אחרי פגישה עצובה ומלאת דמעות אצל הרופא, שבישר לה כי העובר שברחמה מת בשבוע העשירי להריון, התחילה סרי גריפית'ס בת ה-37 להתכונן להפלה. היא עברה בדיקות דם, מילאה טפסים ואפילו חתמה על הסכמה לקבורה של העובר. אבל תחושת בטן קטנה ומציקה, שהכל רק טעות מצערת, לא עזבה אותה.

סרי גריפית'ס ובתה - Mail On line (צילום: James Dadzitis, MailOnline)
מעדיפה לראות בכך נס מאשר אסון שכמעט קרה". מרי גריפת'ס ובתה" | צילום: James Dadzitis, MailOnline

"הרגשתי שהכל בסדר עם ההריון"

מבית החולים נסעו גריפית'ס ובעלה הביתה, ובישרו לשלושת ילדיהם הבוגרים, בני 8, 11 ו-14, כי האח שכל כך חיכו לו לא יגיע בקרוב.

כמה ימים לאחר מכן חזרו לבית החולים, כדי לארגן את ההפלה. "חתמתי על הטפסים בבכי", מספרת גריפית'ס, "כי הרגשתי שאני עדיין בהריון, והכל בסדר, אבל אף אחד לא הקשיב".

לבסוף, סירבה גריפית'ס להמשיך להתעלם מתחושת הבטן שלה, והתחננה לבצע בדיקת אולטרסאונד אחרונה לפני שתפיל את העובר המת. כשנענו הרופאים לבקשתה הם נדהמו לגלות עובר שזז בשמחה ברחם. העובר, שהתגלה מאוחר יותר כעוברית, חגגה לפני שבוע את יום הולדתה הראשון.

"זו חווייה איומה לשמוע שאת נושאת עובר מת", משחזרת גריפית'ס. "ולמרות שכל הזמן הרגשתי שהכל בסדר עם ההריון, כשרופאים מומחים אומרים לך שהם מצטערים מאוד, אבל צריך לעשות הפלה, את מפקפקת בתחושות הבטן שלך".

גרפית'ס נזכרת שכאשר ביקשה לבצע עוד בדיקה הרופאים התעקשו שאין טעם. "כנראה שמשהו בי הפעיל אותי, וצרחתי בהיסטריה שאני דורשת עוד אולטרסאונד אחד.

בסוף הם הסכימו, ופתאום ראיתי שהאחות שהייתה בחדר מכסה את הפה ביד. על המסך ראו גוף קטנטן ולב פועם. התינוקת שלי הייתה חיה. אני לא יכולה בכלל להתחיל לתאר מה הרגשתי באותם רגעים", משחזרת גריפית'ס. "אושר, שמחה, עצב ותשישות, וגם זעם נוראי על הרופאים שטעו כל כך באבחנה שלהם".

המומחים: "בארץ לא תבוצע הפלה בלי בדיקה נוספת"

שנה אחרי האירוע המדהים, גריפית'ס בחרה לא לראות בסיפור המדהים הזה אסון שכמעט התרחש, אלא נס. "אני מאמינה שאירוע כזה רק מחזק את הקשר בין האמא לילד, אם זה אפשרי בכלל", היא מסבירה. "עובדה שהרגשתי שהכל בסדר ברחם שלי, בזמן שכל העולם אמר לי אחרת".

בית החולים שבו אמורה הייתה להתבצע ההפלה התנצל בפני גריפית'ס, והסביר את הכשל ב"קשיי תקשורת".

"זה אולי סיפור יפה, אבל בהחלט לא מדובר בנס", אומר פרופ' מיכאל קופרמינץ, מנהל היחידה להריון בסיכון גבוה בבית החולים "ליס" של המרכז הרפואי ת"א.

"יותר משמדובר במזל של האישה, זו טעות של הבודקים. לצערנו זה קורה לא מעט, בעיקר בגלל טעויות בהערכת גיל ההריון. במיוחד אצל אישה עם מחזורים לא סדירים, קשה מאוד לקבוע את תאריך ההתעברות, ופספוס של כמה ימים יכול להיות מאוד משמעותי כשבאים לקבוע האם ההריון תקין, אם יש דופק לעובר וכדומה".

פרופ' קופרמינץ מסביר שמקרים מעין אלה אמנם לא קורים בתדיקות גבוהה, אבל במהלך תפקידו נתקל כבר בכמה מקרים של הריון שהוגדר כאבוד ובבדיקה מאוחרת יותר התגלה כתקין. בארץ, מכל מקום, נהוג לבצע בדיקת אולטרסאונד נוספת לפני ביצוע ההפלה, כהליך שגרתי.