מה היית עושה לו ידעת שיש רק סיכוי של פחות מאחוז אחד שהתינוק שלך ישרוד עד סוף ההריון? או לו ידעת שההריון מסכן את חייך? עבור לורה הילי הייתה רק תשובה אחת: להמשיך בהריון בכל מחיר. "החלטתי שגם אם הסיכוי קטנטן, הוא עדיין סיכוי", אומרת לורה, "ולא הייתי מוכנה לוותר על התינוק שלי".

אין תמונה
"גם סיכוי קלוש הוא סיכוי". לורה הילי עם בנה צ'רלי

האם: "הכנתי את עצמי לגרוע מכל, צ'רלי הוא הנס הקטן שלי"

כשהייתה לורה בשבוע ה-16 להריונה, ממש בתחילת החודש הרביעי, ירדו לה המים באופן פתאומי. כל הרופאים המליצו לה להפיל את העובר, והסבירו לה שמכיוון שמדובר בשלב כל כך התחלתי, סיכוייו של העובר לשרוד עד סוף ההריון אפסיים. גם אם ישרוד, הוא צפוי לסבול ממומים ומסיבוכים קשים.

המשך ההריון לאחר ירידת המים טמן בחובו גם סכנות לה עצמה, ובראשן החשש מזיהום. "כשסירבתי להפיל, אמרו לי שסביר להניח שיתחילו צירים ותתפתח לידה בתוך שבועיים מירידת המים. הזהירו אותי שוב ושוב שגם אם יקרה נס וההריון ימשיך, התינוק שלי יסבול מפיגור ומבעיות נשימה קשות. כמובן שהתכוננתי לגרוע מכל, ואפילו תכננתי את הלוויה של הילד שלא יוולד, אבל לא ויתרתי והמשכתי בכל זאת בהריון".

את המשך ההריון עברה לורה במעקב צמוד במיוחד. פעמיים בשבוע היא הגיעה לבית החולים לצורך בדיקות מקיפות, אבל כעבור מספר שבועות, הרופאים נדהמו. במקום לפתח צירים ולהפיל את העובר, חידש הגוף של לורה את הקרומים שנקרעו והמים החלו להיקוות שוב ברחמה. בסופו של דבר, היא השלימה את ההריון עד השבוע האחרון, וילדה את צ'רלי הקטן כשהוא בריא ושלם. "כשהוא יצא, הבכי שלו היה חלש מאוד, ואני הייתי בטוחה שכל התחזיות השחורות התגשמו. אבל אז המיילדת הגישה לי אותו ואמרה: 'הוא בסדר גמור, הנה הנס הקטן שלך'".

הרופאים: "ההמלצה במקרים כאלו היא הפסקת הריון מחשש אמיתי לחיי היולדת"

"ירידת מים בשבוע 16 היא נדירה, אבל זה קורה", אומר פרופ' מיכאל קופרמינץ, מנהל היחידה להריון בסיכון גבוה, ביה"ח ליולדות ע"ש ליס במרכז רפואי ת"א. "הסיבות לכך יכולות להיות דיקור מי שפיר או חולשה של צוואר הרחם, אבל הרבה פעמים זה פשוט קורה בלי שיש לנו דרך להסביר מדוע".

לדברי פרופ' קופרמינץ, בדרך כלל הרופאים ממליצים לאשה להפסיק מיידית את ההריון מחשש לחייה: הקרומים הפתוחים חושפים אותה לזיהום קשה ברחם, שעלול להסתבך ולגרום אפילו למוות. בנוסף, סיכוייו של עובר לשרוד טראומה כזו בשלב כל כך מוקדם של ההריון אפסיים. "לדעתי הסיכוי כמעט לא קיים", אומר קופרמינץ. "העובר לא יכול לשרוד בלי מי שפיר, הם הכרחיים להתפתחות הריאות שלו, ומלבד זאת: המים מווסתים את הלחץ מהרחם ומהאיברים הפנימיים, כך שבהיעדרם העובר חשוף לפגיעות מכניות שייצרו מומים בגופו, בפניו ובראשו".

אין תמונה
בניגוד לכל הסיכויים, צ'רלי נולד בריא ושלם. משפחת הילי המאושרת

"אני אישית לא ראיתי אף פעם מקרה כזה", הוא מספר. "כן ראיתי ירידת מים בשבוע 22 שהצלחנו למשוך קצת הלאה, עד שהאשה ילדה פג שהצליח לשרוד, אבל זה באמת נדיר. חשוב שנשים לא יראו בסיפור הזה המלצה: זה שבמקרה הצליח לגברת הזו לא אומר שזה רעיון טוב, ולא הייתי ממליץ לאף אמא לקחת את הסיכון הזה על עצמה".

>>לכל החדשות והמחקרים