מאהא אל-מוסא (צילום: דיילי מייל)
מאהא אל-מוסא. מניקה למרחקים | צילום: דיילי מייל
אם הנקה היא נושא טעון, שמסוגל להשאיר משקעים אצל נשים שנים ארוכות אחרי שאחרון ילדיהן כבר הפך להורה בעצמו ולהעלות כל ויכוח לטונים גבוהים, הרי שהנקה למרחקים ארוכים – הגדרה חמקמקה מעט, שמתייחסת להנקה שנמשכת יותר זמן מהמקובל בחברה שבה המניקה חיה – היא כבר שדה קרב של ממש. המצדדים יגידו (ובצדק) שחלב האם הוא תמיד בעל ערך, ושהקשר עם הילדים היונקים ממשיך להתחזק כל הזמן. המתנגדים ישלפו את אדיפוס, יסבירו שהילד בכלל לא רוצה לינוק ומי שמתעקשת להמשיך היא האם שמתקשה לשחרר ולסיום יטענו בתוקף ש"אחרי X חודשים החלב כבר כמו מים". ואם הוויכוחים הללו ניצתים כשמדובר בפעוטות בני שנתיים שטרם נגמלו, אפשר רק לדמיין אילו תגובות שומעת האמא שבתמונה, שמניקה – בפומבי ובלי להסתתר – את בתה בת ה-5.

"אחכה שהיא תודיע לי שהיא לא רוצה"

"אמינה קלטה את עניין ההנקה בקלות, ממש מהרגע הראשון, וגם אני מאוד התחברתי לעניין, עוד עם הילדים הקודמים", אמרה מאהא אל-מוסא (51), רקדנית בטן אוסטרלית ואם לשלושה ילדים. "הגישה שלי היא לא להפסיק מיוזמתי, אלא לחכות שהיא תודיע לי שהיא כבר לא רוצה – גם אם זה אומר שאניק אותה עד שתהיה בת 10". לדבריה, מי שנתנה לה השראה להנקה הממושכת היא ג'יימי לין גרומט, שהציתה סערה עולמית כאשר הצטלמה לשער המגזין "טיים" כשהיא מניקה את בנה בן ה-4 (שכבר הספיק מאז להיגמל, מרצונו החופשי). עם זאת, בראיונות שהעניקה אחרי הפרסום אמרה גרומט כי תפסיק להניק את בנה לכשיגיע לגיל 5 – מגבלה שאל-מוסא לא מסרבת לקחת על עצמה. "אני חושבת שמה שהפריע לאנשים הוא יותר העירום החלקי שלי והפוזה הלא שגרתית שבה הנקתי בצילום, ולא עצם ההנקה", אמרה גרומט – שאגב, ינקה בעצמה עד גיל 6. "בבית אני דווקא לא מניקה בעמידה בדרך כלל, אלא יותר בתנוחות של ערסול וחיבוק, אבל ברור שהצילום נועד לעורר תשומת לב – וזה אכן הצליח".

השער שעורר את הסערה (צילום: מגזין TIME)
היא כבר מזמן הפסיקה. השער שעורר את הסערה. גרומט | צילום: מגזין TIME
"אני מאמינה שזה עוזר לחזק את המערכת החיסונית שלה ואת הקשר בינינו", אמרה אל-מוסא. "בחודש הבא היא תהיה בת חמש, היא הייתה חולה הרבה פחות מכל הילדים שאני מכירה, והיא רגועה בהרבה מילדים אחרים בני גילה". את שני בניה הגדולים היא גמלה מהנקה כשהיו בני שנתיים "בלבד" – אגב, החלטה שמתיישבת עם המלצות ארגון הבריאות העולמי (הקורא להניק ילדים, בשילוב עם מזונות אחרים כמובן, עד גיל שנתיים לפחות).

>> קווים לדמותה של המניקה למרחקים
>> איך אישה לא יודעת שהיא בהריון?

הריון יפה לך: הצטרפי לעמוד הפייסבוק של תשעה חודשים