אמא עם תינוקת בת שמונה ימים (צילום: istockphoto)
גם את בקושי יושבת? עד שיעבור, חשוב לטפל | צילום: istockphoto

"נו, אז חתכו אותך? כמה תפרים? טוב, אמרנו לך שאתם צריכים לעשות עיסוי שם". "ואיך הדימום? כבד?". השיחה הזו מתקיימת בעיקר בעברית. נדמה שלכל אחד יש טיפ מנצח איך להחלים מהתפרים, אילו תחבושות סופגות הכי טוב ומתי התזמון האידאלי לחזור לפעילות זוגית אחרי הלידה.

גם אם ניחנת בגנטיקה מצוינת, תרגלת באדיקות עיסויים וחיזוקי רצפת אגן והעובר שלך מוערך בשני קילו וחצי – קחי בחשבון שתיקרעי או תיגזרי. סורי להרוס את החגיגה, אבל גם מי שיוצאת בלי שריטה צריכה קצת עזרה להחלים. כדי למנוע ממך את הצורך לדון באיברייך המוצנעים עם הזולת, קבלי את המדריך השלם לטיפול בחלק התחתון שלך אחרי הלידה.

הפדים האגדיים מבית החולים

1. נסי להשלים ציוד בבית החולים. בחלק ממחלקות היולדות יש פדים אגדיים, שלא תמצאי בשום חנות. בנוסף, יש תחבושות מגנזיום קפואות, שמקלות על הבצקת ומצננות את העניינים. נסי להתחבב על האחיות, ולרמוז להן שתשמחי להצטייד בקצת אספקה לימים הראשונים בבית. אם זה לא עוזר, אולי הבכי יעזור.

2. השאירי בפריזר בבית דברים קפואים. קרחומים של צידניות (שתעטפי במגבת), חבילות של קוביות קרח, שקיות אפונה קפואה וכל דבר שתוכלי לעטוף היטב ולהניח באזור, כדי לאלחש קצת את אי הנוחות.

3. התארגני על בקבוקי מים בשירותים. לא חייבים שפריצר, ואפילו לא פיית ספורט. רק אספקה של מים נקיים, שתשפכי על עצמך בכל פעם שאת יושבת בשירותים, לכל מטרה. זרם המים ימנע מההפרשות שלך לצרוב במגע עם האזור הרגיש, וישמור על ההיגיינה, שכל כך חשובה להחלמה. אם את קרובה לטוש, הוא יעשה בדיוק את אותה העבודה.

4. גם אם את לא טיפוס של רפואה משלימה, שווה לנסות. לרפואה האלטרנטיבית יש המון פתרונות לנרתיקים כואבים אחרי לידה, וביניהם שמנים שמוהלים במים, ומשמשים לשטיפות מרגיעות (כמו שמן גרניום), צמחים שנחלטים במים לאותה מטרה (רוזמרין, קמומיל וקלנדולה), תרסיסים טבעיים (כמו אלופירסט) ומשחות (טראומיל). את לא במצב של להיות בררנית מדי, דארלינג.

5. חלב אם. כן, אם הוא טוב בתור מחטא חתכים ומסיר איפור עיניים, הוא יעבוד יופי גם על הפרינאום. אם בורכת בשפע חלב, התיזי כמה שפריצים על אצבעות שטופות היטב, ומרחי באזור הנרתיק והפרינאום. זהב לבן כבר אמרנו?

גלגל הצלה (צילום: SXC)
אז ניפרד כידידים? | צילום: SXC

6. עזבי את הגלגל. בפנתיאון העצות ההזויות שתשמעי אחרי הלידה, שמור מקום של כבוד לישיבה על גלגל ים. חוץ מלעשות לעצמך יופי של בצקת, בגלל מיקוד הלחץ על האזור שבתוך הגלגל, לא ייצא לך מזה כלום. אז מה כן? לכווץ את הכל פנימה (כמו התאפקות נואשת לפיפי) כשאת מתיישבת, ולשחרר בהדרגה אחרי שמיקמת את עצמך על הכיסא.

7. אל תשכחי לכווץ. זוכרת את תרגילי קגל של כיווץ והרפייה של שרירי הנרתיק, שתמיד אמרו לך לעשות ואף פעם לא היה לך חשק? ובכן, עכשיו באמת אין לך ברירה. בהנחה שלא נפגעת בצורה קשה בלידה (קרע בדרגה 3-4), את יכולה להתחיל לתרגל אפילו יום אחרי הלידה: לאט לאט, בלי לחץ ובלי להתאמץ יותר מדי.  נכון שהמצב שם כבר לא יחזור לקדמותו, אבל הקפדה על התרגילים תביא אותך הכי קרוב לשם.

>> חדר לידה: 8 דברים שאסור לך לעשות ללא הסכמתך