ירי רקטות לאשדוד, "עופרת יצוקה" (צילום: רויטרס)
רקטות באשדוד, מבצע "עופרת יצוקה" | צילום: רויטרס

ממחקר חדש שנערך בבית החולים "ברזילי" בשיתוף מכללת אשקלון ואוניברסיטת מישיגן בארצות הברית, עולה כי אמהות שהיו חשופות בשלבי ההיריון המוקדמים שלהן למתח נפשי בעקבות מתח הרקטות שנורה לעבר ישראל במהלך מבצע "עופרת יצוקה", ילדו תינוקות עם רמות משק ברזל (פריטין) נמוכה משמעותית בהשוואה לתינוקות לאמהות שגרו במקומות שלא היו תחת אש. הידיעה פורסמה הבוקר בעיתון "ידיעות אחרונות".

מחסור בפריטין מעיד על בעיה בכמות הברזל החיונית להזרמת חמצן לדם, לייצור אנרגיה ולמערכת החיסונית. בקרב ילדים, מחזור זה בעייתי כי הוא מוביל לפגיעה בכושר החשיבה. "מעבר לכך שחוסר ברזל גורם לעייפות ולפגיעה כמעט בכל מערכת של הגוף, הוא הוכח כחשוב להמון פונקציות, כולל אינטלקטואליות", אמר ד"ר שרגא אבינר, מנהל אשפוז יום ילדים בבית החולים "ברזילי".

כחלק מהמחקר, נלקחו 63 נשים שהיו בשליש הראשון להריונן וגרו באזור נפילות הטילים מדצמבר 2008 ועד ינואר 2009 וכן נלקחו 77 אמהות שהרו לאחר המבצע. בקרב האמהות שהרו בזמן המבצע נמדדה רמת לחץ גבוהה שהשפיעה על התינוקות והביאה אותם לרמת פריטין של 145.6 לעומת הקבוצה האחרת בה נמדד 169 פריטין. "הנזק ליילוד הוא בלתי הפיך", אמר ד"ר אבינר. "רק שקט יכול לעזור".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

לא חייבת לבלוע הכל: מקורות נוספים לוויטמינים החשובים