אמא עם תינוקת קטנה (צילום: istockphoto)
מיליארד אמהות סיניות כנראה לא טועות | צילום: istockphoto

הצעת חוק חדשה בסין מעוניינת להעלות את חופשת הלידה במדינה לשלוש שנים לעומת 98 ימים כיום. ההצעה נועדה "לעודד אמהות עובדות להתרכז בגידול תינוקות" ובזמן חופשת הלידה, לפי ההצעה, יקבלו האמהות סובסידיות ממשלתיות.

סיכוייה של ההצעה לעבור אינם ברורים, והגשתה מפתיעה – במיוחד במדינה שבה היו החל מסוף שנות ה-70 מגבלות על ילודה. ואולם וואנג יוג'אן, סגן יו"ר הקונגרס בבייג'ין ויו"ר חברת ווטשדאטה סיסטמס. אם תתקבל ההצעה, תהיה סין המדינה עם חופשת הלידה בתשלום הארוכה בעולם - יותר ממדיניות אירופיות שידועות בחופשת הלידה הארוכה בהן כמו בשוודיה שמציעה חופשת לידה בתשלום של 480 יום. לפי וואנג, ההצעה החדשה תעזור לאמהות "שרוצות להתרכז בגידול ילדים".

גם במצב שבו האמא תשמור על הזכויות שלה אצל המעסיק, ההצעה מבקשת כי המדינה תשלם לה קצבה שוות ערך לשכר מינימום שמגיע כיום בסין ל-1,560 יואן (כ-250 דולר) בחודש. "התפקיד של האם הוא חשוב מאוד במהלך שלוש השנים הראשונות של החיים. אמהות חדשות, אם הן רוצות, צריכות לקבל אפשרות בחירה חופשית בין התרכזות בגידול תינוקות לבין חזרה לקריירה שלהן", טוען וואנג.

אמא ותינוק בבית2 (צילום: THINKSTOCK)
מי יבלה איתך שלוש שנים בבית, מי? | צילום: THINKSTOCK

ואולם קיים חשש כי דווקא תוכנית כזו עשויה לפגוע ברצונם של מעסיקים להעסיק נשים – שייעדרו מהעבודה לשלוש שנים. לפי וואנג, כדי למנוע מצב כזה, נשים יוכלו לדחות את גיל הפרישה שלהן אם יבחרו לקחת את חופשת לידה של שלוש שנים. מכיוון שנשים חיות יותר מגברים. המימון לתוכנית יבוא מתוכניות חברתיות שלא יהיה בהן יותר צורך.

וואנג גם משתמש בניסיונו כאיש עסקים, אחרי שלדבריו הוא ראה את האתגרים שעמם מתמודדות אמהות אחרי שחזרו מחופשת לידה קצרה. לטענתו, בגיל שלושה חודשים אמהות מתקשות לחזור לשגרה ולכן הן לא מוכנות לחזור לעבודה.

ואולם המתנגדים לתוכנית טוענים כי היא תפגע בשוויון ההזדמנויות לנשים במדינה וכי המבנה החברתי של סין לא יאפשר לתוכנית להצליח.

לכתבה המקורית ב-TheMarker

בלי ירושה, הורים עשירים או זכייה בלוטו: איך תחסכו הרבה כסף על המשכנתא

האם משתלם לקנות ציוד לבית הספר באינטרנט?

עוד בתשעה חודשים: