם יותר, היו שם אחיות שהדריכו אותי ועזרו לי. התינוקת היתה כל הזמן איתי בחדר, המיטה היתה מאוד נוחה ובאופן כללי מאוד נהניתי, אפילו הופתעתי שככה הרגשתי בלידה הראשונה".

קייט כנראה לא תאכל את הטוסט והתה שהוגשו לעדי. אתר "E!" חשף כי התפריט כולל מרק קרם עגבניות, צלעות כבש, עוף צלוי בנוסח ים תיכוני ופלטת פירות. בנוסף תוכל קייט ליהנות מתפריט חטיפים קל, שמציע אומלטים, סלטים, מרקים, כריכים ועוד. אצל עדי זה היה אחרת: "כשהגעתי לשם הציעו לי תפריט של ארוחת צהריים, אבל הייתי בצירים ולא ממש יכולתי לאכול", היא מספרת, "אחרי הלידה הציעו לי אוכל בסיסי, טוסט, טונה, תה ודברים דומים". 

מיטת הלידה (מתוך האתר הרשמי של בית החולים)
האגף בו תלד קייט. "המיטה היתה מאוד נוחה" (מתוך אתר בית החולים)