בחורה בהריון בערסל על דשא מביטה על הבטן (צילום: elemi, Istock)
בריטניה: הפלות מכוונות כשמדובר בעוברים ממין נקבה | צילום: elemi, Istock
הפלה מכוונת של עוברים ממין נקבה נתפסת כתופעה ששייכת למדינות מתפתחות, נחשלות ועניות, שתושביהן לא יכולים להרשות לעצמם את העלויות הכרוכות בגידול ילד שלא יכול לפצות עליהן בעבודה פיזית קשה מגיל צעיר. ואולם, ה"דיילי מייל" חושף כי הסלקציה האכזרית כבר ממש לא מתרחשת רק בפינות נידחות של הגלובוס, ומתקיימת במלוא העוצמה בגבולות הממלכה המאוחדת – אחת המדינות המפותחות בעולם.

"כשגיליתי שיש לי בת, ידעתי מה עליי לעשות"

הנתונים שחושף ה"מייל" מצמררים. לפי הערכות שונות, מדי שנה מבוצעות בבריטניה כ-4,700 הפלות מכוונות של עוברים ממין נקבה, רק משום שההורים ציפו לבן זכר. התופעה מיוחסת למהגרים ממדינות אסיה (בעיקר הודו, פקיסטן, בנגלדש ואפגניסטן), אולם גם בני מהגרים, שנולדו בעצמם בבריטניה, תורמים לסטטיסטיקה המחרידה של רצח בנות. באזורים מסויימים בממלכה היחס בין בנים לבנות עומד על 120 בנים לכל 100 בנות, ונשים רבות מדווחות כי ספגו אלימות פיזית ומילולים מבעליהן כשהתברר לו כי העובר אותו הן נושאות ברחמן הוא בעצם עוברית.

"כשגיליתי שאני בהריון כולם מסביבי שמחו, אבל לבדיקה שמגלה את מין העובר הלכתי לבד", מספרת אאשה, צעירה בת 33 ממוצא הודי, שמתגוררת במרכז לונדון. "כשאמרו לי שזו בת ידעתי בדיוק מה אני צריכה לעשות, וכעבור כמה ימים שיקרתי לרופא שאני לא רוצה את ההריון, שלא אצליח להתמודד עם התינוק – אמרתי לו הכל חוץ מהאמת, שאני מפחדת שבמשפחה שלי יידעו שאני הולכת ללדת בת. דאגתי לה, איך היא תגדל בקהילה כמו שלנו, שעדיין נשים נחשבות בה פחות, והחלטתי להפיל". המונולוג הזה פשוט בלתי נתפס, וקשה עוד יותר להאמין כי הדוברת היא ילידת בריטניה, מדינה שנתנה זכות הצבעה לנשים כבר ב-1928 ובראשה עומדת אישה.

"הממשלה כבר לא יכולה לטאטא את התופעה הזו מתחת לשטיח. זה לא משהו שקורה אי שם בעולם, אלא כאן, בבריטניה, ואם לא יעשו משהו כדי לעצור את הטירוף הזה הוא רק ילך ויתעצם", אמרה השבוע ראני ביקהו, פעילה חברתית בריטית, בעצמה ממוצא אסיאתי. "הדיון כאן הוא לא על הפלות, אלא על הטרור שמופעל על נשים להפיל עובריות נקבות – ופשוט אסור שזה יימשך. זה לא עניין דתי, אלא נגע תרבותי שאין לו מקום בחברה מודרנית, אפילו בקהילה מסורתית וסגורה של מהגרים".

הפלות על רקע מין התינוק אסורות, כמובן, על פי חוק בבריטניה, אולם מכיוון שהפלות חוקיות מתאפשרות עד שלב מאוחר יחסית בהריון, בלתי אפשרי לוודא האם הרצון להפיל נובע מהעובדה שהעובר הוא ממין נקבה. מספר בתי חולים בממלכה כבר הודיעו כי הצוות לא ימסור מיוזמתו מידע על מין העובד בסקירות שגרתיות, אולם בהיעדר חקיקה בנושא, מעשי הטבח יימשכו כמעט באין מפריע. 

>> תוכנית שטנית: נתן לחברתו גלולת הפלה ואמר לה שזאת אנטיביוטיקה
>> לפני שאתם עושים הפלה, תסתכלו עליי
>> אני האמא הכי טובה שאני יכולה להיות

 הריון יפה לך: הצטרפי לעמוד הפייסבוק של תשעה חודשים