פגה שבוע 23 עם אמא (צילום: dailymail.co.uk)
"אסירת תודה לרופאים". האם המאושרת ובתה | צילום: dailymail.co.uk

ביקור שגרתי בסופר השכונתי, כדי לקנות בקבוק שתייה לארוחת הצהריים, הסתיים בצורה הכי דרמטית שאפשר להעלות על הדעת; קלסי המינגס מבריטניה הייתה רק בשבוע ה-23 להריונה, רחוקה מאוד ממחשבות על חדר לידה, חבלי טבור וצירי לחץ. אבל בבת אחת, באותו ביקור בסופר, המים שלה ירדו – והעוברית שלה הייתה בסכנת חיים. מעבר ללידה בשבוע כה מוקדם, אספקת החמצן שלה נפגעה אנושות בשלל צניחת חבל הטבור, ואיש לא נתן סיכוי לפגה הקטנטנה. אבל יש ניסים בעולם: היום לייסי ג'יין בת השבעה חודשים מחייכת, מתאוששת, ומצב בריאותה הולך ומשתפר.

"היא הייתה בגודל כף היד של הרופא"

צניחת חבל הטבור (פרולאפס) היא מצב מיילדותי מסוכן – החבל נשמט לתוך הנרתיק לפני התינוק, ומכיוון שהוא חשוף, מחוץ למעטפת המגינה של הרחם, אספקת החמצן של התינוק נפגעת. כאשר מגלים חבל טבור שמקדים את התינוק, האישה מתבקשת לעבור לעמידת שש, כשהאגן מוגבה, והיא מובהלת לחדר הניתוח – כאשר היד של מי שביצע את הבדיקה עדיין בפנים, כדי למנוע לחץ של ראש התינוק על החבל.

קלסי הובהלה לבית החולים, והוכנסה מיד לניתוח קיסרי בהול, כדי לנסות ולהציל אותה. כשהוציאו אותה, ראיתי שהיא בגודל כף היד של הרופא, "אפילו פחות", אומרת קלסי. "כשהגענו, כולם היו בטוחים שהיא מתה, אבל פתאום מישהו שם לי מוניטור על הבטן ושמעו דופק, ואפילו די חזק. טסו איתי לחדר הניתוח כדי לנסות להציל אותה. כשהוציאו אותה התחילו מיד בהחייאה, אבל אמרו לי שהיא כנראה תמות בשעה הקרובה, ושכדאי שאפרד ממנה. למרות הכל, לא האמנתי שהיא תמות. הייתה לי הרגשה חזקה שהיא תצליח ותשרוד. לפי החוק הם לא היו חייבים להחיות אותה, ואני ממש אסירת תודה שכולם נלחמו עליה ככה".

פגה שבוע 23 (צילום: dailymail.co.uk)
"לא נתנו לה סיכוי". לייסי ג'יין בבית החולים | צילום: dailymail.co.uk

דום לב בגיל ארבעה חודשים

לייסי-ג'יין הקטנה סובלת אמנם ממחלת ריאות כרונית, וכן עברה ניתוח בעקבות דימום מוחי שלקתה בו – שתי תופעות לוואי של הפגות הקיצונית. אבל למרות הקשיים, אחרי כמה חודשים ארוכים בפגייה, בחודש שעבר היא הגיעה הביתה. "היא כבר בת שבעה חודשים, אבל בעצם, אם היא לא הייתה מקדימה כל כך, היא הייתה צריכה להיות עכשיו רק בת חודשיים וחצי", הסבירה האם. "שלושת החודשים הראשונים היו הכי קשים, ובאמת שהרגשנו שבכל רגע היא עלולה למות. בגיל ארבעה חודשים הלב שלה הפסיק לפעום, אבל אחרי המשבר הזה היא רק התחזקה. לאט לאט התחלנו לראות שינוי, וההתאוששות שלה הייתה, ועדיין, פשוט מדהימה. עכשיו אנחנו מחכים ליום הולדת שנה, כדי לחגוג את הנס הזה".

"למרות השמחה, חשוב להיות מודעים לסיבוכי הפגות שהתינוקות עלולים לסבול מהם", אומרת ד"ר ליאת גינדס, רופאת נשים ומומחית לאולטרסאונד. "אני מדברת בעיקר על סיבוכים ריאתיים, כי הריאה לא מספיק אלסטית, והגוף צריך להשקיע אנרגיה רבה כדי לנפח אותה. היום בפגיות יודעים לתת חומר שמסייע לריאה להיות גמישה יותר, אבל עדיין פגים חשופים יותר לסיבוכים מאשר תינוקות שנולדו בזמן. גם סיבוכי מעיים הם נפוצים אצל פגים, כמו גם בעיות ראייה, בעיות נוירולוגיות ודימומים שונים".

בואו לדבר על זה בפייסבוק של 9 חודשים