אין תמונה
"יכול להסתיים באסון". מוצץ שהתפרק
המוצץ הוא החבר הכי טוב של התינוק – ושלכם. הוא מרגיע כאבי שיניים, עוזר בהירדמות, מרגיע התקפי גזים ואפילו מצמצם את הסיכון למוות בעריסה. אבל מה קורה כשהאביזר התמים הזה הופך לסכנת חיים? איך אפשר למנוע תקלות, ולהבטיח שימוש בטוח ואפקטיבי?

"חפשו תמיד את תו התקן על האריזות"

אחת לתקופה, מפורסמת בפייסבוק או באחד הפורומים תמונה, שהופכת תוך שעות לויראלית. מוצץ מפורק, פטמת בקבוק שהתשחררה או חוטים שיוצאים מחיתול חד פעמי, ועלולים להיכרך סביב אצבע קטנה ולגרום לנזק.בדרך כלל המקרים מסתיימים בנס, אבל מדי פעם אנחנו נתקלים בדיווחים על טרגדיות, כמו תינוק שנחנק למוות משרוך שהצמיד את המוצץ לבגדיו או תינוקות שנזקקו לטיפול רפואי לאחר שחלקים מהמוצץ ניתקו ממנו ונבלעו או נשאפו על ידם.

אחרי שמסדירים נשימה ובודקים שבע פעמים את כל המוצצים בבית, שולפים לתינוק את הבקבוק מהפה ומפשיטים אותו כדי לגלות חוטים ותפרים סוררים, הנה קצת אינפורמציה שחשוב לדעת על תו תקן למוצרים שמשמשים את התינוקות שלנו.

קודם כל, בכל הנוגע למוצרי תינוקות אין מקום לפשרות – תמיד, תמיד חייבים לחפש תו תקן: סמל שאותו רשאי היצרן לסמן על מוצריו, לאחר שקיבל לכך היתר מוועדת ההיתרים של מכון התקנים. ההיתר ניתן לאחר שמכון התקנים הישראלי וידא שהמוצר עמד בדרישות התקנים החלים עליו וייצורו נמצא בפיקוח המכון. בדרך כלל, יצרן המעוניין לסמן מוצריו בתו-תקן עושה זאת מרצונו החופשי, אבל קיימים מספר מוצרים שהתקנים שחלים עליהם הם תקנים רשמיים, בדרך מוצרים הקשורים בבריאות ובבטיחות.

אביזרי האכלה לתינוקות ולפעוטות (כמו בקבוקים, כוסות פטנט וכו') ומוצצים נכללים בקבוצה המיוחסת הזו (יחד עם נורות ליבון ומעליות, אם תהיתם) – ואם אתם רוצים להיות בטוחים במאה אחוז, ולא לסמוך רק על עטיפת המוצר, אתם יכולים לבדוק האם למוצץ או לבקבוק שלכם יש תו תקן באתר של מכון התקנים

"לאחר שקיבלנו לאחרונה מספר פניות על מוצצים שהתפרקו וסיכנו ילדים, פנינו לפני מספר ימים למשרד התמ"ת, בבקשה להסדיר את העניין ולסמן באופן ברור יותר לאילו מוצצים יש תו תקן", אומרת דרורה נבון, דוברת ארגון בטרם לבטיחות ילדים. לארגון אין עדיין מסמך הנחיות מרוכז בנוגע לבטיחות השימוש במוצצים, אולם מניסיונם של הורים ומארגונים מקבילים בחו"ל עולות ההמלצות הבאות:

1. יש לבדוק את המוצץ במשיכה עדינה לפני ואחרי כל שימוש. וזאת על מנת לוודא שאין בו קרעים או סדקים – במיוחד כאשר לתינוק כבר יש שיניים, אשר מגבירות את קצב הבלאי של המוצץ ופטמות ההאכלה.

2. אין להשתמש באלתורים כמו פטמה של בקבוק ריק במקום מוצץ. לכל אביזר יש את השימוש המתאים לו.

3. יש לחטא את המוצץ לעתים תכופות. חשוב לשים לב שלא נשארים בתוכו מים, שעלולים לצבור חיידקים. מוצצים ובקבוקים יש לייבש על משטח נקי באוויר הפתוח.

4. בכל מקרה של שינוי צבע הפטמה או המוצץ, יש להחליפו במיידית. הוראה זו תקפה גם לגבי עיוות בצורתם או שריטות המופיעות עליהם.

5. בסיס המוצץ חייב להיות רחב יותר. כך שלא יתאפשר להכניסו לפה.

6. ידית המוצץ צריכה להיות עשויה מפלסטיק קשיח. כדי להקל על שליפה במידה שהתינוק הצליח להכניס את המוצץ כולו לפה.

7. אין לאחסן מוצצים ברכב. מחשש שיתחממו יתר על המידה.

8. אין להשתמש בסרטים, חוטים או שרשרות כלשהם לחיבור המוצץ לבגדים. ועל אחת כמה וכמה בזמן השינה.

תגובות:

הסערה האחרונה מתחוללת בקיר דף הפייסבוק של חברת AVENT, אך יש לציין שתלונות מעין אלה התקבלו גם בקרב חברות נוספות.

מחברת פיליפס אוונט נמסר:

"כל המוצצים של פיליפס אוונט מיוצרים תחת תקני האיכות המחמירים ביותר ועומדים בדרישות הבטיחות המחמירות ביותר שחל הרשויות בארה"ב ובאירופה. מוצצי אוונט נושאים גם תו תקן ישראלי. במסגרת בדיקות שגרתיות שנתיות, חודש תו התקן למוצצי אוונט בחודש יולי  האחרון. בדיקה חוזרת שערך מכון התקנים במהלך השבוע שעבר – חוזרת ומאשרת (היום) את תקינותם ובטיותם של מוצצי פיליפס אוונט.
מעל 25 שנה לקוחות החווים את החודשים והשנים הראשונות של ההורות שמים את מבטחם בפיליפס אוונט. אין דבר החשוב לנו יותר מהביטחון והבטיחות של המשפחות אשר משתמשות במוצרים שלנו. אנו פועלים באופן הדוק ומוקפד על מנת להשיג מקסימום איכות ובטיחות ועל מנת לחקור כל תלונה שמתקבלת. ובכלל זה מספר מצומצם של תלונות שהתקבלו בישראל. לכל שאלה נוספת אנא צרו  קשר עם שירות הלקוחות שלנו בטלפון 1800-500-000"
 

מה אתם אומרים? בואו לדבר על זה בפייסבוק שלנו

 >> אחת ולתמיד: האם מוצץ פוגע בהנקה?