חותלות. זקנים צרפתיים. פרוזן יוגורט: כולם נראו מבריקים בשעתם, והיום, אפעס, קצת פחות. בדיוק כמו באופנה, בעיצוב שיער ובמזון, גם בכל מה שקשור להריון ולידה יש טרנדים, שמגיעים בסערה, כובשים את הלבבות, מגחיכים את כל מה שהיה לפניהם – ולרוב נעלמים כלעומת שבאו, עד הקאמבק הבא.
ליקטנו כמה מהטרנדים החמים של 2011 – ועצה שלנו: שמרו בפייבוריטס, ובדקו בסוף 2012 מה עדיין רלוונטי, ומה נשלח לתקופת צינון במחסן, בין הפסיפלורה לשנדי.

אישה בהריון מתאפרת (צילום: Nikolay Suslov, Istock)
שנייה אני באה, מסיימת פה עם הלפיסטיק | צילום: Nikolay Suslov, Istock

1. תהיי יפה ותלחצי: היולדות המתאפרות בחדר לידה.
תחתוני רשת, שמן שקדים, כדורי טניס – ואייליינר. ככה נראית רשימת הציוד לחדר הלידה של מי שבחרה לאמץ את הטרנד שיגרום ליולדות אחרות להרים גבה (מסודרת, כן?). יש מי שמסתפקות בקצת ליפסטיק, אחרות ישלפו מברשות, ויעמלו על הצללות פוטוגניות לתמונות שינציחו אותן לוחצות. שום תינוק לא יתפוס אותן לא מוכנות.

2. הריון זה יפה: בטן הריונית מסיליקון

יש רגעים שנעשה הכל בשביל לשכוח שאנחנו בהריון, ומי שמעזה להשתחרר מבית החולים עם טיפונת בטן אוטומטית מתוייגת כמוזנחת שלא חזרה לעצמה. בסין, לעומת זאת,הריון נחשב לשיא היופי והשלמות ולא מעט נשים מוציאות לא מעט כסף כדי להסתובב עם לוק הריוני, גם בלי לקבל תינוק בסוף. בטנים מסיליקון, במידות משתנות בהתאם לחודשי ההריון, יעניקו לך לוק הריוני זוהר בלי מעקב בדיקות, שינויים הורמונאליים ארורים וטפשת הריון.

אין תמונה
האקססורי החם בסין: בטן הריונית מזוייפת

3. "צירים? אין לי מושג מה זה": לידה תחת היפנוזה
אומנם לידה תחת היפנוזה אינה דבר חדש, אך הטרנד זכה השנה לקאמבק רציני. בואי נודה על האמת: הפטידין גורם לך להתנהג כמו נרקומן שהרגע הסתדר על מנה, גז הצחוק אפקטיבי כמו שאיפת הליום ואפידורל כולל דקירה מאוד לא סימפטית בעמוד השדרה.

אז מה נשאר? חוץ מלקוות שנפלת בצד הטוב של הסטטיסטיקה ואת אחת ממיליון שלא חשות צירי לידה אולי תנסי ללדת תחת היפונזה, רצוי בסיוע מומחה להיפנוזה, שישכנע אותך שהכאבים שאת מרגישה לא קיימים, או לפחות לא מגיעים לרמה המודעת. בהצלחה עם זה.

4. עצוב אבל קורה: הריוניות אנורקטיות שממש לא אוכלות בשביל שתיים
כשאמרנו "טרנדים", לא התכוונו שתנסו בבית. הטרנד כחוש, של אמהות שמעלות בממוצע גרם וחצי, ומושכות את שלב ההקאות עד חדר הלידה, בער ב-2011, עם ההריון המתוקשר של הגברת ויקטוריה בקהאם. לפניה עשו זאת ניקול ריצ'י הפרחולית וטורי ספלינג, שהעלו כל אחת משקל של תפוח בינוני, ומיהרו לחזור למידה אפס עוד לפני שילדו את השליה. המומחים אומרים שהריונות רזים כל כך מעלים את הסיכון להפלות ועלולים לפגוע באם ובעובר, אבל היי: מה זה לעומת צלוליטיס?

אין תמונה
המלכה האם של ההריוניות האנורקסיות: בקהאם מדגמנת הריון כחוש

5. תפתחו יומן: יותר ויותר נשים בוחרות בקיסרי
יש מי שתעשה הכל כדי ללדת בלידה טבעית, ויש מי שכבר עם הופעת שני פסים שולפת יומן, ומכריחה את הרופא שלה לקבוע קיסרי בתאריך שיהיה נוח לכולם. העלייה בגיל היולדות, אורח החיים המודרני שלא מאפשר את אי הוודאות שבהמתנה ללידה בתאריך לא ידוע ובוא נודה באמת: גם קצת פינוק של היולדות יוצרים טרנד מסוכן, שזוכה ליחס אמביוולנטי מהממסד הרפואי.

זוכרים? קבלו הצצה לסיפורים שהכי רגשו אותנו השנה