הפעם הראשונה בה נאלץ כל זוג הורים לעתיד להתמודד עם הרשימה הבלתי נגמרת של הציוד לתינוק היא רגע מלחיץ. ברוב המקרים, לא ברור למה צריך את רוב הפריטים שרשומים שם, וכולם מסביב טורחים להסביר למה כל פריט כזה הוא מאסט ואי אפשר לחיות בלעדיו.

גם דודו בטי קפרא, שמסיימת שבוע 30, החליטו כי אין מנוס, והם צריכים להתחיל לחשוב על חבילת הלידה ליורש. הבעיה היא שכשהם יצאו לסיבוב בחנות למוצרי תינוקות, אך חזרו ממנה מבולבלים יותר ממה שנכנסו. 

"מה זה כרית הנקה?"

"אני ודודו התחלנו לעבור על רשימת הציוד לתינוק. לשנינו אין באמת מושג מה אנחנו צריכים, אבל צריך להתחיל להתארגן. הרשימה בעיקר ארוכה: אמבטיה לתינוק? בטח שצריך. חיתולים ומגבונים? ברור. מגבות? דודו לא מבין למה התינוק צריך מגבות משלו, יש לנו מגבות בבית, אבל לי זה ברור שהוא צריך מגבת מיוחדת משלו.

אותו דבר לגבי סבון רחצה, אי אפשר לקלח אותו עם הסבון שלנו, נכון? צריך גם מספריים לציפורניים הקטנות שלו, אבקת כביסה ומרכך לתינוקות, מוצצים, הבנתי שאת כל אלה חייבים. כתוב שצריך גם פדים להנקה, אבל אני עדיין לא יודעת אם אניק או לא, אז אני עדיין מתלבטת.

מעבר לזה, אין לנו מושג כמה תעלה לנו כל החבילה הזו. אנחנו רוצים לקנות לתינוקי הקטן שלנו את הכי טוב שיש, אבל מה זה אומר מבחינת כסף? לא ברור. החלטנו ללכת לחנות למוצרי תינוקות, לנסות להבין קצת יותר במה מדובר".

"אם מוסיפים עוד 1000 ש"ח לעגלה אפשר לקנות אוטו"

"בחנות קיבלנו רשימה ארוכה נוספת, עם כל מה שהם חושבים שצריך. הכל נראה כל כך מדהים, קטן ומתוק וגרם לי לדמיין איך תיכף התינוק שלנו ישן במיטה הזו וילבש את הגרביים הקטנים האלה. פתאום נפל לי האסימון וזה היה רגע מאד מרגש עבור שנינו.

מבחינת הציוד, חלק מהדברים בחנות בכלל לא זיהינו – לראשונה נתקלנו בכרית הנקה, שעד עכשיו אין לי מושג למה אני אצטרך את זה. תיק החתלה מיוחד? מה צריך לשים בו? לא מבינה למה אני צריכה את הדברים האלה.

המוכר הראה לנו עגלה ודודו ניסה להרכיב ולפרק אותה. נחנקנו מהמחיר. עוד 1000 שקלים אפשר לקנות רכב. יש כל כך הרבה סוגים מכל דבר, איך אפשר לבחור מכל השפע הזה? אנחנו רוצים לקנות לו הכל הכי טוב שיש, אבל הבנו גם שזה הולך לעלות לא מעט כסף. נצטרך לחזור אם מישהו שבאמת מבין, כי יצאנו יותר מבולבלים ממה שנכנסנו".

בבלוג הקודם: "איך מכניסים תינוק לדירת שני חדרים?"