לראשונה בארץ הוכנס לשימוש מד סוכר רציף ("גארדיאן קונקט"), המודד את רמת הסוכר של פגים ותינוקות באופן רציף באמצעות חיישן תת-עורי – וחוסך בכך את הצורך בדקירות חוזרות ונשנות.

"התחלנו להשתמש במד הסוכר הרציף במצבים של הפרעות באיזון הסוכר, שכן הפרעה כזו בגיל כל כך צעיר עלולה להוביל לנזקים בלתי הפיכים. החיישן מתריע ומצפצף כאשר הערכים חורגים אל מחוץ לנורמה, והמטופל או המטפל יכולים להגיב בזמן אמת", מסבירה פרופסור מריאנה רחמיאל, מנהלת היחידה לסכרת ואנדוקרינולוגיה ילדים בבית החולים אסף הרופא. "לרוב אנחנו משתמשים בטכנולוגיה הזו לטיפול בילדים עם סוכרת מסוג 1 או עם מחלות מטבוליות אחרות הקשורות באיזון הסוכר בגוף.

בנן של רותם ויעל דוד מרמת גן נולד בשבוע בניתוח קיסרי. לאחר הלידה נמצא כי רמת הסוכר בדמו נמוכה, והוא הועבר להמשך טיפול ומעקב בפגיה של בית החולים. "ביום הראשון להיוולדו, לאחר שעברנו לפגייה, היה צורך לדקור אותו כמעט כל שעה, הלב שלי נשבר", העידה יעל. "הציעו לנו לחבר לו את חיישן הגארדיאן קונקט לצורך מעקב רציף אחר ערכי הסוכר והסכמנו מיד. רצינו בעיקר לחסוך ממנו את הכאב המיותר. הופתענו לטובה. אחרי התקנת המכשיר, הלחץ שלנו ירד.

"זו הייתה הקלה עצומה, ראינו את הנתונים כל העת ובזמן אמת והיינו מעורבות לגמרי בכל שלבי הטיפול בילד שלנו. הרגשנו מוגנות וידענו שכל שינוי אפילו קטן בערכי הסוכר יטופל כך שרף החרדה לשלומו של בננו ירד משמעותית. תודה לאל", מסכמת יעל דוד, "התינוק מאוזן ומרגיש טוב ואחרי שבוע בפגייה שוחררנו הביתה. אני רוצה להודות בהזדמנות זו לצוות על הטיפול המסור והמקצועי לאורך כל הימים האחרונים".

הכנסת הטכנולוגיה החדשה לפגיה הן פרי יוזמתן של פרופסור מריאה רחמיאל, מנהלת יחידת הסוכרת ואנדוקרינולוגיה ילדים, וד"ר איריס מורג, מנהלת הפגייה בשמיר אסף הרופא. "יתרונותיה של הטכנולוגיה הם במעקב הרציף אחר ערכי הסוכר בדם, המאפשר התערבות בזמן אמת כאשר נצפים ערכים חריגים. חריגות בערכי הסוכר עלולות להוביל לנזקים מוחיים בלתי הפיכים במיוחד בתינוקות כה רכים. בנוסף, הטכנולוגיה מאפשרת להפחית את כמות הדקירות היומית מפעם בשעה בממוצע, לפעמיים ביום בסך הכל", ציינה ד"ר איריס מורג.