גבר קירח מנשק בטן של אישה בהריון מחייכת בלבן (צילום: MathieuViennet, Istock)
פתאום, מצאו את עצמן לבד | צילום: MathieuViennet, Istock
לאט לאט מתגבר הטפטוף. בהתחלה רק מכרה רחוקה. אחר כך חברה מהתיכון. וככל שגיוס המילואים מתרחב, הן מתרבות: נשים שנשארו בבית, דואגות, כשבן זוגן גויס בצו 8.

עוד סמיילי עצוב ועוד סטטוס עגמומי, ולמרות הדיבורים על הפסקת אש, כרגע אין סיום באופק. לא שיש מישהי שלא קשה לה, אבל נראה שעבור אמהות בכלל, ונשים הרות בפרט, המצב מסובך עוד יותר. הצורך להסתדר עם ילדים קטנים, שמפחדים לפעמים בעצמם, מתנגש עם המציאות, והחששות ההריוניים, מחוזקים בתשתית הורמונלית רעועה ממילא, מתעצמים.

הדולות מתגייסות

בדיוק על הרקע הזה, החליטה רוית שטרן-גינת - אמא לשלוש, דולה ומדריכת הכנה ללידה – לייסד קבוצה שתתמוך בנשים בכלל, ובאמהות טריות והריוניות בפרט. המטרה: לא להשאיר אף אחת לבד. האמצעי: דולות שהוציאו לעצמן צו 8, והודיעו על נכונות ללוות בהתנדבות נשים שבעליהן גויסו.

"זה התחיל מזה שראיתי בפייסבוק תמונה של אישה בחודש תשיעי נפרדת מבעלה, שגויס למילואים. מאוד העציב אותי לראות את זה, והרגשתי שכאן אני יכולה לעזור, שיש לי כלי. פתאום הכל התחבר, וחוסר האונים שהרגשתי קודם מצא פתרון. העליתי את הרעיון בקבוצה של דולות שאני חברה בה, וההיענות הייתה מיידית. היה לי ברור שהחברות שלי ישמחו להצטרף, אבל לא ציפיתי לכזה שטף. כשראיתי כמה נשים משתתפות, פתחתי קבוצה ייעודית לנושא, ויצרתי חלוקה לפי אזורים, כדי להקל על נשים שמחפשות תמיכה למצוא מישהי קרובה אליהן גיאוגרפית. בינתיים אף פונה עוד לא ילדה. אני כמובן מקווה שהיוזמה תישאר תיאורטית בלבד, אבל אם לא, אנחנו נהיה שם בשביל כל אישה שתבקש. לסייע למישהי לעבור חוויית לידה טובה למרות התנאים הלא אידאליים זו שליחות שלנו, ואנחנו נעשה את זה באהבה".

הקבוצה הוקמה בסוף השבוע, ונכון לרגע פרסום הידיעה, מונה למעלה מ-700 חברות. "הגרעין הראשוני של המתנדבות היו דולות, תומכות לידה, אבל מהר מאוד התחלתי לקבל פניות מנשים רבות אחרות: מדריכות הנקה, יועצות הנקה, דולות פוסט פארטום, מדריכות הורים, מטפלות בתזונה, הומאופטיות ומטפלות אנרגטיות, ואפילו נשים שמציעות עזרה בשמירה על האחים הגדולים כדי לאפשר להריונית קצת מנוחה", אומרת רוית. "מקסים לראות את הכוח הנשי הזה מתאחד למען המטרה".

"נעשה הכל עבור היולדות שיגיעו ללדת ללא בן הזוג"

בבית החולים ליס ליולדות לא נשארו אדישים ליוזמה, וכבר בסוף השבוע פנו לרוית, חיזקו את ידיה וביקשו לעזור. "פרופ' יוסי לסינג, מנהל בית החולים ליס, אמר לי שהוא מעריך את הרעיון ורוצה לעזור לנשים שמגיעות עם דולות מהיוזמה שלנו. הוא ביקש שאתקשר אליו כשמגיעה יולדת עם אחת מאיתנו, גם אם זה באמצע הלילה, כדי שהוא יוכל לדאוג שהחוויה תהיה הכי טובה שאפשר למרות היעדרו של בן הזוג". 

"זה נכון בהחלט", אמר פרופ' לסינג הבוקר. "יולדות שבן זוגן גויס מקבלות אצלנו יחס VIP, ואנחנו נעשה הכל כדי להפיג את כל החששות ולתת להן תחושה של בית. בנוסף, אנחנו מזמינים יולדות מדרום הארץ להגיע אלינו: למרות האזעקות האחדות שהיו בתל אביב, אנחנו עדיין לא תחת מתקפה כמו בתי החולים בדרום, וכל יולדת מהדרום מוזמנת להגיע לליס ולקבל יחס חם".

להצטרפות לקבוצת הפייסבוק חצו כאן

וקצת מרגיע: מגע מרובה אחרי הלידה מפחית את השפעות הסטרס בהריון