אישה מזריקה זריקה בטן (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
"לעבור טיפולים בשניים זה לא כמו לעבור טיפולים לבד" | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
באמת שחשבתי שהמאתגר והקשה מכל מאחוריי: החלטתי שאני עושה ילד לבד, ללא הורות משותפת – רק אני, וזרע אנונימי מבבנק הזרע. ואחרי שבחרתי לי את תורם הזרע, כל שנותר לי לעשות הוא "רק" להוציא את כל ההחלטות האלו מהכוח אל הפועל. אופס, מסתבר שזה החלק המורכב.

בפגישה הראשונה עם הרופא, הגעתי הכי קלולסית שיש ללא כל ידע על עולם הטיפולים, הכל נשמע לי כמו סינית. למעשה, כל מה שידעתי התבסס על סטיגמות שנחשפתי אליהן, ורק קיוויתי שלא יצמחו לי בסוף הטיפול קרניים או זנב וחס ושלום שאצמיח שפם. לשמחתי, הרופא עשה לי סדר: הסביר לי שמתחילים בהזרעות (אוקיי, כיף גדול, ומה זה אומר?!) וגם טרח לשמחתי לעשות איתי תיאום ציפיות לגבי הסיכויים (הקלושים משהו) שיש לי להרות מהזרעות (סיכוי של ספרה אחת!). אבל אין מה לעשות, מכאן מתחילים.

שלב ההזרעות היה חסר הצלחה (כמה מפתיע), וכך בדילוגים של איילה הורמונאלית – עברנו לחלק המהנה של ההפריות. המפגש המרגש עם צוות המרפאה הפך להיות שעשוע של ממש, כבר ידעתי מראש מה ישאלו אותי והכנתי תשובות מוכנות: "מה שם בעלך ואיפה הוא?", הם נהגו לשאול, ואני בתגובה שחררתי בכל פעם בדיחה חדשה: "בעלי? טרם נולד"; "לא ממש זוכרת את שמו"; "הוזמן בייבוא אישי- טרם הגיע" ועוד מבית היוצר של עצמי. הצחיק אותי עד כמה זה מובן מאליו שבשנת 2015 לכולן יש בעל. כן, ממש.

ברשותכם, לא אמשיך ואתיש אתכם בקושי שבלעבור טיפולים, כי לצערי אין לי הרבה מה לחדש, מה גם שאני ממש לא המצאתי את הגלגל. עם זאת, לעבור טיפולים בשניים זה לא כמו לעבור טיפולים לבד. זה לא אומר שזה טוב או שזה רע, זה פשוט לא אותו דבר.

כבר בתחילת המסע הזה שלי, כשהחלטתי להביא ילד לעולם לבד, עם כל המורכבות שבדבר, קיבלתי החלטה שאעשה את כל המאמצים להתמקד תמיד רק ביתרונות -  זה מאוד מקל על שלל החוויות. אני גאה לומר שרוב הזמן עמדתי באתגר הזה – אבל גם נפלתי. יש רגעים קשים, לא הכל ורוד, זה בטוח.

לבד זה לבד. לא באמת לבד לבד, כי יש לי מערכת תמיכה מדהימה, ובכל זאת - זה לא כמו לעשות את זה עם בן זוג צמוד. משפחה תומכת, חברים ורשת חברתית ענפה לעולם לא יהיו דומים למערכת זוגית. לטוב, לרע, וגם ללא נורא. 

יפעה סימס
זה לא באמת לבד לבד. יפעה (בלבן) עם אחותה הילה שליוותה אותה צמוד צמוד בתהליך
הזריקות, ההורמונים, הפכו להיות חלק מחיי. למזלי הרב את זה לא לקחתי קשה, לפחות לא בפן הפיזי של העניין, זה עבר די חלק. היו בהחלט רגעים מורכבים, אך לרגע לא התעוררו בי ספקות או התלבטויות לגבי הדרך שבחרתי והתהליך. מעולם לא חשבתי אפילו "לעשות הפסקה" או להתאוורר. ידעתי שאני הולכת עד הסוף, עד שיצליח. למרבית הטיפולים הלכתי לבד, מתוך בחירה. מלאת תקווה, כל טיפול כאילו הייתה זו הפעם הראשונה. לאט לאט, עם הזמן, כבר הפכתי להיות מומחית, ולהבין את התהליך.

