התאומים למשפחת טרנר (צילום: dailymail.co.uk)
מזל טוב למשפחת טרנר | צילום: dailymail.co.uk
ג'יימס וג'ושוע לובשים אוברולים בצבע תכלת, ואחיותיהם, אמילי ולורן, לובשות את הוורוד המתבקש. הם כבר בני שמונה שבועות, אבל ההורים שלהם עדיין לא מורידים מהקרסוליים שלהם את סרטי הזיהוי שקיבלו בבית החולים, שנושאים את שמו של כל חבר בארבעת המופלאים – לפחות עד שיצברו מספיק ביטחון כדי לדעת מי הוא מי גם בלי עזרים חיצוניים.

הרופאים מעריכים: קורה 1 ל-70 מיליון לידות

הרביעייה נולדה כצפוי מוקדם מהרצוי, בשבוע ה-29 להריון. כל אחד מהתינוקות שקל קצת יותר מק"ג אחד, אבל שישה שבועות בפגייה הספיקו להם, והם שוחררו לביתם לפני שבועיים. בני הזוג לא סיפרו כמה ביציות הוחזרו לגופה של של שרון, אבל הנתון המדהים הוא ששתיים מהביציות התחלקו לאחר ההפריה, והניבו שני סטים של תאומים זהים – בנים זהים זה לזה ובנות זהות לזו – בהריון אחד. , הצוות הרפואי האמון על הטיפול מעריך את נדירותה ב-1 ל-70 מיליון לידות.

"למען האמת, עוד אין לנו ממש שגרה", מתוודה האם, שרון. "מאוד קשה ליצור זמנים קבועים לתינוק אחד, אז לארבעה זה פשוט בלתי אפשרי. היום הופך ללילה, הכל מתמשך ואין לנו סדר יום קבוע. אנשים אמרו לי שיהיה לנו קשה, אבל אני לא חושבת שמישהו יכול בכלל להבין עד כמה זה מאתגר ומורכב, אבל גם מתגמל וממלא אושר. עברתי המון כדי להביא את הילדים האלו לעולם, ואני מאושרת שהם שלי".

רק להאכיל את כולם לוקח 4 שעות

אמה של שרון, סנדרה, עברה לגור עם המשפחה באופן זמני, כדי לסייע לה בחודשים הראשונים לחייה של הרביעייה העליזה. "להאכיל אותם לוקח ארבע שעות, ועד שמסיימים עם כולם, הראשון שאכל כבר שוב רעב", מספקת שרון הצצה לחיים כאם לארבעה. "בעלי ואמא שלי עושים המון, אבל זה עדיין לא פשוט. בבית החולים שאבתי חלב שמונה פעמים ביום, וגם עכשיו אני מנסה להניק כשאני יכולה, אבל מטבע הדברים, הם מקבלים גם די הרבה פורמולה". באופן מדהים למדי, היא לא משתמשת בחיתולים חד פעמיים, אלא בחיתולי בד שהיא מכבסת – זאת חרף העובדה שביום לא קטסטרופלי היא משתמשת לפחות ב-24 חיתולים עבור הכנופיה שלה. 

התאומים למשפחת טרנר (צילום: dailymail.co.uk)
ארבע זה אחלה מספר. עכשיו מי זה מי בעצם? | צילום: dailymail.co.uk
ההריון המיוחל הגיע, כאמור, אחרי טיפולי הפריה חוץ גופית, ובמהלכו עמדו בני הזוג בפני דילמה לא פשוטה: הרופאים המליצו בתוקף לדלל את העוברים, ולהשאיר לכל היותר שניים. "סירבנו מיד כשהציעו לנו את האפשרות הזו", שחזרה שרון. "היינו מאוד מודעים לסיכונים שהריון כזה מהווה, אבל לא יכולתי לחשוב על להפיל שניים או שלושה מהילדים שלי, בטח שלא אחרי מה שעברנו כדי להשיג את ההיריון הזה". מעקב ההיריון היה צמוד מאין כמוהו, וכלל אולטרסאונד מדי שבועיים ומנוחה כמעט מוחלטת. בשבוע ה-29 התגלתה בגופה של שרון רעלת, סיבוך ששכיחותו עולה בהריונות מרובי עוברים, והרופאים הודיעו לה כי המוצא היחיד הוא לסיים את ההיריון וללדת את הרביעייה בניתוח קיסרי כבר ביום למחרת.

"נראה לי שבהחלט יש לנו מספיק כרגע"

"בכיתי ופחדתי, זה היה ממש מוקדם ורציתי לחכות. אבל כשהבנתי שאין ברירה, ניסיתי להיות אופטימית, נזכרתי שהרופא שלי אמר ששבוע 28 הוא אבן דרך משמעותית ועכשיו, כשחצינו אותה, הסיכויים שלהם משתפרים מאוד – וחתמתי על הטפסים לניתוח". בחדר הניתוח היו לא פחות מ-26 רופאי נשים, רופאי ילדים, אחיות ומיילדות, והלידה התנהלה כמו מבצע צבאי קטן. "מיד אחרי הלידה לקחו אותם לפגייה, ואני ראיתי אותם רק למחרת", סיפרה שרון. "בהתחלה כמעט לא יכולנו לנגוע בהם, אבל לאט לאט הם גדלו והתחזקו, והרגשנו שאנחנו מתחברים אליהם מדי יום – קשר שממשיך להיבנות גם עכשיו, בבית".

ואגב הספרה 4 – לבני הזוג יש עדיין ארבעה עוברים קפואים, שיכולים לשמש אותם ליצירת ילדים נוספים בעתיד. "אני בספק גדול אם נשתמש בעוברים הקפואים שלנו", אמרה שרון – "נראה לי שבהחלט יש לנו מספיק כרגע".  

התאומים למשפחת טרנר (צילום: dailymail.co.uk)
לקחו את הסיכון והצליחו. הרביעייה ישנה | צילום: dailymail.co.uk
"ידוע שהפריות מבחנה מעלות את הסיכוי ליצירת תאומים, מפני שבמקרים רבים מחזירים יותר מעובר אחד לרחם", מסביר ד"ר ערן הורוביץ, רופא נשים בכיר לפריון והפרייה חוץ גופית. "מה שפחות ידוע הוא שגם שיעור התאומים הזהים, כלומר כאלו שנוצרו מביצית מופרית שהתחלקה, עולה בהריונות שנוצרו בטיפולים, ככל הנראה בשל הסביבה ההורמונלית שנוצרת במהלך הטיפול או בגלל ההוצאה וההחזרה של הביצית מסביבתה הטבעית". ואחרי שהבנו למה זה קורה, בואו נגלה עד כמה זה לא רצוי. "הריון מרובה עוברים הוא עומס עצום על האם, ומסכן אותה ואת התינוקות שהיא נושאת", מוסיף ד"ר הורוביץ. "כל הריון שבו יותר מעובר אחד נמצא בסיכון גבוה יותר להפוך להריון סוכרתי ולהסתיים בלידה מוקדמת מהרצוי, וכן מסכן את האם ברעלת הריון ובסיבוכים נוספים, הרבה יותר מהריון בודד. אנחנו נוהגים לבצע הפחתה על עוברים, ובפרט כאשר מדובר על הריון של שלישיה ומעלה, אולם כשמדובר בתאומים זהים, שחולקים שליה, ההפחתה מסוכנת מאוד ועלולה לגרום לאובדנם של כל העוברים". 

>> אחרי 19 הפלות, ילדה סוף סוף בת בריאה
>> משפחה בריבוע: 3 זוגות של תאומים נולדו לאותה אמא
>> ילדה באמצע כביש מהיר במהלך נסיעה

הריון יפה לך: הצטרפי לעמוד הפייסבוק של תשעה חודשים