חתונת חורף. צילום: אבי קבלו באדיבות easywed (צילום: אבי קבלו)
ירד עלייך גשם בחתונה? תהיה לך לידה קלה | צילום: אבי קבלו
אם לאמא יש צרבות, התינוק יוולד עם בלורית מפוארת. אם הבטן מחודדת זה בן, אבל אם יש לאמא חצ'קונים – זו בת (שכידוע גונבת לאמא את היופי). ציפרניים גזורות על הרצפה עלולות לגרום להפלה, אם רואים מישהו מכוער התינוק עלול לצאת דומה לו ואם ההריונית חושקת במאכל מסויים ולא מקבלת את מבוקשה – התינוק יוולד עם כתם לידה בצורת הקרייב הלא ממומש. הריון ולידה הם כר פורה לאמונות טפלות, ואם האמונות המקומיות נשמעות לכם מוזרות – קבלו כמה תפיסות, רעיונות ומנהגים שיגרמו לכם לחשוב שהשטויות ששמעתם מסבתא הם אמת אמפירית מוחלטת. את האמונות ליקט האתר The Stir, שמרכז גולשות מכל העולם, וביקש מהקוראות לספר קצת על שגעות ההריון המקומיות בארצן. ואם תהיתן: גם לנו יש ייצוג.

לעוד כתבות בתשעה חודשים:
 >> הסטייל של דרו ברימור: הכי מותק שיש 

>> עברת הפלה? מחקר חדש טוען שייתכן ואת אשמה
הריון יפה לך: הצטרפי לעמוד הפייסבוק של תשעה חודשים 

טורקיה. נשים טורקיות שנכנסות להריון מתרחקות מגני חיות, מכיוון שלא מומלץ להם להסתכל על דובים, קופים וגמלים.

יפן. ביפן נהוג לייעץ לנשים הרות לתרגל חשיבה חיובית, כדי שהתינוק יוולד אופטימי.

סין. אם בתיה עוזיאל הייתה סינית, ייתכן מאוד שהיא הייתה צריכה להחליף קריירה. להריוניות סיניות ממליצים להימנע משימוש בדבק, שלפי אמונה מסויימת עלול לגרום לסיבוכים בלידה. אגב, גם נשים שכוססות ציפרניים לא יוצאות בזול, ומובטח להן כי תינוקן יוולד עם מומים.

ישראל. נשים ישראליות, ובפרט יהודיות, לא מכינות את הציוד לתינוק לפני הלידה, ואפילו לא חושפות את שמו, מחשש לעין הרע.

ג'מייקה. במדינה הקאריבית נהוג להניח ספר תנ"ך פתוח בחדר הלידה, כסגולה ללידה קלה והקלת כאבים.

קוריאה. לפי המסורת, הראשונה ששומעת מהאישה ההרה את הבשורה המשמחת היא לא אחרת מאשר חמותה של ההריונית. רק לאחר מכן היא רשאית לספר לבעלה, ורק במקום השלישי – אמא שלה.

באלי. תושבות האי באלי אוכלות לא מעט פירות ים, אבל מרגע שהן נכנסות להריון הן נמנעות מאכילת תמנונים, שנחשבים למסבכי לידות ידועים.

תמונות משפחה - אבא אמא תינוק (צילום: Laura Dominguez)
ברוסיה נהוג לכנות האחד את השני בשמות האקסים. למה לעזאזל? | צילום: Laura Dominguez
גוואטאמלה. קבוצות אתניות מסויימות במדינה המרכז אמריקנית דוחקות בנשים לא לצאת מהבית מרגע גילוי ההריון ועד הלידה, מחשש שייחשפו למחלות או לעין הרע.

אינואיטים. נשים אינואיטיות (אסקימוסיות, למי שמוותר על הפוליטקלי קורקט) לא מנפחות בלונים ואפילו לא עושות בלונים ממסטיק או מפריחות בועות סבון – מחשש שכאשר הבלון יתפוצץ, כך יקרה גם לרחמן.

אירלנד. באירלנד לא מקובל שאישה הרה תיכנס לבית קברות, והאמונה הרווחת היא כי תינוק שביקר בבית קברות בעודו ברחם יוולד חלש וחולה. ואם האישה כבר מגיעה לבית עלמין, כדאי שתיזהר בצעדיה – לפי אמונת המשך, אם האישה מקבלת מכה באיבר גוף מסויים בבית הקברות התינוק יוולד עם עיוות באיבר במקביל בגופו.

איטליה. כשאישה איטלקייה מספרת לראשונה על ההריון, עליה לספר עוד באותו יום לכל מכריה – אחרת, הילד יוולד מגמגם או יתחיל לדבר בגיל מאוחר.

רוסיה. סגולה ללידה קלה שעלולה להכניס קצת מתח לזוגיות: לפי אמונה מקומית, כדי שהלידה תעבור בקלות הגבר והאישה צריכים לומר זה לזו את השמות של כל בני ובנות הזוג הקודמים שלהם.

פורטוגל. נשים הרות שמגדלות חיות מחמד משתדלות לצמצם מגע, או אפילו להעביר את הכלב או החתול למשפחת אומנה לכמה חודשים. הסיבה: חשש שהתינוק יוולד שעיר.

ידיים מחבקות בטן הריונית מאחור (צילום: istockphoto)
בקוריאה הראשונה שצריכה לדעת על ההריון היא חמותך | צילום: istockphoto
האי אורקני. תושבי האי הקטנטן (שמסופח סקוטלנד) מאמינים שאישה הרה צריכה לישון עם סכין וספר תנ"ך מתחת לכרית – כדי שתוכל להילחם בשדים ובמזיקים שעלולים לבוא בלילה.

מונגוליה. אם את מונגולית, והצלחת לתזמן את ההריון עם החברה הכי טובה שלך – הגיע הזמן להתחיל לשמור נגיעה. לפי אמונה מקומית, נשים הרות שנוגעות זו בזו – אפילו רק מתחבקות או לוחצות ידיים – עלולות להחליף את מינו של התינוק שבבטנן.

קניה. בני שבט האקמבה מאמינים כי לאישה הרה אסור לראות גופה, מחשש שרוחו/ה של המנוח/ה ירדפו את התינוק לארוך חייו.

מלטה. המלטזים מאמינים שאם יורד גשם ביום החתונה שלך, הלידה (לפחות הראשונה) תהיה קלה.

סרי לנקה. לנו אמנם אסור סושי וביצי עין, אבל לסרי-לנקאיות המסכנות לא נותנים לאכול מנגו, אננס וחומץ בשליש הראשון, מחשש שהם גורמים להפלות.