לא חסרה לך "נוכחות גברית" בתהליך?

נשאלתי כמה פעמים במהלך הדרך האם חסרה לי נוכחות של גבר. שאלה שגרמה לי לתהות בעיקר מה זה בעצם אומר "נוכחות של גבר". בכנות, אף פעם לא הרגשתי בודדה, ומעולם לא הרגשתי שאני לבד. אני מאוד אוהבת את העצמאות שלי, והרי לבד לא אהיה לעולם. יש לי נוכחות חברית ושותפות מדהימה בחיי, וזה לא מובן מאליו. כך שגם בתהליך כה מורכב וטעון רגשית, לא היה רגע אחד בו היה חסר לי בן זוג, מה שעזר לי שלא לפקפק על ההחלטה שלי. מה גם שבכל ביקור בבית החולים פגשתי מישהי נוספת שעוברת את אותו תהליך, בדרך להיות אם יחידנית. וכך "אספתי" לי כמה חברות בדרך. 

השלב המורכב ביותר עבורי היה לקבל את התשובה השלילית, פעם אחר פעם. אני יכולה לכתוב על זה ספר. לשמחתי, לא היו הרבה כאלו, אבל היו מספיק כדי להותיר בי חותם -  וכל אחת נחרטת היטב בראש. כל אחת עולם ומלואו, מקבלת מקום של כבוד.

אחרי כל תשובה שלילית, אפשרתי לעצמי 24 שעות של "אבל" שהסתכם בסיגריות, סושי ואיזו כוס יין מפרגנת. כל האיסורים שבטיפולים - זה היה המרד הקטן שלי. אבל אחרי יממה כזו, אספתי את עצמי וגיבשתי תקווה חדשה.

אישה בהריון וכוס יין (צילום: ValuaVitaly, Istock)
"אחרי תשובה שלילית, לקחתי 24 שעות של אבל וחזרתי לעצמי" | צילום: ValuaVitaly, Istock
מהר מאוד הבנתי שאם אני חולקת עם הסביבה שלי את עובדת היותי בטיפולים, אני נדרשת לחלוק גם את האכזבות. ופתאום גיליתי שהאכזבה הפכה להיות נחלת הכלל. כל אכזבה מביאה איתה תחושות חדשות עם עוצמה ופחדים (מה אם זה לא יצליח?), ונאלצתי להכיל את כל האכזבה של הסביבה הקרובה. הלוא מספיק קשה להכיל את האכזבה שלי עצמי, אז גם לאסוף את כולם על גבי? לפעמים תהיתי שאם היה לי בן זוג, הייתי יכולה להסתיר את התשובות השליליות, ולחוות אותן רק בזוג. אבל במקומו, אני חולקת עם המשפחה והחברות, וכולם תומכים כשצריך, וכואבים ברגעי האכזבה.

עד שיום אחד זה קרה – קמתי בבוקר, לעוד יום רגיל לכאורה עם שמש זורחת ושיחת טלפון בשעה שמונה בבוקר לה ציפיתי בשקיקה. על הצג מופיע שמו של ד"ר גדעוני המהולל והוא מבשר לי בשמחה: "הצלחנו! יש הריון!"

אני לא מאמינה. בכלל לא מעכלת. הרי כבר התרגלתי לבשורות איוב, וגם הפעם הכנתי את עצמי לאכזבה הבאה. עם אכזבות אני יודעת איך להתמודד, איך מגיבים להצלחות? אבל כל ההתלבטויות נשכחו באותה שנייה. הכול נעלם ברגע: ההמתנה, התקווה, הזריקות. ההורמונים. זה הרגע שבו באמת מתחילים חיי. שמחה כזו עוד לא חוויתי מעולם.

 ואז הוא אמר: "רק קחי בחשבון שיש סיכוי שיש לך תאומים".

>> בפעם הקודמת: יצאתי לחפש זרע, תאחלו לי בהצלחה